Gå til indhold
Søg
Tv med naturbilleder

Film og tv

TV i undervisningen

CFU har gennem mange år opbygget en stor samling på mere end 45.000 tv-udsendelser (herunder dokumentarfilm, kortfilm og tv-film) i mitCFU, som skolerne til en fast abonnementspris kan få adgang til. Samlingen bliver løbende udvidet med både danske og udenlandske tv-udsendelser. Du kan søge tv-udsendelser på samme måde som andre læremidler i mitCFU og med få klik streame dem direkte i din undervisning.

Du kan desuden give dine elever adgang til at se tv-udsendelser både i skolen og hjemme. Du booker og udlåner dem i mitCFU til hele klasser eller enkelte elever. Du kan følge anvisningerne i mitCFU.

Tv-udsendelser, der har været sendt inden for de sidste 21 dage, og som ikke er indgået i udlånsbasen, kan bestilles hos CFU.

Vitello stå med en kat og tre af sine venner

Vitello

Se tv-serien på 13 korte animationsfilm om drengen Vitello på mitCFU. Tv-serien er baseret på Kim Fupz Aakessons børnebøger. Der findes pædagogiske vejledninger til alle filmene med idéer til, hvordan filmene kan bruges i faget dansk i indskolingen.

Tv-udsendelse Mændene der plyndrede Europa

Sæt hvidvask på skemaet

Dokumentaren “Mændene, der plyndrede Europa”, afslører et netværk af svindlere og banker, som anklages for at stjæle op til 410 mia. kr. fra de europæiske skattekasser. Den pædagogiske vejledning kan bruges i historie og samfundsfag i 9.-10. klasse.

Spillefilm i undervisningen

I mitCFU kan du streame over 600 spillefilm, og flere kommer til. Du kan se kvalitetsfilm, der nøje er udvalgt til undervisningen i en lang række fag uden at skulle tænke på rettigheder. Du kan streame i forberedelsen og i undervisningen, og dine elever kan streame de fleste af de spillefilm, som du giver dem adgang til både i undervisningen og hjemme.

En del af de engelsk-, tysk- og fransksprogede film har både danske og originalsprogets undertekster, som kan vælges til og fra.

Filmplakat for Team Hurricane

Team Hurricane

Dette er en fandenivoldsk ungdomsfilm, der eksperimenterer med forholdet til virkeligheden. Den pædagogiske vejledning og kapitelsættet kommer med idéer til, hvordan der kan arbejdes med filmen i faget dansk i udskolingen og på ungdomsuddannelserne.

Pædagogiske vejledninger

CFU’s konsulenter har udarbejdet pædagogiske vejledninger til mange tv-udsendelser og spillefilm med forslag til ideer og forløb, der er lige til at bruge i undervisningen. De fleste pædagogiske vejledninger er målrettet et fag og et klassetrin og er tilgængelige direkte i posten til tv-udsendelsen eller spillefilmen.

De pædagogiske vejledninger kan fx være i form af pdf-vejledninger eller kapitelsæt med konkrete ideer og spørgsmål til udvalgte dele af filmen eller tv-udsendelsen. Til nogle spillefilm er der linket direkte til et undervisningsmateriale på Filmcentralen.

Du kan finde tv-udsendelser og spillefilm med pædagogiske vejledninger ved at benytte filteret i søgemodulet i mitCFU.

Du er meget velkommen til at kontakte en af CFU’s pædagogiske konsulenter og få faglig sparring og inspiration til dit arbejde med film og tv i undervisningen.

Adgang til streaming

Når du vil streame spillefilm eller tv-udsendelser, skal du logge på mitCFU med dit UNI-Login. For at du kan streame, skal din skole have et CFU Film og tv-abonnement samt relevante aftaler med Copydan AVU-medier. Streaming er gratis, når din skole har betalt abonnementerne. Du kan give dine elever adgang til at se tv-udsendelser og de fleste spillefilm via deres UNI-Login – både i skolen og derhjemme.

Platforme og browsere

Når du skal streame spillefilm kan du bruge pc, Mac eller Cromebook og vælge mellem at benytte Firefox, Google Chrome eller den nyeste version af Microsoft Edge til afviklingen. Det er også muligt at se spillefilm fra en android tablet eller mobiltelefon.

CFU Film og tv-abonnement

Din skole/institution skal have et CFU Film og tv-abonnement for at kunne streame film og tv.

  • Abonnementet koster 5 kr. pr. elev (dog min. 1.000 kr. pr. skole/institution)
  • CFU henter elevtal fra Undervisningsministeriets institutionsregister pr. 5. september i skoleåret
  • Abonnementet gælder for et skoleår og kan opsiges inden skoleårets afslutning
  • Kontakt vedr. CFU Film og tv-abonnement – se kontaktboks.

Aftale med Copydan AVU-medier

Streaming i mitCFU forudsætter at skolen/institutionen har indgået de rette aftaler med Copydan AVU-medier.

Kontakt

vedr. oprettelse af abonnement og spørgsmål om streaming

cfu@kp.dk