
Kurser og konferencer
Her finder du alle CFU's kurser og konferencer for undervisere i grundskolen.
Brug filteret og evt. søgefeltet herunder til at finde kurser og konferencer til dit fag.
Specialpædagogisk netværk
Bliv en del af et netværk af specialpædagoger og få mulighed for at blive opdateret på feltet, samtidig med at du får sparring med andre på området. Netværket er nystartet, og deltagerne får selv mulighed for at få indflydelse på netværkets form og indhold fremadrettet, men de første 4 gange tilrettelægges af ledelse og personale fra Heldagsskolen.
Dato
Sted
Netværksmøder om læsevejledning
Bliv opdateret på det faglige område, se de nyeste materialer og del viden og erfaringer med dine kolleger inden for læsevejledning.
Dato
Sted
Netværksmøder for læringsvejledere
Det fysiske PLC har en vigtig rolle i skolen. Læringsvejlederen har som en del af skolens vejlederkorps både rollen som formidler af litteratur til styrkelse af elevernes læselyst og også som generel vejleder for elever og personale på de områder, som ikke varetages af skolens andre faglige vejledere. På netværksmøderne får du viden om nye trends og materialer, ligesom du får mulighed for at sparre med læringsvejledere fra hele øen.
Dato
Sted
Netværksmøder for AKT- og inklusionsvejledere
Vær med i netværket for AKT- og inklusionsvejledere, hvor du får ny inspiration og sparring fra dine kolleger.
Dato
Sted
Netværksmøder om matematikvejledning
Vær med i netværket omkring matematikvejledning og få fokus på matematik set fra et vejlederperspektiv.
Dato
Sted
Netværksmøder: Vi kompetenceudvikler os sammen – Grøn Dannelse på Bornholm
Grøn Dannelse er blevet en del af skolernes DNA. Skolerne er efterhånden Grønne Skoler med Grønt Flag. Netværksmøderne for Grøn Dannelse er til for at fastholde, inspirere og videreudvikle de mange muligheder, der er for at lære af hinanden.
Dato
Sted
Digitalt design og Designprocesser – Makerspace og teknologiforståelse – Praktikernetværk – 4 netværksgange på tværs af Furesø, Ballerup, Hørsholm, Fredensborg og Allerød
Praktikernetværk - 4 netværksgange på tværs af Furesø, Ballerup, Hørsholm, Fredensborg og Allerød
Dato
Sted
Netværksmøder for undervisere i naturfag
Bliv opdateret på det faglige område, se de nyeste materialer og del viden og erfaringer med dine kolleger inden for de fire naturfag.
Dato
Sted
Tech´Rús – Teknologiforståelse i et samfundsperspektiv – Praktikernetværk – 4 netværksgange i Gentofte
Praktikernetværk - 4 netværksgange i Gentofte
Dato
Sted
Netværksmøder for ordblindeundervisere
Bliv en del af et inspirerende netværk af ordblindeundervisere på hele øen.
Dato
Sted
Makerspaces – fra technosløjd til pædagogisk praksis
Makerspaces og makerteknologier giver eleverne mulighed for at være kreative skabere. Nogle skoler råder allerede over forskellige makermaskiner, andre drømmer stadig. Hvordan gør man, og hvordan passer det ind i netop jeres skoles pædagogiske praksis?
Dato
Sted
Netværksmøder for dansklærere i 1.-10. klasse
Deltag i et danskfagligt netværk, hvor du bliver opdateret på faglige områder og forskellige tilgange til læring samt præsenteret for de nyeste materialer. På mødet har du mulighed for at dele viden og erfaringer, og på den ene af kursusgangene får vi besøg af forfatteren Cecilie Eken, som vil fortælle om sit forfatterskab.
Dato
Sted
Mange veje til teknologiforståelse
Teknologiforståelse fylder mere og mere både i skolen og samfundet, samtidig med at flere og flere skoler får adgang til et makerspace. På dette kursus dykker vi ned i teknologiforståelsesfagligheden med makerdidaktiske briller på. Vi skal gennem undersøgelser udvikle og skabe løsninger på skæve, sjove og samfundsrelevante problemstillinger.
Dato
Sted
Samspil og modspil mellem bedømmelse og inklusion i folkeskolen
Bedømmelse og inklusion er væsentlige elementer, som har gyldighed i enhver uddannelsesaktivitet, men samtidig giver de to elementer anledning til en række paradokser. På den ene side står ønsket om, at elevers faglige fremskridt måles med standardiserede instrumenter på sammenlignelige skalaer. På den anden side står ønsket om, at der skal være plads til menneskelig mangfoldighed, og at alle elever i grundskolen skal trives og være inkluderet.
Dato
Sted
Faglig læsning i gymnasiets fag
De fleste elever på de gymnasiale uddannelser har udmærkede læsefærdigheder, men har ofte svært ved at forstå længere og mere komplekse tekster og ikke mindst at bruge dem i faglige sammenhænge. En del har svært ved at udlede information, som ikke er eksplicit fremhævet i teksten.
Dato
Sted
Få inspiration til en legende og kreativ historieundervisning
Du bliver klædt på til at benytte dig af legende og kreative tilgange til historieundervisningen i alle trinforløb. Kurset er et hands on-kursus, hvor du præsenteres for legende og kreative tilgange til historieundervisningen. Vi afprøver konkrete redskaber og aktiviteter, der giver dig erfaring med denne tilgang.
Dato
Sted
Ind med fantasien! – Inspiration til at skrive fiktion med skoleelever
Få inspiration fra forfatteren Cecilie Eken til at arbejde med fantasi og fiktionsskrivning og praktiske redskaber, der kan bruges direkte i arbejdet med elevernes (kreative) skrivning
Dato
Sted
Dansklærerens dag 2025 – 1.-5. klasse
Dansk er noget vi gør sammen Kom til Dansklærernes dag, hvor du kan møde billedbogsskaber Stian Hole, som fortæller om litteraturens potentialer og læseforsker Jesper Bremholm, som inspirerer til mere balanceret læseundervisning. Det handler om at få eleverne i spil og arbejde med danskfaget på mange måder. Det kan du selv opleve i en række workshops, hvor vi skaber, leger, prompter, dubber, tænker og taler sammen.
Dato
Sted
Skoleledelse i morgendagens skole
De fagprofessionelles faglige ejerskab og engagement er afgørende for, at skolen kan blive mere engagerende og meningsfuld. På dette kursus arbejder vi med at skabe kreative, fælles udviklingsrum med fokus på pædagogisk refleksion.
Dato
Sted
AI i engelskundervisningen i grundskolen – hvordan?
Er du nysgerrig på, hvordan du kan buge AI i din engelskundervisning?
Dato
Sted
CFU-online: Nyt til danskfaget – udskoling
Trænger din årsplan til nyt blod?
Dato
Sted
CFU-online: Nyt til danskfaget – mellemtrin
Velkommen til et danskfagligt webinar, som gør dig klar til et spændende skoleår på mellemtrinnet.
Dato
Sted
Begrib samfundet
Introduktion af bogen ”Samfundsfag i praksis”, dens teoretikere samt en indføring i bogens hovedtema: En systematisk tilgang til fagbegreber gennem samfundsnære aktiviteter.
Dato
Sted
CFU-online: Nyt til danskfaget – indskoling
Velkommen til en danskfaglig eftermiddag, som gør dig klar til et spændende skoleår i indskolingen.
Dato
Sted
Evaluering af fp9 i skriftlig matematik
Det er ikke matematiklæreren, der skal rette elevernes skriftlige prøve i matematik fp9, men derimod den statsligt beskikkede censor. Man har derfor ikke på samme måde mulighed for at følge med i, hvordan udviklingen i prøverne er, og hvad eleverne generelt har svært ved.
Dato
Sted
AI i undervisningen
AI fylder i samfundet og i elevernes hverdag og er derfor et relevant element i undervisningen, men hvordan kan AI bruges som pædagogisk værktøj ind i fagene og som fokus ift. teknologiforståelse?
Dato
Sted
Børnehaveklassens dag 2025
Kom og vær med til at sætte fokus på børnenes trivsel og udvikling på Børnehaveklassens dag! Tag gerne dine kolleger med - det giver dobbelt glæde.
Dato
Sted
Nyt liv til din årsplan i billedkunst og håndværk og design
Bliv klædt godt på til at udnytte de mange materialer, du kan låne på CFU. Du får ideer til, hvordan du kan bruge materialekasserne og de tilhørende film og tv-udsendelser, og du får mulighed for at diskutere din årsplan og dele ideer med kolleger.
Dato
Sted
CFU Sommerkonference 2025
Bliv klar til et nyt skoleår med endnu mere varieret undervisning, der giver alle elever lyst og mod til at gribe og begribe verden.
Dato
Sted
CFU Sommerkonference 2025
Få ideer til et nyt skoleår, der giver eleverne lyst og mod til at undersøge, fejle og lykkes i skabende fællesskaber
Dato
Sted
Vær beredt på den skriftlige prøve i matematik
Hvordan kan du tilrettelægge din undervisning gennem hele skoleåret, så eleverne bliver godt klædt på til prøverne? Og hvilke matematiske kompetenceområder skal have en særlig opmærksomhed frem mod FP9 og FP10?
Dato
Sted
Projektbaseret STEM-undervisning med fokus på matematik, teknologiforståelse og praksisfaglighed (Novo Nordisk Fonden)
Få værktøjer og inspiration til at nytænke din matematikundervisning. Gennem praksisnære, naturfaglige aktiviteter kan du bygge bro mellem teori og praksis, når dine elever arbejder med STEM-projekter.
Dato
Sted
Lærerens vej til kreative læringsrum på Bornholm
Kursusrækken er til dig som ønsker at blive godt rustet, både praktisk og didaktisk, til at anvende ’det mobile makerspace’.
Dato
Sted
Klædt på til danskprøverne i 9. kl. – med fokus på skriftlig fremstilling og prøveform B
Bliv klædt godt på til at føre dine elever op til den mundtlige og den skriftlige prøve i dansk i 9. kl. På kurset bliver du præsenteret for de aktuelle krav og brugbare planlægnings værktøjer, så du med fagligt overskud kan føre dine elever frem til prøverne.
Dato
Sted
Deltagelsesmuligheder og engagement for alle elever – en temadag om differentiering
Deltagelse, relevante udfordringer og fagligt engagement er omdrejningspunktet for denne temadag om differentiering. På dagens oplæg og workshops vil vi udforske, hvordan du kan skabe flere deltagelsesmuligheder for eleverne i de forskellige fag gennem undervisning, organisering og brug af læremidler.
Dato
Sted
Aktiv læring i historie: Aktive elever i historie gennem en undersøgende tilgang
På dette kursus vil du få inspiration til din daglige undervisning i historie med fokus på den undersøgende tilgang til historiefaget, hvor eleverne engageres og udfordres i fagets emner og temaer gennem nye perspektiver og metoder.
Dato
Sted
AI med micro:bit/Machine Learning med micro:bit
AI – eller machine learning – er en kraftfuld teknologi, der kan bruges til at skabe engagerende og meningsfulde sammenhænge. Men hvilken matematik ligger bag? På dette kursus skal vi indsamle og træne modeller, som får maskiner til at tænke.
Dato
Sted
Aktiv læring i matematik udskoling: Undersøgende undervisning og matematisk tænkning
På kurset vil vi arbejde med undersøgelsesbaseret undervisning, hvor eleverne udforsker matematiske problemstillinger gennem samarbejde, dialog og refleksion. Vi sætter særligt fokus på, hvordan du kan fremme elevernes motivation, aktive tænkning og matematiske forståelse gennem forskellige tilgange til undersøgende matematikundervisning, konkrete materialer og digitale værktøjer.
Dato
Sted
Kickoffdag om sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab – sæt handling bag ordene
Mangler I inspiration til at lykkes med SSF? Er I optaget af, at børn og unge får mulighed for at få viden om og udvikle handlekompetence i forhold til egen og andres sundhed, seksualitet og trivsel - så er denne kickoff-dag lige noget for jer.
Dato
Sted
Religionernes Dag 2025
Kom til Religionernes Dag i det centrale København for at prøve bibliariet og få varieret inspiration til, hvordan man på anderledes måder kan arbejde med det bibelske stof.
Dato
Sted
Musikaktiviteter i indskolingen – for ikke-musiklærere
Er du ikke musiklærer, men skal undervise i musik? Få konkrete ideer til materialer og aktiviteter, der gør opgaven som musikunderviser lettere, og samtidig skaber et trygt og godt klasserum.
Dato
Sted
Tidlig algebra og sammenhængen med CAS-programmer
Mange elever bøvler med tal og algebra. Få bud på, hvordan 'algebraisk tænkning' i sammenhæng med fagets andre områder kan understøtte alle elevers læring inden for dette område – allerede i indskolingen.
Dato
Sted
Humor i danskfagets tekster – ej blot til lyst
Humor er ikke kun for sjov! Humoristiske tekster i danskundervisningen kan både vække elevernes læseglæde og litteraturengagement - og styrke deres kritiske tænkning og kreativitet.
Dato
Sted
Børnenes U-landskalender 2025
Med Danidas populære undervisningsmateriale kan du i år tage dine elever med til det store ørige Indonesien. Materialet indeholder masser af film, fotos og opgaver til blandt andet dansk, billedkunst og natur/teknologi. På kurset får du inspiration til at arbejde med materialets bøger og hjemmeside. Og så du får en unik chance for at møde børnebogsforfatteren Benni Bødker og for at udveksle erfaringer med kollegaer fra andre skoler, som har anvendt materialet tidligere.
Dato
Sted
Aktiv læring i idræt: Lær din krop at kende gennem idræt
Du vil i praksis arbejde med at omsætte idrætsfysiologi til børnehøjde gennem en legende og eksperimenterende tilgang. Fællesskabet og kroppen kommer i fokus, når vi omsætter idrætsfysiologi til praksis og giver eleverne indsigt i træningslære og sundhed.
Dato
Sted
Aktiv læring i engelsk indskoling/mellemtrin: Legende tilgange til læsning
Læsning i de yngste klasser kalder på nye metoder, som både er motiverende og baseret på forskning. Vi spiller på alle tangenter, læser med hele kroppen og har fokus på ordforrådslege og mundtlighed koblet med bevægelse, stilladsering med lyd, tasks og meget mere. Få en hands-on intro til en legende tilgang til tidlig læsning i engelsk!
Dato
Sted
Aktiv læring i engelsk indskoling/mellemtrin: Legende tilgange til læsning
Læsning i de yngste klasser kalder på nye metoder, som både er motiverende og baseret på forskning. Vi spiller på alle tangenter, læser med hele kroppen og har fokus på ordforrådslege og mundtlighed koblet med bevægelse, stilladsering med lyd, tasks og meget mere. Få en hands-on intro til en legende tilgang til tidlig læsning i engelsk!
Dato
Sted
PLC-dagen 2025
Vil du opdateres om seneste nyt inden for PLC-området? På PLC-dagen har du mulighed for at høre aktuelle og inspirerende oplæg, deltage i praksisnære workshops og dele erfaringer med gode kolleger. Program offentliggøres forår 2025.
Dato
Sted
Aktiv læring i natur/teknologi: Systemer og sammenhænge i natur/teknologi
Få indsigt i natur/teknologi-fagets identitet og formål. Kurset giver dig praktiske redskaber til at planlægge engagerende undervisning, der kombinerer teknologi og naturens systemer og fremmer elevernes nysgerrighed og kreativitet.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk i indskoling: Legende tilgang til danskfaget
Vi udforsker sammen legende tilgange til danskfagets kompetenceområder, så eleverne oplever et fællesskab omkring meningsfulde aktiviteter.
Dato
Sted
Gør de elever, der er nye i det danske sprog, prøveklar i dit fag
Hvordan underviser man nyankomne og sent ankomne elever, der både skal lære basisdansk, følge fagenes krav og være forberedt til afgangsprøverne?
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk udskoling: På vej mod et nyt danskfag med CFU’s læremidler
Nye prøver og fagplaner er på vej. De peger på et mere praktisk orienteret og producerende danskfag, der adresserer kunstig intelligens og læselyst. Med afsæt i CFU's guldgrube af læremidler vil du få inspiration til forløb, der klæder dig på til fremtidens danskfag.
Dato
Sted
Aktiv læring i biologi: Økosystemer, biodiversitet og miljøpåvirkninger
Giv dine elever en dybere forståelse af vores natur og dens systemer. På dette kursus får du konkrete idéer og inspiration til undervisning om økosystemer, biodiversitet, miljøpåvirkninger og deres indbyrdes forhold.
Dato
Sted
Få inspiration til en legende og kreativ historieundervisning
På dette hands on-kursus bliver du klædt på til at benytte dig af legende og kreative tilgange til historieundervisningen i alle trinforløb. Vi afprøver konkrete redskaber og aktiviteter, der giver dig erfaring med denne tilgang.
Dato
Sted
Få hul på algebra i indskolingen
Når eleverne bliver dus med mønstre og strategier allerede i en tidlig alder, er de bedre rustet til at arbejde med matematik. Få indsigt i og redskaber til, hvordan du fremmer de yngste elevers forståelse af algebra, bl.a. med et spritnyt CFU-materialesæt.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk som andetsprog: Dansk som andet sprog – basis og supplerende
Hvordan skaber du gode betingelser for sprogudvikling hos flersprogede elever? Vi kigger ind i fagområdet dansk som andetsprog, og du får viden og redskaber, aktiviteter og læremidler, der styrker din undervisning i basisdansk og i den supplerende støtte.
Dato
Sted
Kom godt i gang med kunstig intelligens på ungdomsuddannelserne
Der er masser af potentiale i at arbejde med kunstig intelligens/AI i informatik i kombination med andre fag. Få viden om brugen af AI i undervisningen samt inspiration til meningsfulde aktiviteter, opgaver og forløb for eleverne.
Dato
Sted
Inkluderende læringsmiljø og bedre trivsel med low arousal
Dette kursus i inkluderende metoder og værktøjer kan hjælpe dig med skabe et trygt og roligt læringsmiljø. Få indsigt i low arousal-metoder, kravtilpasning og inklusionspraksis via praktiske øvelser, teori og konkrete læremidler.
Dato
Sted
Hvad er chancen for…? – matematisk opmærksomhed i børnehaveklassen
"Hvad er chancen for, at ..." kunne være et relevant spørgsmål fra en elev i børnehaveklassen. Hvordan griber du dette spørgsmål? Skal du give et svar, eller skal du i stedet stille et nyt spørgsmål? Med de gode spørgsmål bliver matematikken mere end tal.
Dato
Sted
Aktiv læring i fransk: Styrk dine elevers mod og glæde ved at tale fransk
Med relevante analoge og digitale læremidler samt motiverende aktiviteter, der inddrager brug af generativ AI og praksisfaglighed, støtter du dine eleverne med at udvikle mundtlige færdigheder og fremmer deres mod og lyst til at bruge sproget.
Dato
Sted
Få dine elever til at kommunikere i og om matematik
Få inspiration til, hvordan du kan arbejde målrettet med sproglige dimension i din matematikundervisning, så eleverne udvikler deres ordforråd og bliver gode til at diskutere, forklare og ræsonnere i matematik.
Dato
Sted
Brænd for kemi!
Hvordan kan du hjælpe dine elever til at blive mere motiverede og engagerede, og hvad skal der til, for at de kommer til at brænde for faget kemi? På dette kursus har vi fokus på anvendelsesorienteret undervisning og problembaseret læring.
Dato
Sted
Aktiv læring i samfundsfag: Ny viden og praksisnær inspiration i samfundsfag
Bliv skarpere på det, du gør i forvejen, og få ny viden og inspiration! Vi sætter nye og andre læremidler til kendte emner og krydrer med gode læringsaktiviteter, så eleverne bliver stærkere til samfundsfaglige metoder, kulturteknikker og kildekritik.
Dato
Sted
Nysgerrige elever i indskolingen – for altid!
Hvordan planlægger du udfordringer, der pirrer elevernes nysgerrighed? Eleverne skal undersøge, undre sig og ræsonnere, så eksperimenter bliver til læring!
Dato
Sted
Konference om AI på ungdoms- og erhvervsuddannelser
Praktisk erfaring, teknologiske kompetencer, dannelse, praksisfaglighed, kritik og teknologiforståelse
Dato
Sted
Makerspaces – fra technosløjd til pædagogisk praksis
Makerspaces og makerteknologier giver eleverne mulighed for at være kreative skabere. Nogle skoler råder allerede over forskellige makermaskiner, andre drømmer stadig. Hvordan gør man, og hvordan passer det ind i netop jeres skoles pædagogiske praksis?
Dato
Sted
Konference – Eleven som kompetent og kritisk AI-bruger
Praktisk erfaring, teknologiske kompetencer, dannelse, praksisfaglighed, kritik og teknologiforståelse
Dato
Sted
Meningsfuld grammatik
Traditionel grammatik, som er løsrevet fra kontekst, har hverken positiv effekt på elevernes tekster eller metasproglige viden. Vi arbejder med legende forløb, hvor vi kobler både kendte og nye, funktionelle, grammatiske begreber med autentiske tekster.
Dato
Sted
Dansklærerens dag 2025 – 6.-10. klasse
Er du dansklærer i 6.-10. klasse? På Dansklærerens dag bliver du og dit team forkælet med et danskfagligt mix af oplæg og workshops, som sætter spot på aktuelle temaer i danskundervisningen for de ældste. Program og pris offentliggøres i august 2025.
Dato
Sted
Aktiv læring i matematik mellemtrin: Digitale programmer i matematikundervisningen
Digitale værktøjer kan mere end blot ekspedere opgaver i matematik. De kan også bruges i en bred vifte af sammenhænge til at åbne matematikkens begreber for eleverne og bidrage til deres forståelse af matematikken.
Dato
Sted
Aktiv læring i matematik mellemtrin: Digitale programmer i matematikundervisningen
Digitale værktøjer kan mere end blot ekspedere opgaver i matematik. De kan også bruges i en bred vifte af sammenhænge til at åbne matematikkens begreber for eleverne og bidrage til deres forståelse af matematikken.
Dato
Sted
Tryk på kreativiteten – leg med varmepresseren i din undervisning
Bliv klædt godt på til at udnytte de mange materialer, du kan låne på CFU. Du får idéer til, hvordan du kan bruge materialekassen 'Kunst & Varmepres' og de tilhørende film og tv-udsendelser. Så kom med på vores workshop, og leg med varmepresseren.
Dato
Sted
Styrk læselysten med gode romaner, mere medbestemmelse og stærke læsefællesskaber
Det er tid til at få fyret op under de unges læselyst. Få inspiration til, hvordan du kan iscenesætte de ældste elevers romanlæsningen, så de får flere positive læseoplevelser med gode ungdomsbøger.
Dato
Sted
Natur/teknologi forfra og i dybden (Novo-tilskud)
Undervisning i natur/teknologi kan være meget omfangsrig, med mange didaktiske greb og naturvidenskabelige arbejdsmetoder og processer. Få overblikket, så du forstår det grundlæggende i faget og kan udvikle forløb med nye didaktiske vinkler.
Dato
Sted
Aktiv læring i tysk: Leg, kreativitet og opdagelse i begyndertysk
Elevernes motivation og lyst til at lære tysk har stor indflydelse på deres sprogtilegnelse. Hvad skal der til for at vække elevernes appetit på sproget? Dette kursus sætter fokus på metoder, aktiviteter og arbejdsformer, der er med til at skabe et inspirerende læringsrum, hvor der er plads til leg, kreativitet og opdagelse af sprogets mangfoldighed.
Dato
Sted
Motiverende og engagerende læringsrum, der fremmer innovation og kreativitet
Udforsk og eksperimentér med læringsrummets rolle i undervisningen. Vi undersøger, hvordan rum og indretning kan påvirke og styrke læring, og tager på opdagelsesrejse i deltagernes undervisningspraksis – du får både viden og konkrete værktøjer med hjem.
Dato
Sted
Aktiv læring i dansk mellemtrin: Populære multimodale tekster i dansk på mellemtrinnet
Styrk dine elevers skabertrang og glæde ved at opleve, læse, undersøge og producere multimodale tekster i dansk på mellemtrinnet.
Dato
Sted
Aktiv læring i håndværk og design: Tufting Madness
Vil du arbejde med farver, former og materialer i din undervisning i håndværk og design? På dette tufteværksted lærer du ikke kun teknikken, men skaber også sjove og skæve tufteprojekter, der ikke blot er smukke, men også fulde af personlighed og humor.
Dato
Sted
Aktiv læring i børnehaveklassen: På vej med legende aktiviteter
Du kan skabe et godt læringsfællesskab i børnehaveklassen ved at bruge kropslige, kreative og legende tilgange til læring og ved at give eleverne mulighed for at fordybe sig i meningsfulde sammenhænge.
Dato
Sted
Aktiv læring i fysik/kemi: Kemiske processer i hverdagslivet, naturen og industrien
Bliv klædt på til at undervise i kemiske processer med fokus på fx bæredygtighed. Du får konkrete redskaber til at integrere naturfagligt sprog, eksperimenter og globale problemstillinger, der engagerer eleverne i kritisk tænkning og undersøgende læring.
Dato
Sted
Aktiv læring i billedkunst: Skab nye visuelle udtryk med digital billedkunst
Vil du udfordre og udvide din billedkunstundervisning med digitale teknologier? Her får du to kreative og praksisnære dage fyldt med idéer og værktøjer, der gør det nemt at integrere digitale muligheder i din undervisning.
Dato
Sted
Aktiv læring i matematik indskoling: De små regner
Få konkrete bud på, hvordan du tilrettelægger problemløsende og undersøgende matematikundervisning med en praksisfaglig vinkel, og få inspiration til at variere undervisningen, så den passer til elevgruppens forudsætninger.
Dato
Sted
Billedkunstfagets dag 2026 på ARKEN
Billedkunsten skaber oplevelser, følelser og refleksioner. Få indsigt i kunstens mangfoldige udtryksformer med udgangspunkt i den aktuelle kunstudstilling på ARKEN. Vi bruger udstillingen, og du får selv fingrene i materialerne og skaber nye udtryk.
Dato
Sted
Kunstig intelligens i dansk
Kunstig intelligens er ofte en blind makker i skolen. Eleverne bruger det, men vi taler ikke om det. Hvordan kan kunstig intelligens fungere som et kraftfuldt læringsredskab for dine elever – og som en professionel sparringpartner i din forberedelse?
Dato
Sted
Aktiv læring i madkundskab: Gør dine elever madmodige
Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så eleverne kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget.
Dato
Sted
Aktiv læring i teknologiforståelse: Mange veje til teknologiforståelse
Nysgerrig på teknologiforståelse, måske som valgfag? Gennem undersøgende og praksisnære tilgange kobles didaktik, læremidler og faglighed. Styrk kompetencer inden for digital teknologiforståelse, kreativitet, kunstig intelligens og programmering.
Dato
Sted
Aktiv læring i engelsk mellemtrin/udskoling: Nye veje til engelsk
Hvordan får eleverne mod til at deltage i den mundtlige samtale, og hvordan stilladserer du den nye skriftlighed? Få forslag til, hvordan du kan imødekomme de faglige forskelle i engelsk, og få aktiviteter, du kan bruge i din undervisning i morgen.
Dato
Sted
Aktiv læring i kristendom: Gør eleverne mere aktive i kristendomskundskab
Vil du være med til at udvikle undervisningen i kristendomskundskab, hvor den undersøgende, inkluderende, skabende og reflekterende didaktiske tilgang er i centrum? Hvor eleverne er aktive i undervisningen? Så er kurset her noget for dig.
Dato
Sted
Aktiv læring i geografi: Jordens opbygning og geologiske processer
Jordkloden er en fantastisk planet, hvis opbygning stadig formes af dens geologiske processer. På dette kursus får du konkrete idéer og inspiration til undervisning om jordens opbygning og de geologiske processer, der ligger til grund.