Gå til indhold
Søg
Binti er en film fra Holland

Bornholm

I det kommende skoleår vil arrangementet ligge 16.-18. november 2021. Filmene vises i Rønne Bio og i Svaneke Bio.
Der bliver udsendt en brochure til skolerne efter sommerferien, hvor man kan læse mere om film, pris og booking af billetter.

Corona

Vi gennemfører visninger i Med Skolen I Biografen, da der er taget særlige forholdsregler i biograferne med færre pladser, sprit og rengøring, samt mundbind for alle over 12 år. Kravet om mundbind gælder fra torsdag den 29. oktober 2020 og siger, at mundbindet må fjernes, når man sidder i sit sæde.

Der er skærpede krav til ophold i foyer – og det vil være forskelligt, hvad der kan lade sig gøre i de forskellige biografer. Ved ankomst til biografen bedes klassen vente udenfor, mens en lærer går ind og aftaler med biografen hvordan klassen kommer ind i salen.

Kulturministeriet har i et brev den 9. oktober 2020 gjort det klart at deltagelse i biografvisninger i forbindelse med undervisning ikke er omfattet af udmeldingen om, at skoler anbefales at aflyse sociale arrangementer.

Undervisningsmaterialer

Det er vigtigt, at eleverne er forberedte på den film, de skal se og er bekendte med, at tiden i biografen betragtes som almindelig undervisningstid. Det Danske Filminstitut fremstiller undervisningsmaterialer til alle film. Det sætter fokus på områder som fx tema, sprog og filmiske virkemidler og kan gratis downloades fra Det Danske Filminstituts hjemmeside.

Aldersgrænser

Medierådet vurderer film i fire kategorier:

  • Tilladt for alle
  • Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  • Tilladt for børn over 11 år
  • Tilladt for børn over 15 år

Disse grænser gælder for offentlige filmvisninger, men ikke for lukkede skoleforestillinger som Med Skolen I Biografen.

Vi anbefaler, at man generelt følger Medierådets vurdering, som fremgår at filmbeskrivelserne i dette program. Der er imidlertid nogle film, hvor filmens målgruppe ligger ”imellem” Medierådets kategorier. En film, der har fået vurderingen Tilladt for børn over 11 år, kan fx godt være velegnet for en målgruppe på 9-13 år, selvom den er for voldsom for de 7-8-årige.

Kontakt

Kirsten Birgitte Lenz
Teamkoordinator

4189 7356
klz@kp.dk