Gå til indhold
Søg
Billede til fransk fagside
Fag

Fransk

Inddelt efter trin finder du bl.a. nye læremidler, idéer til at sammensætte dem, fx til et tema og henvisning til websider. Der er også info om CFU’s konsulent, som du kan kontakte, fx med spørgsmål om læremidler og brugen af dem, eller hvis du vil aftale et fagteammøde.

Oversættelsesmaskiner i sprogundervisningen

Er du også nysgerrig på at vide mere om oversættelsesmaskiner som Google Translate, og hvordan de kan anvendes i sprogundervisningen?

Vi har samlet lidt inspiration til dig.

Kurser og konferencer

Skriftlig fremstilling og vurderingskriterier i tysk og fransk

De nyeste prøvevejledninger er identiske for fagene tysk og fransk. Pointen har været at gøre dem overskuelige og tidssvarende. I forhold til skriftlig fremstilling er der kommet nye vurderingskriterier, som tager afsæt i en vurderingsmodel.

Målgruppe: Tysk- og fransklærere i udskolingen

Undervisere: Katrine Malte Hviid, tysklærer og formand for opgavekommissionen i tysk, og Danièle Eychenne, pæd. kons. på CFU og formand for opgavekommissionen i fransk

Dato: 01.09.2022

Sprogglæde med autentisk sprogbrug i franskundervisningen

Er du optaget af, at dine elever møder autentisk, moderne og tidssvarende sprogbrug i din franskundervisning? Så er arbejdet med sprogvariation vejen frem.

Målgruppe: Fransklærere

Underviser: Jan Lindschouw, ph.d., lektor i fransk sprog og  fremmedsprogsdidaktik, KU

Dato: 04.10.2022

Kurser og konferencer 2022-2023

Få overblik over CFU’s kurser og konferencer i skoleåret 2022-23 i KP’s kursus- og uddannelseskatalog eller læs mere og tilmeld dig.

Mere om sprog

Billede af sprogsyn fra EMU

Film mv. om sprogsyn

Filmen ‘Et kommunikativt og funktionelt sprogsyn’ forklarer og præsenterer refleksioner over målet for sprogundervisningen, der handler om, at eleverne lærer at kommunikere på målsproget.

Klik her for at se filmen med Hanne Leth Andersen. Find samme sted artikler og eksempler fra praksis.

Det nationale center for fremmedsprog logo

Søg midler/støtte til sprogprojekter

Læs her om, hvordan I kan søge midler fra NCFF til projekter, der fremmer og løfter fremmedsprogsområdet.

Ring eller skriv til franskkonsulent Danièle 41897431 dey@kp.dk eller tysk-engelskkonsulent Christina 41897408 chel@kp.dk, hvis I har en idé eller spørgsmål.

Børn i klasselokale

Tidligere sprogstart

I projektet Tidligere Sprogstart har sproglærere fra fem københavnske folkeskoler i samarbejde med faglige konsulenter fra Københavns Universitet og Københavns Professionshøjskole fra 2016 til 2018 opdateret og udviklet materialet. Se materialet på hjemmesiden:

Europæisk sprogportfolio

Et individuelt og personligt arbejds- og refleksionsredskab til elever, der lærer sprog. Læs mere:

Kontaktperson

Kontaktboks

Danièle Eychenne Pædagogisk konsulent, fransk

Tlf.: 4189 7431
Mail: dey@kp.dk
Træffetid: tirsdag, onsdag og torsdag

Facebook reklame

Facebook - hold dig opdateret

Facebook

Fagteammøder på CFU

Hold fagteammøde

Kontakt CFU’s pædagogiske konsulenter for overordnet at blive opdateret på analoge og digitale læremidler inden for sprogfagene. I/du kan også få en faglig og didaktisk vejledning med udgangspunkt i fagteamets eller dit specifikke fokus ift. læremidler. Skriv eller ring for at få en fysisk eller online aftale –  det er ganske gratis.

I er også, når det bliver muligt, velkomne til at holde fagteammøde i CFU’s læremiddelsamling, hvor I samtidig kan se et udvalg af læremidlerne.

mitCFU