Praktisk/musiske fag
Der findes mange læremidler, der understøtter udviklingen af de praktisk/musiske fag.
Musik
Her kan du bl.a. se udvalgte læremidler til udlån.
Sigurd og symfoniorkestret
Ud fra TV-serien fortælles om den klassiske musiks verden med historier, tegneserier, quizzer og mødet med musikerne. Violin ; Basun ; Bratsch ; Fagot ; Kontrabas ; Horn ; Slagtøj ; Komponisterne ; Dirigenten ; Slå ørene ud – og luk musikken ind.
1.-5. klasse
Af: Sigurd Barrett
Rytmeboks
Musikalsk/rytmisk udfoldelse styrker elevens kompetencer. Materialesættet indeholder forskellige rytmeinstrumenter til ca. 30 elever. Det giver basis for at kunne arbejde intensivt med musiske grundbegreber som f.eks. puls, rytme, dynamik og imitation.
0.-6.klasse
Musikhistorien
Musik som kunst, håndværk, klang, magi, kommunikation og eksperiment og musikkens funktion i samfund, religion og kultur.
7.-10. klasse
Af: Orla Vinther
Historien om musik
Til hver musikhistorisk periode er der en farverig helsideillustration samt en tipskupon med sjove spørgsmål. Bogen ledsages af en cd med 9 musikeksempler, foruden en plakatserie, som muliggør en musikhistorisk udstilling i klassen i forbindelse med arbejdet.
4.-7. klasse
Af: Benedicte Riis
Musikhistorien
Materialesæt med kromatisk stemte klokker i tonerne a3 – e5.
0.-10. klasse
Levende musik i skolen
LMS – Levende Musik i Skolen er Danmarks kompetencecenter for børns møde med professionel, levende musik.
LMS arrangerer koncerter med kvalitetsgaranti, udarbejder undervisningsmaterialer og afholder workshops med støtte fra Statens Kunstråd.
Dette får man, hvis man er med i aftalen:
- forskellige orkestre med professionelle musikere giver skolekoncerter
- eleverne bliver præsenteret for forskellige musikgenrer
- der er undervisningsmateriale til koncerterne
- hver elev oplever mindst én koncert om året.
Målgrupperne er opdelt i indskoling, mellemtrin og udskoling. Undervisningsmaterialet er tilpasset de tre målgrupper og er gratis.
Hvis du vil høre nærmere om ordningen, er du velkommen til at kontakte LMS.
Du kan se mere på www.lms.dk.
Forslag til nye læremidler
Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.
Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.
Send dit forslag til Mette Schousboe – mes@kp.dk – Tlf. 4189 7409
Billedkunst
Billedsiden i både analoge og digitale læremidler er øget væsentligt, og det stiller nye krav til undervisningen i både billedkunst og skolens andre fag. Ved at arbejde aktivt med billeder erhverver eleverne erfaring med billedsprogets stærke virkemidler og får indsigt i egen og andres kulturer.
På CFU finder du læremidler til undervisningen i billedfremstilling, billedkundskab og visuel kommunikation.
Konference Billedkunstfagets dag 2021
Billedkunstfagets dag 2021 afholdes d. 19.03.21.
Program offentliggøres i januar 2021, men du kan allerede tilmelde dig nu.
Læs mere
Hvorfor?
Børns overraskende og afvæbnende spørgsmål til 18 forskellige kunstværker gør, at man uden tøven nærmer sig kunstværket fra en helt ny vinkel, også hjulpet på vej af venstresidernes humoristiske illustrationer.
0.-3. klasse
Af: Finn Lykke Schmidt
Børnenes kunstbog
Introduktion til 30 forskellige kunstneres ideer. Diskussion af kunstens forskellige betydninger, roller og funktioner ved betragtning af malerier, skulpturer, fotografier og tryk.
4.-10. klasse
Af: Amanda Renshaw
Malala
Malala Yousafzai er en modig, pakistansk pige, der kæmper for alle børns ret til uddannelse. Hun blev skudt på grund af sin kamp, men overlevede. Hun har fået Nobels Fredspris for sit mod og sine meninger.
2.-7. klasse
Af: Karen Leggett Abouraya
Stygge streger
Otte kendte billedbilledbogsillustratorer har hver valgt otte værker fra ARoS’ kunstsamling med særligt fokus at fremstille nye dystre, gyselige og stygge versioner. Forfatteren Louis Jensen har sprogligt fabuleret over illustrationerne og det originale kunstværk. Bogen kan give anledning til fordybelse og dialog med børn om billedoplevelse.
7.-9. klasse
Af: Bo Odgaard Iversen
Amazonia
En ordløs realfilm om lille sød abe, der dumper ned i farefulde Amazonas fyldt med sultne rovdyr, indeholder naturligvis nervepirrende spænding for de yngste klassetrin. Men ikke mere end godt er. Fortællingen holdes fint i gang, og er en fin introduktion til det rige plante- og dyreliv i junglen. Filmen er desuden meget velegnet til en introduktion til filmsprogets virkemidler.
ARKEN Museum for Moderne Kunst
Forslag til nye læremidler
Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.
Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.
Send dit forslag til Mette Schousboe – mes@kp.dk – Tlf. 4189 7409
Håndværk og design
Her kan du bl.a. se udvalgte læremidler til udlån.
Kontakt konsulenten for rådgivning og vejledning i brug af materialerne.
Meyers mobile madbokse
Meyers mobile madbokse er en del af undervisningskonceptet innovation step by step. I dette forløb skal eleverne arbejde med gode idéer til udseendet af og indholdet i madbokse, der kan besøge skolerne rundt omkring i Danmark. Opgavestilleren er kokken Claus Meyer. Opgaverne i materialet er delt op i forskellige steps, som eleverne gennemgår fra idéudvikling til iværksætteri.
5. klasse
Af: Innovation step by step
http://haandvaerkogdesign.net/
Pædagogisk konsulent
Anette Vestergaard Nielsen
4189 7014
avni@kp.dk
Madkundskab
Her er udvalgte læremidler til udlån.
Ko
En kasse med ideer til at sætte “Klassen i stalden” på skoleskemaet, herunder oplæg til besøg på landbrug, der har kvægbesætning. “Sudan 3” til værkstedsopgaver skal låner selv anskaffe.
3.-8. klasse
Gris
En kasse med ideer til at sætte “Klassen i stalden” på skoleskemaet, herunder oplæg til besøg på landbrug, der har grisebesætning.
3.-8. klasse
Vi deler et hav
Simon er startet i en ny skole, hvor de andre går meget op i mad og snakker om det østersøvenlige måltid. Sammen med fire klassekammerater får han til opgave at finde ud af hvordan den mad de spiser kan have noget med havmiljøet at gøre. De besøger en landmand og en fisker og kommer hjem med fisk og grønsager til et østersøvenligt måltid som de selv kan lave.
5.-6. klasse
Af: Ulla Skovsbøl
Food fight
Et spil om sundhed og ernæring. Lad eleverne spille sig til viden om ernæring. Hvilken frugt eller grøntsag indeholder flest vitaminer, mineraler eller fibre? For de mindste: Hvad hedder grøntsagen eller frugten?
0.-9.klasse
Pædagogisk konsulent
Anette Vestergaard Nielsen
4189 7014
avni@kp.dk
Kurser og konferencer
Her kan du finde kurser og konferencer, som er relevante for medarbejdere i grundskolen og på gymnasiet.
Facebook - hold dig opdateret