Gå til indhold
Søg
Flagstænger med EU-flaget med flere

Den internationale dimension

Billede til boks om Nordisk litteraturuge

Nordisk litteraturuge

Klar – parat – deltag!

Dette efterår tilbyder Norden i Skolen flere spændende arrangementer, som du og dine klasser kan deltage i…

En gang om året arrangeres Nordisk litteraturuge, et projekt hvor grundidéen er at tænde et lys og læse højt fra samme bog i hele Norden. I år ligger litteraturugen i uge 46 med start 15. november, og temaet er Drømme og længsel i Norden.

  • Læs mere her

Oplev Sydslesvig

Oplev Sydslesvig, og brug grænseregionen til at styrke den internationale dimension i din undervisning.

Slip norden ind i klassen

Se, hvilke muligheder du har for projekter og udveksling med vores nabolande i Norden samt i Baltikum.

Erasmus+

Hvilke muligheder findes der for at søge midler til europæiske samarbejder?

Deadlines i 2021

Mobilitet (KA1):
•Enkeltstående projekter: 11. maj
•Aktivitetsplaner, akkreditering: 11. maj
•Akkreditering: 19. oktober

Samarbejdsprojekter (KA2):
•Cooperationpartnerships/SCP: 20. maj

Arbejd med EU i din undervisning

EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være europaparlamentariker for en dag.

Du kan også få masser af ideer og temaer hos DEO – og arbejde med en række temapakker, der behandler problemstillinger, der har med EU at gøre.

Lær dine elever om rettigheder i EU

Alle elever skal vide noget om EU og deres rettigheder. Børnehjørnet er for alle klassetrin i grundskolen. Siden indeholder quizzer, tegnefilm og links til mange andre letfordøjelige materialer om EU. Bliv inspireret som lærer til arbejdet med EU – tjek lærersiden.

SchoolEducationGateway

The website content (news, good practices, expert articles, policy links, etc.) are indexed under different topics, helping you to find relevant content matching you interests.

eTwinning

Skal du finde samarbejdspartnere til små eller større samarbejdsprojekter? Så brug eTwinning. Her finder du bl.a. partnere og  ideer til projekter.

Læremidler

Er du interesseret i at arbejde helhedsorienteret med verdensmålene og bæredygtighed i både undervisningen og måden, man driver skole på? Ordningen bidrager med struktur, ressourcer, vejledning og netværk med andre skoler samt en anerkendelse af indsatsen.

Læs mere

Find ideer til, hvordan du kan arbejde med den globale dimension i din undervisning.

MUNDU

SOS Børnebyerne

Verdenstimen giver børn og unge i hele verden mulighed for at lære om FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. På hjemmesiden kan du hente gratis undervisningsmaterialer.

Verdenstimen

“Sådan Bor Jeg” er et interaktivt websted, hvor elever fra 4.-6. klasse kan blive klogere på verdens lande og kulturer og globale temaer. Eleverne kan også sammenligne deres egne levevilkår med børn i hele verden. Materialet er gratis.

Sådan Bor Jeg

Hvordan lever drengen Samir i Nepal? Et forløb på 8 lektioner til engelsk i indskolingen.

Samir i Nepal

Masser af spændende læremidler med globalt perspektiv på Røde Kors hjemmeside. Se bl.a. det nyeste tema om børns forbrug, tøjvaner og genbrug i Danmark såvel som ude i verden.

Læs mere

En af skolens mange opgaver er at lære børn og unge at navigere meningsfuldt og kompetent rundt i forskellige relationer og fællesskaber, også når der sker noget nyt og anderledes. Det er dette forhold, som begrebet “interkulturel kompetence” tager afsæt i. Interkulturel kompetence handler om at kunne møde og håndtere forskellighed på en hensigtsmæssig måde, og det handler om at kunne agere konstruktivt i uforudsigelige, ukendte situationer. “Klædt på til verden” indeholder praktiske øvelser og forløb til undervisning i interkulturel kompetence i forskellige fag i hele grundskolen.

Lån bogen på mitCFU

Alle elever skal vide noget om EU og deres rettigheder. Børnehjørnet er for alle klassetrin i grundskolen. Siden indeholder quizzer, tegnefilm og links til mange andre letfordøjelige materialer om EU. Bliv inspireret som lærer til arbejdet med EU – tjek lærersiden.

Børnehjørnet

Til læreren

Idéer til undervisningen

GLOBE

Globe-projektet er efterhånden mest et gymnasieprojekt. Men det er morsomt at følge det, de laver i en skole i et fjernt land.

Globe

SCIENCE ACROSS THE WORLD

Her er en oplagt mulighed for at udforske naturfaglige problemer sammen med elever fra andre lande. Der findes også en direkte indgang til at finde partnere at skrive med over bl.a. facebook.

Science Across the World

Portrætbillede af Helle Rodenberg

Pædagogisk konsulent Engelsk og den internationale dimension

Helle Rodenberg
4189 7381
her@kp.dk
Træffetid: mandag, tirsdag og torsdag