Gå til indhold
Søg
Flagstænger med EU-flaget med flere

Den internationale dimension

Erasmus+

Arrangementer gennem Erasmus+

Her finder du en oversigt over kommende arrangementer og møder om udveksling og internationale projekter.

Erasmus+ og akkreditering

Hvilke muligheder findes der for at søge midler til europæiske samarbejder?

EU i din undervisning

Arbejd med EU i din undervisning

EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være europaparlamentariker for en dag.

Du kan også få masser af ideer og temaer hos DEO – og arbejde med en række temapakker, der behandler problemstillinger, der har med EU at gøre.

Billede til box om EU og børns rettigheder

Lær dine elever om rettigheder i EU

Alle elever skal vide noget om EU og deres rettigheder. Børnehjørnet er for alle klassetrin i grundskolen. Siden indeholder quizzer, tegnefilm og links til mange andre letfordøjelige materialer om EU. Bliv inspireret som lærer til arbejdet med EU – tjek lærersiden.

Oplev Sydslesvig

Oplev Sydslesvig, og brug grænseregionen til at styrke den internationale dimension i din undervisning.

Slip norden ind i klassen

Billede til boxen Norden i skolen

Se, hvilke muligheder du har for projekter og udveksling med vores nabolande i Norden samt i Baltikum.

European School Education Platform

Mødestedet for alle, som er interesserede i skole og uddannelse. Her er nyheder, interviews, praktiske eksempler, kursusopslag, og du kan søge efter en kommende partner til et Erasmus+ projekt.

Her finder du desuden også eTwinning, som er dit sikre sted for samarbejde med skoleklasser andre steder i Europa.

eTwinning

Skal du finde samarbejdspartnere til små eller større samarbejdsprojekter? Så brug eTwinning. Her finder du bl.a. partnere og  ideer til projekter.

Ideer til undervisningen

Er du interesseret i at arbejde helhedsorienteret med verdensmålene og bæredygtighed i både undervisningen og måden, man driver skole på? Ordningen bidrager med struktur, ressourcer, vejledning og netværk med andre skoler samt en anerkendelse af indsatsen.

Læs mere

Find ideer til, hvordan du kan arbejde med den globale dimension i din undervisning.

MUNDU

SOS Børnebyerne

Verdenstimen giver børn og unge i hele verden mulighed for at lære om FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. På hjemmesiden kan du hente gratis undervisningsmaterialer.

Verdenstimen

“Sådan Bor Jeg” er et interaktivt websted, hvor elever fra 4.-6. klasse kan blive klogere på verdens lande og kulturer og globale temaer. Eleverne kan også sammenligne deres egne levevilkår med børn i hele verden. Materialet er gratis.

Sådan Bor Jeg

Masser af spændende læremidler med globalt perspektiv på Røde Kors hjemmeside. Se bl.a. det nyeste tema om børns forbrug, tøjvaner og genbrug i Danmark såvel som ude i verden.

Læs mere

En af skolens mange opgaver er at lære børn og unge at navigere meningsfuldt og kompetent rundt i forskellige relationer og fællesskaber, også når der sker noget nyt og anderledes. Det er dette forhold, som begrebet “interkulturel kompetence” tager afsæt i. Interkulturel kompetence handler om at kunne møde og håndtere forskellighed på en hensigtsmæssig måde, og det handler om at kunne agere konstruktivt i uforudsigelige, ukendte situationer. “Klædt på til verden” indeholder praktiske øvelser og forløb til undervisning i interkulturel kompetence i forskellige fag i hele grundskolen.

Lån bogen på mitCFU

Alle elever skal vide noget om EU og deres rettigheder. Børnehjørnet er for alle klassetrin i grundskolen. Siden indeholder quizzer, tegnefilm og links til mange andre letfordøjelige materialer om EU. Bliv inspireret som lærer til arbejdet med EU – tjek lærersiden.

Børnehjørnet

Til læreren

GLOBE

Globe-projektet er efterhånden mest et gymnasieprojekt. Men det er morsomt at følge det, de laver i en skole i et fjernt land.

Globe

SCIENCE ACROSS THE WORLD

Her er en oplagt mulighed for at udforske naturfaglige problemer sammen med elever fra andre lande. Der findes også en direkte indgang til at finde partnere at skrive med over bl.a. facebook.

Science Across the World

Lær om mål for bæredygtig udvikling i læring, så børn kan bidrage til en bedre fremtid for alle.

https://worldslargestlesson.globalgoals.org/

Kontaktperson

Portrætbillede af Helle Rodenberg

Helle Rodenberg Pædagogisk konsulent, Engelsk og den internationale dimension

Tlf.: 41 89 73 81
Mail: her@kp.dk
Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag

Nyhedsbreve

Må vi skrive til dig?
Få inspiration og idéer til dit fag samt nyt fra CFU – direkte i din indbakke!