Gå til indhold
Søg
Fag

Kristendomskundskab

Lån læremidler til kristendom fra udlånssamlingen.

Kontakt konsulenten for rådgivning og vejledning. Se kontaktboks nederst på siden.

Læremidler

Udvalgte og nye læremidler fra udlånssamlingen.

Påske og pinse

Påske og pinse

To vigtige højtider ; Den kristne påske ; Påskens traditioner ; Påskelege ; Påskens dyr ; Den jødiske påske ; Pinse ; Pinsens traditioner

2.-6. klasse

Af: Carsten Bo Mortensen

Den røde tråd

Den røde tråd

Kirkens og kristendommens udvikling gennem 2000 år. Du møder bl.a. de første kristne, som forfølges og myrdes på grund af deres tro, munken Poppo, der får gjort Harald Blåtand kristen, Luther, der kæmper med paven i Rom, og Grundtvig, der digter om livet og friheden.

4.-6. klasse

Af: Inger Røggild

Bibelske fortællinger

Bibelske fortællinger

Korte genfortællinger af bibelens historier. Med opgaver. Fra skabelsen til åbenbaringen om jordens undergang. 7.-10. klasse

Af: Carsten Bo Mortensen

Klar til prøven

Klar til prøven

Klar til prøven handler om prøven i fagene historie, kristendomskundskab og samfundsfag og indeholder vejledning, gode råd, opgaver og eksempler på prøvemateriale.
Bogen kan anvendes løbende i 7.-9. klasse, så eleverne bliver fortrolige med prøveformen, uanset om de skal op i historie, kristendomskundskab eller samfundsfag.

Af: Karina Bruun Houg

Bibelen i boksen

Bibelen i boksen

Bibelen i boksen er et undervisningsmateriale til kristendomskundskab i indskolingen. Det består af en illustreret elevbog med genfortælling af 10 centrale bibelske historier og en undervisningsvejledning, der rummer detaljeret køreplaner og baggrundsstof til 13 lektioner.

1.-3. klasse

Billeder i boksen

Billeder i boksen

Materialet er bygget op som en boks, hvor eleven “åbner” op til billeder, tekst og videoklip (QR koder i materialet) indenfor Ritualer, Kristendommens kunst og symboler og Kirkens brug og historie.

1.-3. klasse

Næste

Næste

Billedbog. Gendigtning af lignelsen om den barmhjertige samaritaner. En ung mand bliver overfaldet og efterladt i en park. Næste dag går både en præst og en pensionist forbi uden at hjælpe. Hjælpen kommer fra en barmhjertig flaskesamler. Den bibelske version af lignelsen er trykt bagerst i bogen.

2.-5. klasse

Af: Kim Fupz Aakeson

Per Poul og farmand

Per, Poul og farmand

Billedbog. Gendigtning af lignelsen om Den fortabte søn. Per og Poul arbejder hos deres far. Per får sin børneopsparing, rejser til København og lever det søde liv. Da Per ludfattig vender hjem, holder hans far en stor fest, men Poul bliver sur. Den bibelske version af lignelsen er trykt bagerst i bogen.

2.-5. klasse

Af: Kim Fupz Aakeson

Det store party

Det store party

Billedbog. Gendigtning af lignelsen om Det store festmåltid. Ivan inviterer sine mange venner fra Facebook hjem til en stor fest. Mange liker det, men de dukker ikke op, så han fester med hjemløse og posedamer fra gaden. Den bibelske version af lignelsen er trykt bagerst i bogen.

2.-5. klasse

Af: Kim Fupz Aakeson

Jul i andre lande

Jul i andre lande

En anderledes julekalenderbog: Om juletraditioner i 24 lande forskellige steder i verden samt fortællinger om højtider i de store verdensreligioner.

3.-6.klasse

Af: Sofie Maria Brand

Vingeslag

Vingeslag

En anderledes julekalenderbog: Om juletraditioner i 24 lande forskellige steder i verden samt fortællinger om højtider i de store verdensreligioner.

3.-6.klasse

Af: Sofie Maria Brand

mitCFU

Lån undervisningsmateriale til dit fag på MitCFU. Login med UNI-Login eller WAYF.

Nyttige links

Prøver til Kristendom

Prøven i historie, samfundsfag og kristendom hedder “Prøve med selvvalgt problemstilling”.

Vejledning til folkeskolens prøve

Folkeskolens prøver

Hos UVM kan du i prøvevejledningerne for de enkelte prøvefag læse om sammenhængen mellem prøven, faget og folkeskolens formål.

Kurser/Konferencer

Kursuskatalog 2023-24

Få overblik over CFU’s kurser og konferencer i skoleåret 2023-24 i KP’s kursus- og uddannelseskatalog eller læs mere og tilmeld dig.

 

kursusboks med fed skrift

Religionernes dag 2024

Tirsdag den 27.08.24 kl. 10-16

Kom til Religionernes Dag på Amager, hvor bl.a. professorerne Per Torp Sangild og Niels Henrik Gregersen fra henholdsvis Det Sundhedsvidenskabelige og Det Teologiske fakultet vil belyse spændingsfeltet mellem tro og viden fra hver deres ståsted, og hvor der også vil blive præsenteret et konkret undervisningsforløb, som kommer til at indgå i centerets forskning.

Kontaktperson

Mette Schousboe portræt

Mette Schousboe

+45 41 89 74 09

Kristendom, læringscenter og indkøb af læremidler

Facebook

Facebook reklame

Facebook - hold dig opdateret