Gå til indhold
Søg

Skrivning

Skriveforløb, der gør eleverne til kompetente skrivere, og klæder dem på til afgangsprøven i skriftlig fremstilling.

Undervisningsbøger til skrivning

Skriveklar 7. - 9. klasse

Gør dine elever klar til at skrive

6.-9. kl.

I serien Skriveklar (6.-9. kl) bliver eleverne klædt godt på til at skrive tekster, som honorerer de nye skærpede krav til skriftlig fremstilling, hvor eleverne tydeligt i deres sprog og layout skal vise, at de forstår den kommunikationssituation, som de er blevet sat i.

DM i dansk

DM i Dansk - med BR som case

Klæd dine elever på til den skriftlige prøve - ved at lade dem deltage i DM i dansk!

Opgaven i DM i fagene/dansk er udarbejdet i samarbejde med en virksomhed eller organisation ude i virkeligheden og organisationen Danske Skoleelever, så opgaverne er virkelighedsnære og interessante – og boomer-sikret af de unge! Det passer perfekt ind i de nye vurderingskriterier for skriftlig fremstilling, hvor kommunikationssituationen også er i fokus.

Dette års danskopgave tager udgangspunkt i legetøjskæden BR, som er ved at omdanne deres butikker til magiske legeuniverser. I opgaven skal eleverne hjælpe BR med at reklamere for den nye legeuniverser.

Skriveforløb på mitCFU

Mine ar - Jesper Wung-Sung

Gør som Wung-Sung – skriv om dit ar!

6.-8. kl.

Den autofiktive roman Mine ar er både sjov, spændende og tankevækkende.

Jesper Wung-Sung skriver sjove beretninger om sine ar, og hvad de har lært ham om livet. Præcis, som vi i andre skriftlige opgaver ofte beder eleverne skrive om konkrete personlige oplevelser, som de også skal reflektere over.

Derfor lægger vejledningen op til først at analysere et kapitel og dernæst selv at skrive en reflekteret personlig beretning om et af deres egne ar.

Bjarne Reuter-interview

Lad dine elever komme i mesterlære hos Bjarne Reuter

6.-8.kl.

Eleverne skal bruge Bjarne Reuters skrivertips til at eksperimentere med at skrive ligesom mesteren. I vejledningen er der en opgave, hvor eleverne skal omskrive den ikoniske scene, hvor Mulle æder en skovsnegl.

Vend tilbage til oversigten