Gå til indhold
Søg
Fag

Idræt

Her er udvalgte læremidler til udlån.

Kontakt idrætskonsulenten for rådgivning og vejledning i brug af materialerne.
Se kontaktboks nederst på siden.

Læremidler

Kinball

Kinball er et boldspil som inddrager alle aktører i spillet. Spillet er rigtig godt i forhold til samarbejde, kommunikation mellem eleverne. Alle er afhængige af hinanden, hvilke betyder et højt aktivitetsniveau blandt eleverne. Kinball udfordrer elevernes samspilsforståelse, evne til at være fokuseret og alle er stort set i bevægelse hele tiden.

4.-10.klasse

mindre-boern-oever-balance-i-gymnastiksal

Motorik - balance

Sættet består af en bane, som kan opstilles på mange forskellige måder. Udfordringerne er utallige, fordi det er muligt at sætte bommene i forskellige højder, og dermed differentiere træningen. Der er flest faste bomme, men også en bom, der vipper, og en bom, der er udstyret med en gjord, så den virker lidt som at ‘gå på line’.

0.-4.klasse

Kurser og konferencer

Kursus billede

Prøven i idræt - hvordan?

Er det første gang, du skal føre elever op til prøven i idræt, eller har du allerede haft din debut, men vil gerne blive klogere på prøven?

Bliv introduceret til prøven trin for trin, få del i de mange erfaringer, som undervisere og censorer har samlet i prøvens levetid, og få gode råd og fif til din praksis. Kort sagt: Bliv klædt på til at føre dine elever op til prøve, uden at der opstår tvivl eller fejl.

Tid: 2. september 21, kl. 9.00-15.00

Kursus billede

Bevægelse, leg og teamlæring 

Det psykiske og det sociale miljø i en klasse – og dermed forudsætningerne for kognitiv indlæring – kan påvirkes gennem fysisk leg. Vi lærer også bedre, når vi er i bevægelse og har det sjovt. Men det kræver overskud, øvelse og inspiration at tilgå dette arbejde. Med bevægelsesværktøjet MosaIQ udforsker vi det legende og samarbejdende univers, og du vil møde et væld af nye spil, lege og samarbejdsøvelser.

Tid: 15. september 21, kl. 9.00-15.00

Kursus billede

Judo i indskolingen

Balance og kropsbevidsthed betyder meget for elevernes fysiske udvikling. Judo betyder ”den milde vej” og egner sig fortrinligt som lege- og bevægelsesaktivitet i indskolingen, fordi den appellerer til begge køn og alle aldre, og fordi kampsportens farlige elementer er fjernet. Vi gennemgår et helt forløb, og du får en udførlig beskrivelse af det med hjem til direkte brug i din undervisning.

Tid: 16. november 21, kl. 13-16

Kursus billede

Judo – verdens ottendestørste idrætsgren!

Det kan være en udfordring at fastholde de ældre elevers interesse for idræt, især når vi arbejder med emner som kropsbevidsthed. Judo betyder ”den milde vej” og egner sig til skolebrug, fordi den appellerer til begge køn og alle aldre, og fordi kampsportens farlige elementer er fjernet. Vi gennemgår et helt forløb, og du får en udførlig beskrivelse af det med hjem til direkte brug i din undervisning.

Tid: 17. november 21, kl. 13-16

Kursuskataloger

Kurser og konferencer

Her kan du finde kurser og konferencer for medarbejdere i grundskolen og på gymnasiet.

Kontaktperson

Kirsten Søs Spahn, portræt

Pædagogisk konsulent

Kirsten Søs Spahn
4189 7438
ksp@kp.dk

mitCFU

Facebook reklame

Facebook - hold dig opdateret