Gå til indhold
Søg
Billede fra filmen Fight Girl med to piger i boksering

Med Skolen I Biografen

– et tilbud om at benytte den lokale biograf som klasseværelse.

Aflysninger i Nordsjælland og København/Storkøbenhavn pga. COVID-19 situationen

Da myndighederne har forlænget nedlukningen af biograferne, er alle visninger til og med 5. maj 2021 annulleret.

Velkommen

Vi  er glade for at kunne byde velkommen til en ny sæson i Med Skolen I Biografen, og til et spændende og varieret program. CFU har i samarbejde med repræsentanter for skoler, biografer samt film- og mediekonsulenter ved Det Danske Filminstitut udvalgt 10 film + en kortfilmspakke (OFF – Odense International Film Festival), der spænder fra 0. klasse til ungdomsuddannelserne. Programmet er en blanding af kendte og knap så kendte film, der har det til fælles, at de alle er af høj kvalitet.

Sæson 2020-21

Vi åbnede for booking af billetter i august 2020, og det stadig muligt at bestille billetter til de forestillinger, hvor der er ledige pladser. Er alt udsolgt, kan der muligvis laves ekstra visninger samme dag – kontakt os på msib-cfu@kp.dk for at høre, hvad der kan lade sig gøre! Læs mere under de lokale ordninger.

Corona

Vi gennemfører visninger i Med Skolen I Biografen, da der er taget særlige forholdsregler i biograferne med færre pladser, sprit og rengøring, samt mundbind for alle over 12 år. Kravet om mundbind gælder fra torsdag den 29. oktober 2020 og siger, at mundbindet må fjernes, når man sidder i sit sæde.

Der er skærpede krav til ophold i foyer – og det vil være forskelligt, hvad der kan lade sig gøre i de forskellige biografer. Ved ankomst til biografen bedes klassen vente udenfor, mens en lærer går ind og aftaler med biografen, hvordan klassen kommer ind i salen.

Kulturministeriet har i et brev den 9. oktober 2020 gjort det klart, at deltagelse i biografvisninger i forbindelse med undervisning ikke er omfattet af udmeldingen om, at skoler anbefales at aflyse sociale arrangementer.

Lokale ordninger

Pris

Billetprisen er 18 kr. eller 28 kr. pr. deltager, afhængigt af hvilket tilskud kommunen giver til ordningen. Der er nogle kommuner i Region Hovedstaden, som ikke er med i ordningen, og det betyder, at skolerne i disse kommuner ikke har adgang til at bestille billetter til Med Skolen I Biografen. I 2020-21 gælder det skoler i kommunerne Allerød, Vallensbæk og Frederiksberg.

Undervisningsmaterialer

Det er vigtigt, at eleverne er forberedte på den film, de skal se og er bekendte med, at tiden i biografen betragtes som almindelig undervisningstid. Det Danske Filminstitut fremstiller undervisningsmaterialer til alle film. Det sætter fokus på områder som fx tema, sprog og filmiske virkemidler og kan gratis downloades fra Det Danske Filminstituts hjemmeside.

Salaam

Vi samarbejder med Salaam Filmfestival. Til en række visninger af Unge Ahmed vil en oplægsholder give personlige vinkler på filmenes problemstillinger og virkemidler. Forestillingerne udvides med ca. 30 min.

Aldersgrænser

Medierådet vurderer film i fire kategorier:

  • Tilladt for alle
  • Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  • Tilladt for børn over 11 år
  • Tilladt for børn over 15 år

Disse grænser gælder for offentlige filmvisninger, men ikke for lukkede skoleforestillinger som Med Skolen I Biografen.

Vi anbefaler, at man generelt følger Medierådets vurdering, som fremgår at filmbeskrivelserne i dette program. Der er imidlertid nogle film, hvor filmens målgruppe ligger ”imellem” Medierådets kategorier. En film, der har fået vurderingen Tilladt for børn over 11 år, kan fx godt være velegnet for en målgruppe på 9-13 år, selvom den er for voldsom for de 7-8-årige.

Kontakt

Thomas Ais Christensen, portræt

Pædagogisk konsulent

Thomas Ais Christensen
4189 7428
tach@kp.dk

Bestil billetter i mitCFU