Gå til indhold
Søg
MSIB-topbillede-sæson-2021-22

Med Skolen I Biografen

– et tilbud om at benytte den lokale biograf som klasseværelse.

Velkommen

Vi  er glade for at kunne byde velkommen til en ny sæson i Med Skolen I Biografen, og til et spændende og varieret program. CFU har i samarbejde med repræsentanter for skoler, biografer samt film- og mediekonsulenter ved Det Danske Filminstitut udvalgt 10 film + en kortfilmspakke (OFF – Odense International Film Festival), der spænder fra 0. klasse til ungdomsuddannelserne. Programmet er en blanding af kendte og knap så kendte film, der har det til fælles, at de alle er af høj kvalitet.

Sæson 2021-22

Biograferne åbnede i maj 2021 og vi fik i fællesskab med biograferne planlagt en sæson for skoleåret 2021-22. I august blev restriktionerne for biograferne ophævet, så vi kan få lov til at fylde salene op.

Den 20. september 2021 blev det besluttet, hvilke forestillinger, som gennemføres og der blev indgået bindende aftaler med biografer og filmudlejere. Herefter er bestillinger bindende! Tjek dine billetter i mitCFU under Mine materialer på fanebladet Med Skolen I Biografen.

Lokale ordninger

Pris

Billetprisen er 18 kr. eller 28 kr. pr. deltager, afhængigt af hvilket tilskud kommunen giver til ordningen. Der er nogle kommuner i Region Hovedstaden, som ikke er med i ordningen, og det betyder, at skolerne i disse kommuner ikke har adgang til at bestille billetter til Med Skolen I Biografen. I 2021-22 gælder det skoler i kommunerne Allerød, Vallensbæk og Frederiksberg.

Undervisningsmaterialer

Det er vigtigt, at eleverne er forberedte på den film, de skal se og er bekendte med, at tiden i biografen betragtes som almindelig undervisningstid. Det Danske Filminstitut fremstiller undervisningsmaterialer til alle film. Det sætter fokus på områder som fx tema, sprog og filmiske virkemidler og kan gratis downloades fra Det Danske Filminstituts hjemmeside.

Salaam

Vi samarbejder med Salaam Filmfestival. Til en række visninger af Rocks vil en oplægsholder give personlige vinkler på filmenes problemstillinger og virkemidler. Forestillingerne udvides med ca. 30 min.

Aldersgrænser

Medierådet vurderer film i fire kategorier:

  • Tilladt for alle
  • Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  • Tilladt for børn over 11 år
  • Tilladt for børn over 15 år

Disse grænser gælder for offentlige filmvisninger, men ikke for lukkede skoleforestillinger som Med Skolen I Biografen.

Vi anbefaler, at man generelt følger Medierådets vurdering, som fremgår at filmbeskrivelserne i dette program. Der er imidlertid nogle film, hvor filmens målgruppe ligger ”imellem” Medierådets kategorier. En film, der har fået vurderingen Tilladt for børn over 11 år, kan fx godt være velegnet for en målgruppe på 9-13 år, selvom den er for voldsom for de 7-8-årige.

Kontakt

Thomas Ais Christensen, portræt

Pædagogisk konsulent

Thomas Ais Christensen
4189 7428
tach@kp.dk

Bestil billetter i mitCFU