Gå til indhold
Søg
Fag

Praktisk/musiske fag

Der findes mange læremidler, der understøtter udviklingen af de praktisk/musiske fag.

Musik

Her kan du bl.a. se udvalgte læremidler til udlån.

Læremidler

Sigurd og symfoniorkestret

Sigurd og symfoniorkestret

Ud fra TV-serien fortælles om den klassiske musiks verden med historier, tegneserier, quizzer og mødet med musikerne. Violin ; Basun ; Bratsch ; Fagot ; Kontrabas ; Horn ; Slagtøj ; Komponisterne ; Dirigenten ; Slå ørene ud – og luk musikken ind.

1.-5. klasse

Af: Sigurd Barrett

Musik rytme

Rytmeboks

Musikalsk/rytmisk udfoldelse styrker elevens kompetencer. Materialesættet indeholder forskellige rytmeinstrumenter til ca. 30 elever. Det giver basis for at kunne arbejde intensivt med musiske grundbegreber som f.eks. puls, rytme, dynamik og imitation.

0.-6.klasse

Musikhistorien

Musikhistorien

Musik som kunst, håndværk, klang, magi, kommunikation og eksperiment og musikkens funktion i samfund, religion og kultur.

7.-10. klasse

Af: Orla Vinther

Historien om musik

Historien om musik

Til hver musikhistorisk periode er der en farverig helsideillustration samt en tipskupon med sjove spørgsmål. Bogen ledsages af en cd med 9 musikeksempler, foruden en plakatserie, som muliggør en musikhistorisk udstilling i klassen i forbindelse med arbejdet.

4.-7. klasse

Af: Benedicte Riis

Klokkespil

Musikhistorien

Materialesæt  med kromatisk stemte klokker i tonerne a3 – e5.

0.-10. klasse

LMS – Levende Musik i Skolen er Danmarks kompetencecenter for børns møde med professionel, levende musik.

LMS arrangerer koncerter med kvalitetsgaranti, udarbejder undervisningsmaterialer og afholder workshops med støtte fra Statens Kunstråd.

Dette får man, hvis man er med i aftalen:

  • forskellige orkestre med professionelle musikere giver skolekoncerter
  • eleverne bliver præsenteret for forskellige musikgenrer
  • der er undervisningsmateriale til koncerterne
  • hver elev oplever mindst én koncert om året.

Målgrupperne er opdelt i indskoling, mellemtrin og udskoling. Undervisningsmaterialet er tilpasset de tre målgrupper og er gratis.

Hvis du vil høre nærmere om ordningen, er du velkommen til at kontakte LMS.
Du kan se mere på www.lms.dk.

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.

Send dit forslag til Mette Schousboe – mes@kp.dk – Tlf. 4189 7409

 

Billedkunst

Billedsiden i både analoge og digitale læremidler er øget væsentligt, og det stiller nye krav til undervisningen i både billedkunst og skolens andre fag. Ved at arbejde aktivt med billeder erhverver eleverne erfaring med billedsprogets stærke virkemidler og får indsigt i egen og andres kulturer.

På CFU finder du læremidler til undervisningen i billedfremstilling, billedkundskab og visuel kommunikation.

Konference Billedkunstfagets dag 2022

Billedkunstfagets dag 2022 afholdes d. 25.03.22. Program offentliggøres snarest, men du kan allerede tilmelde dig nu.

Læs mere
Kursus billede

Valgfagsprøven i billedkunst - prøv det selv

Bliv klædt godt på til valgfagsprøven i billedkunst ved at gennemgå hele prøveforløbet som elev. I bliver guidet igennem fra del A til del C, og I skal eksperimentere og arbejde praktisk med temaet, dokumentere processen og til sidst præsentere arbejdet for hinanden. Vi afprøver også eksaminator/censorrollen og karaktergivningen.

Tid: 20.01.2022 kl. 9.00-15.00 + 21.01.22 kl. 9.00-15.00

Læremidler

Hvorfor?

Hvorfor?

Børns overraskende og afvæbnende spørgsmål til 18 forskellige kunstværker gør, at man uden tøven nærmer sig kunstværket fra en helt ny vinkel, også hjulpet på vej af venstresidernes humoristiske illustrationer.

0.-3. klasse

Af: Finn Lykke Schmidt

Børnenes kunstbog

Børnenes kunstbog

Introduktion til 30 forskellige kunstneres ideer. Diskussion af kunstens forskellige betydninger, roller og funktioner ved betragtning af malerier, skulpturer, fotografier og tryk.

4.-10. klasse

Af: Amanda Renshaw

Malala

Malala

Malala Yousafzai er en modig, pakistansk pige, der kæmper for alle børns ret til uddannelse. Hun blev skudt på grund af sin kamp, men overlevede. Hun har fået Nobels Fredspris for sit mod og sine meninger.

2.-7. klasse​

Af: Karen Leggett Abouraya

Stygge streger

Stygge streger

Otte kendte billedbilledbogsillustratorer har hver valgt otte værker fra ARoS’ kunstsamling med særligt fokus at fremstille nye dystre, gyselige og stygge versioner. Forfatteren Louis Jensen har sprogligt fabuleret over illustrationerne og det originale kunstværk. Bogen kan give anledning til fordybelse og dialog med børn om billedoplevelse.

7.-9. klasse

Af: Bo Odgaard Iversen

Amazonia

Amazonia

En ordløs realfilm om lille sød abe, der dumper ned i farefulde Amazonas fyldt med sultne rovdyr, indeholder naturligvis nervepirrende spænding for de yngste klassetrin. Men ikke mere end godt er. Fortællingen holdes fint i gang, og er en fin introduktion til det rige plante- og dyreliv i junglen. Filmen er desuden meget velegnet til en introduktion til filmsprogets virkemidler.

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.

Send dit forslag til Mette Schousboe – mes@kp.dk – Tlf. 4189 7409

Håndværk og design

Her kan du bl.a. se udvalgte læremidler til udlån.
Kontakt konsulenten for rådgivning og vejledning i brug af materialerne.

Meyers mobile madbokse

Meyers mobile madbokse

Meyers mobile madbokse er en del af undervisningskonceptet innovation step by step. I dette forløb skal eleverne arbejde med gode idéer til udseendet af og indholdet i madbokse, der kan besøge skolerne rundt omkring i Danmark. Opgavestilleren er kokken Claus Meyer. Opgaverne i materialet er delt op i forskellige steps, som eleverne gennemgår fra idéudvikling til iværksætteri.

5. klasse

Af: Innovation step by step

Kontaktperson

Kontakt Anette Vestergaard Nielsen

Pædagogisk konsulent

Anette Vestergaard Nielsen
4189 7014
avni@kp.dk

Madkundskab

Her er udvalgte læremidler til udlån.

Ko

En kasse med ideer til at sætte “Klassen i stalden” på skoleskemaet, herunder oplæg til besøg på landbrug, der har kvægbesætning. “Sudan 3” til værkstedsopgaver skal låner selv anskaffe.

3.-8. klasse

Gris

En kasse med ideer til at sætte “Klassen i stalden” på skoleskemaet, herunder oplæg til besøg på landbrug, der har grisebesætning.

3.-8. klasse

Vi deler et hav

Simon er startet i en ny skole, hvor de andre går meget op i mad og snakker om det østersøvenlige måltid. Sammen med fire klassekammerater får han til opgave at finde ud af hvordan den mad de spiser kan have noget med havmiljøet at gøre. De besøger en landmand og en fisker og kommer hjem med fisk og grønsager til et østersøvenligt måltid som de selv kan lave.

5.-6. klasse

Af: Ulla Skovsbøl

Food fight

Food fight

Et spil om sundhed og ernæring. Lad eleverne spille sig til viden om ernæring. Hvilken frugt eller grøntsag indeholder flest vitaminer, mineraler eller fibre? For de mindste: Hvad hedder grøntsagen eller frugten?

0.-9.klasse

Kontaktperson

Kontakt Anette Vestergaard Nielsen

Pædagogisk konsulent

Anette Vestergaard Nielsen
4189 7014
avni@kp.dk

Kurser og konferencer

Kursuskataloger

Kurser og konferencer

Her kan du finde kurser og konferencer for medarbejdere i grundskolen og på gymnasiet.

mitCFU

Facebook reklame

Facebook - hold dig opdateret

Billedkunstfagets dag 2022