Gå til indhold
Søg
Trine Ferdinand (landskab)

Dansk i udskolingen

Se aktuelle læremidler til 7.-10. klasse og få inspiration til din danskundervisning i udskolingen.

Links til vores mest populære undersider

Skønlitteratur

Se nogle af de nyeste skønlitterære papirbøger.

Ryggen af tre drenge

Når sandheden svigter

Roman af Nicole Boyle Rødtnes
En realistisk og aktuel ungdomsroman om konspirationsteorier og fake news. Tre unge opdigter, som led i en skoleopgave, en konspirationsteori om forgiftede kondomer – inspireret af nutidens falske teorier som spredes på sociale medier.
Vejledning med kreative og tekstnære opgaver.
8.-10. kl.

sløret billede med en gul undulat

Jeg er her, når du vågner

Roman af Trine Juul Hansen
Bogen drejer sig om ensomhed, mobning og om at få nok af det hele og til sidst finde modet til sige fra. Almas mål er er at komme så hurtigt gennem 9. klasse som muligt. Men det er svært, når de andre i klassen har brug for en at grine af. En dag klipper Alma alt håret af, pakker en rygsæk og tager på stop.
Med vejledning.
8.-10 kl.

Drengene Bog

Drengene

Drengene af Jonas Kleinschmidt, 9.-10. kl.

En realistisk og nutidig roman, som også drengene vil blive grebet af. Læseren får et realistisk tidsbillede af drengelivet, som er tæt på den virkelighed, mange drenge oplever. Drengene i romanen afprøver grænser, mens de forsøger at finde deres vej ind i ungdomslivet. Simple drengestreger udvikler sig og får på sidste skoledag katastrofale følger.

Der er hjælp at hente i vejledningen til bogen, som du finder på posten.

store grønne træer og et åløb

Skoven

Roman af Sarah Engell
Det er sidste skoledag, og sammen med klassekammeraterne er Ask taget i Dyrehaven for at varme op til aftenens fest. Emma, som Ask er vild med, går ind i skoven for at tisse, men vender ikke tilbage. Ask går ind for at lede efter hende, men pludselig er skoven en labyrint, som han ikke kan finde ud fra igen. Dystopisk ungdomsroman. Lægger op til temaer som natursyn, sorg, klima og dystopiske fortællinger.
Med vejledning.
8.-10.kl.

Det år sjæle slår smut

Det år sjæle slår smut

Ungdomsroman med klassiker-potentiale! Den handler om en ret almindelig fodbolddreng, som forandres af et år på efterskole. Han opdager nye sider af sig selv og forelsker sig i den underlige Asta, som viser han nye sider af livet. Der er en vejledning på vej til den.
9.-10. kl.
Af Jesper Wung-Sung

bygninger set foroven med et stort rødt A i midten

A

Ordløs billedbog af Pavel Čech
Uden ord formidler billedbogen stærkt og enkelt livet i en diktaturstat. Vi følger en ung mand, der om dagen tudes ørerne fulde om A, A, A – på arbejdspladsen, i avisen, i skolerne. Om natten drømmer han imidlertid om frihed, og da han en dag opdager en papirflyver med det utænkelige bogstav B, sættes en lavine af længsel efter livet uden for muren i gang. Kan indgå i brede fordybelsesområder som magt og afmagt, frihed, længsel eller oprørsstemmer.
Med vejledning.
8.-10. kl.

Drengene fra Sankt Petri

Drengene fra Sankt Petri

Grafisk roman af Erik Barfoed.

Bjarne Reuters ikoniske roman fra 1991 er her genfortalt som grafisk roman. Godt bud på det 3. hovedværk i 9. klasse under temaer som krig, helte eller billedfortællinger.
8-10 kl.

Byttedyr

Byttedyr

Pigen Wilma skal være udvekslingsstuderende i Florida i et år, hvor hun involveres i at opklare flere mord på unge piger i lokalområdet. Hæsblæsende spændende ungdomskrimi, som nok skal gribe både piger og drenge. Oplagt løbende at arbejde med læserhypoteser og undervejs indlægge nogle spionstop: Hvem tror vi lige nu står bag kvindemordene? Hvilke tegn i teksten har vi, der kan bakke hypotesen op?
8.-10. kl.
Af Lise Villadsen

Fan af Annika billede

Fan af Annika

Annika står i et dilemma. Skal hun satse på fodbolddrøm eller venskab? Romanen handler ikke kun om fodbold, men om et helt ungdomsliv.
6. – 8. klasse
Af Trine Juul

 

 

 

Smukke Dreng bog

Smukke dreng

Velskrevet og medrivende ungdomsroman om en på overfladen smuk, cool og populær fyr i Nordsjælland, der indvendigt er ved at gå helt i stykker.
En barsk roman, der med rå realisme fremstiller det pres unge oplever i dag fra sociale medier, omgangskreds, skole og forældre. En roman, som vil gribe de unge bogdroppende læsere – særligt drengene.
9.-10. kl.
Af Charlotte Fischer

E-bøger

Se nogle af de nyeste e-bøger.
Mange e-bøger har overlay, som er et lag med elevspørgsmål ovenpå teksten.
Lån, så mange du vil, når du vil, og slip for bøvlet med at få dem afleveret igen!

et spindelvæv med et billede i midten

Skæbnemageren

Grafic novel af Kenneth Bøgh Andersen
Simon har længe været misundelig på sin tvillingebror, men en nat bliver han taget af Spindelheksen, og Simon fortryder, at han ønskede ham væk og drager til heksens verden for at skaffe sin bror tilbage. Tematisk kredser den om søskendejalousi. Oplagt værk, når der skal arbejdes danskfagligt med de multimodale æstetiske tekster.
Med vejledning
6.-8. kl.

En kæmpe grå ulv og en mand i forgrunden

Ulvekongen

Illustreret kortroman af Søren Jessen
Max kæmper med at finde sin plads i livet. Hjemme er hverdagen præget af familiens forventninger, som han ikke kan indfri. Sammen med kammeraterne er han ulvekongen, som forsøger at styre flokken. Samspillet mellem Sørens Jessens ord og illustrationer gør den korte illustrerede roman til en intens og gribende læseoplevelse.
Med vejledning.
8.-10. kl.

En dygtig havfrue

En dygtig havfrue

13-årige Stephanie går til havfruesvømning og vil være den bedste, så træneren får øje for hende. Hun mangler bare en rigtig havfruehale. Den drejer sig om forelskelse, venskab, manglende omsorg fra selvoptagede forældrene, løgne og ensomhed.
6.-8. kl.

strandbillede

Hestehuller

Billednovelle af Mette Vedsø
Tankevækkende novelle med mange nuancer, der inviterer til samtale. Teenagepigen Maries irritationen over den udviklingshæmmede Gyddes tilstedeværelse, når Marie bare ønsker venindetid og har fået drenge på hjernen, får i løbet af billednovellen Marie til at handle ondsindet og passivt, da Gydde pludselig kommer i fare.
Med vejledning.
6.-10. kl.

Der er engang

Der er engang

Kim Fupz Aakeson genfortæller 7 klassiske eventyr og gendigter dem i moderne udgaver.
7.-10. kl.

En golfkugle der ligner en planet med forskellige ting på

Happy Happy

Roman af Mette Vedsø
Happy Happy er en sprudlende roman om den 13-årige mønsterbryder Ubbe, der drømmer om at blive rig, og da han ved et tilfælde får job i den lokale golfklub, tror han, lykken er gjort – men hans far må bare ikke vide noget.
Mette Vedsø skriver varmt og humoristisk om klasseforskelle, om at turde stå ved sig selv og sige fra – også selvom man risikerer at såre den, man holder allermest af.
Med vejledning.
6.-8. kl.

Lydbøger

Se aktuelle lydbøger til danskundervisningen.

Byttedyr bogforside

Byttedyr

16-årige Wilma er udvekslingsstudent i USA. Under hendes ophold findes en pige myrdet og Wilmas 6. sans siger hende, at hun ved, hvem morderen er. Men har hun ret? Særlig interessant lydbog med lydeffekter indlejret.

9.-10. kl.

Ternet Ninja 1

Bogen er læst op af forfatteren selv, Anders Matthesen, hvilket giver lydbogen åbenlyse kvaliteter. Anders Matthesen giver karaktererne ekstra farve i kraft af sin stemmeføring, som gør det nemt for eleverne at forestille sig handlingen og karaktererne i deres hoveder.

5-8 kl.

Yahya Hassan - Digte

Yahya Hassan læser digtene højt med hans karakteristiske messende stemme. Digte, der med vrede, indignation og stor sproglig kraft sætter ord på hvordan det er at vokse op i en ghetto, hvor vold, svigt og kriminalitet er en del af virkeligheden.

8.-10 kl.

Tag gaden tilbage bogforside

Tag gaden tilbage af Sarah Engell

Lydbog med særlige lydeffekter.16-årige Polly kæmper for bare at få lov til at være sig selv og udleve sine drømme. Men efter en vild fest bliver hun lagt for had på de sociale medier og vennerne fra den lille provinsby vender hende ryggen.

Podcast

Diset billede med en bil og et stort træ

Sagnfolket

I podcastserie ”Sagnfolket” bliver vi klogere på den folketro, som spillede en central rolle i gamle dage. Her opsøger værterne fortidens sagnfolk og inviterer lytterne med ind i et gysende spændende lydunivers.
5.-10. kl.

tre personer en kvinde og 2 mænd

Fanfiktionens historie på P1

Find ud af, hvorfor fanfiktion hitter, og hvordan børn og unge deler deres egne historier til et stort publikum. Bliv også klogere på genrerne ’universfanfiktion’ og ’idolfanfiktion’ med lydsporet fra Sherlock Holmes, Harry Potter og Justin Bieber i ørene.
4.-10. kl.

Undervisningsbøger

Se didaktiserede bøger til din danskundervisning, som kan lånes i klassesæt. Der er også forslag til skønlitterære bøger og billedbøger, hvor der findes litteraturguide eller en pædagogisk vejledning til.

Forside - undervisningsbog - Skrive-klar 9 JPG

Skriveklar 9

Eleverne skriver tekster, hvor målet er hhv. at underholde, overbevise og oplyse læseren. Hvert kapitel rummer 3 korte og en større skriveopgave. Opgaverne tager afsæt i de nye vurderingskriterier for afgangsprøven i skriftlig fremstilling.
9. kl.

Kim larsen - kongen af pop bog

Kim Larsen - kongen af pop

Ny bog i Kongerækken.
Lad eleverne komme helt tæt på vores store nationalskjald Kim Larsen. De skal fordybe sig i hans sangtekster, læse om ham og se udvalgte filmklip.
7.-10. kl.

Spot på brugstekster

Spot på brugstekster

Brugstekster er tekster, som har til hensigt at påvirke os, instruere os eller opfordre os til handling. Eleverne skal undersøge og producere en lang række forskellige slags brugstekster – både skrevne og multimodale.
8.-10. kl.

En stemme i mørket

En stemme i mørket - om Sarah Engells forfatterskab

Sarah Engell er en lysende stjerne på himlen indenfor realistisk ungdomslitteratur og helt oplagt at arbejde med som forfatterskab, hvilket man her får god støtte til.
Der er fokus på følgende af hendes tekster
– Romanen: 21 måder at dø på
– To noveller: Silvan og Duften af safran
– Den grafiske roman: Fuglemanden
8.-10. kl.

Sansespor

Sansespor 7.-8. kl.

Her gribes skriveundervisningen an på en forfriskende anderledes måde, som unge mennesker, der enten er eller skal blive selvstændige, vil elske. Med udgangspunkt i deres sansninger på et fysisk sted som fx et stoppested eller skolegården vælger de selv, hvilken slags tekst de vil skrive, og hvordan de vil sætte den i spil i verden.
7.-8. kl.

forside- undervisningsbog - Spot på gennembrud JPG

Spot på gennembrud

Undervisningsbogen drejer sig om et bredt udvalg af tekster fra det moderne og folkelige gennembrud i 1870-1920, men også nyere debatskabende tekster. Tankevækkende, kreative opgaver.Der er støtte til at vælge fordybelsesområder, prøvetekster og skrive synopse med udgangspunkt i bogen.
7.-10. kl.

Materialesæt

Læselystkasser

Herunder ser du vores nye læselystkasser, som er til bogklub-læsning i dansk i udskolingen. Det er fysiske kasser med 3-5 forskellige ungdomsromaner á 8-12 eksemplarer af hver. Bøgerne har et fælles danskfagligt tema, som man kan spille op af i den øvrige danskundervisning fx som et fordybelsesområde. Titlerne er umiddelbart appellerende til unge.

Ideen: Større valgfrihed af spændende titler – mere læselyst!

Læselyst med humor billede

Læselystkasse med humor

Det er skægt at læse noget sjovt! Her er samlet en kasse med tre humoristiske romaner, som rammer målgruppen bredt.
7.-8. kl.

Læselystkasse om at overskride grænser

Læselystkasse om at overskride grænser

En samling af romaner, der alle kredser om de problematikker unge i dag må forholde sig til. Hvad er konsekvensen af at være med i reality-tv, sugerdate eller sove i telt med ukendte fyre på Roskildefestival? Hvornår er det over grænsen?
8.-10. kl.

Læselyst om science fiction

Læselystkasse om science-fiction

Romaner der foregår i både nær og fjern fremtid. Men der er tydelige tråde til tendenser, vi allerede oplever i dag. Hvor galt kan det komme til at gå, hvis udviklingen bare fortsætter? Tankevækkende og umiddelbart spændende bøger med en masse at tale sammen om.
8.-10. kl.

Læselyst om unges fællesskaber

Læselystkasse om unges fællesskaber

Venskabsgrupper er ofte det vigtigste fællesskab for unge. Det er blandt vennerne de afprøver grænser, spejler sig og finder ud af, hvem de selv er. Her er en samling af stærke ungdomsromaner om venskabsgrupper, som mange unge vil blive revet med af.
9.-10. kl.

papkasse med låg, på låget er der et tegn

Samtalesaloner

Hold samtalesaloner i din klassen om temaer/fordybelsesområder som ondskab, venskaber/fællesskab, normalitet og identitet. Spørgsmålskort sætter gang i reflekterede samtaler, hvor det bare handler om at blive klogere på et tema i fællesskab.
7.-10. kl.

5 bogforsider

Læselystkasse med oversatte romaner

De meste læste ungdomsbøger i Danmark er oversatte romaner indenfor fantasy og science fiction. Det er altså det, de unge selv vælger – men det er stadig ALT for få unge, der overhovedet læser noget som helst frivilligt. Brug kassen her til at få flere af dine elever i gang med en page-turner-serie, så de også kan opleve at fortabe sig i et litterært univers. Eleverne kan vælge mellem første bog i fem af de mest populære oversatte ungdomsserier.
7.-9. kl.

5 bogforsider

Læselystkasse med biografier

En kasse med 5 spændende letlæste biografier, som vil gribe mange unge. De kan vælge at læse om astronauten Andreas Mogensen, fodboldspilleren Nadia Nadim, den likviderede ex-gangster Nedim Yasar, fodboldspilleren Nicklas Bendtner eller om den feministiske komiker Sanne Søndergaard. Læs dem evt. som en del af et fordybelsesområde ’Biografier og portræt-artikler’.
7.-10. kl.

barbiedukker, undertøj. make-up etc.

Køn, krop og normer

Denne materialekasse består af genstande knyttet til temaerne Køn, Krop og seksualitet. Materialekassens genstande og opgaveark introducer eleverne til begreberne – køn, krop og seksualitet – i både et fortidigt og nutidigt perspektiv.

TV-udsendelser

Se tv-udsendelser med tilhørende vejledning og elevopgaver.

Kom i mesterlære hos Bjarne Reuter

kom i mesterlære hos bjarne reuter

Kom i mesterlære hos Bjarne Reuter

I tv- udsendelsen deler Bjarne Reuter ud af sine skrivetips, som eleverne bagefter skal bruge til at omskrive den ikoniske scene i Zappa, hvor Mulle æder en skovsnegl.
Spørgsmålene i kapitelsættet til tv-udsendelsen skal få eleverne til at tænke nærmere over Bjarne Reuters og deres egen skrivemåde.  Inden skal eleverne se filmen Zappa og undersøge et kort uddrag af romanen. Zappa som e-bog og film kan bookes til din klasse på mitcfu.dk

Se mere og book

Fang et guldaldermotiv nær dig!

fang et guldaldermotiv nær dig!

Fang et guldaldermotiv nær dig!

Lad dine elever – ligesom værterne i dokumentaren – tage ud i deres lokalområde og indfange guldalder-motiver med deres mobilkamera. Stedet, hvor vi bor, er ligesom i guldalderen, blevet mere vigtigt for os under corona-krisen. Værterne i tv-udsendelsen undersøger om Lundbyes berømte maleri ‘En dansk kyst. Motiv fra Kitnæs ved Roskilde fjord. 1843’ afbilder virkeligheden. Book kapitelsæt med spørgsmål, som eleverne kan svare på, mens de ser tv-udsendelsen derhjemme. Det er en fin måde at introducere romantikken og guldalderen på.
Se mere og book

3 mennesker står ved siden af hinanden

7 typer reality-tv-programmer 

Kom i dybden med reality-tv’s 7 under-genrer, som består af: Kendisprogrammer, talentshow, talentshow, professionsprogram, makeover program, gameshow, realitymagasin og doku-soap.
7.-9. kl.

Såret er åbent billede

Atomkraft – ja tak!

Anders Lund Madsen får gode råd af kvinden, der som ung aktivist skabte det ikoniske slogan ’Atomkraft – nej tak! Skal dine elever også lave et aktivistiske slogan/logo?
5.-10. klasse

Ung mand der står i en Føtex butik

20 tv-reklamer fra 2023

De 20 tv-reklamer er optaget fra TV3 i januar 2023. Analyser en af reklamerne i fællesskab i klassen, og lad eleverne herefter i mindre grupper undersøge en anden reklame, som de fremlægger for klassen eller optager på video.
7.-10. kl.

Danmarks yngste dragqueen

Danmarks yngste dragqueen

I dokumentar-seriens første afsnit følger vi  Jeppes forvandling fra 12-årig skoledreng til Danmarks yngste dragqueen. Se den i uge seks og undersøg, hvad en dragqueen er, og hvorfor de udfordrer normer og idealer omkring køn, krop og seksualitet. Kapitelsættet med elevspørgsmål.
5.-10. kl.

Realityen, der formede dig

Vi spiller spillet - realityen, der formede dig (1)

Kom med bag facaden på reality-deltagerne, som udadtil har fremstået som vindere i ’Paradise Hotel’. I udsendelsen ser de nu sig selv fra et andet perspektiv. At se på sig selv fra et andet perspektiv, sådan indledes Jesper Wung-Sungs novelle ‘Sukkermusen’, som det er oplagt at arbejde med i denne forbindelse.
8.-10. kl.

kunsten at portrættere sig selv

Jeg, mig og min selfie - kunsten at portrættere sig selv

Den aktivistiske danske kunstner Nadia Plesner undersøger, hvordan kunstnere før og nu, politikere, sygdomsramte, tykke mennesker og helt almindelige unge bruger selfies på forskellige måder. Passer perfekt til et fordybelsesområde om selviscenesættelse eller selvportrætter. Kapitelsæt med elevspørgsmål og vejledning med kreative opgaver til.
8.-10. kl.

Lille hjælpeløse tingest

Den store premiere: Lille hjælpeløse tingest

I udsendelsen fremfører deltagerne fire scener fra ET DUKKEHJEM af Henrik Ibsen fra 1879. De fire scener formidler historien i grundtræk og eleverne får indsigt i tematikken. Det er oplagt at lade eleverne spille de samme scener med udgangspunkt i skuespillernes råd.
8.-10. kl.

Når mænd græder billede

Deadline om nye manderoller

Hvilke manderoller tilbydes egentlig de unge i dag? Debat bl.a. med udgangspunkt i Tobias Rahims sang Når mænd græder som et eksempel på et tidssvarende mandebillede. Brug spørgsmålene i kapitelsættet til at sætte gang i samtalen om manderollen i dag.
9.-10. kl.

Film

Se nogle af de spillefilm, du kan bruge i udskolingen.

Lykke-Per

Lykke-Per

Den unge ingeniør Per Sidenius har hovedet fuldt af projekter og mødet med den rige familie Salomon, ser ud til at være svaret på alle hans bønner. Men arrene fra Pers stærkt religiøse baggrund truer med at koste ham både kærligheden og lykken.
8.-10. kl.

Shabholmfærgen med mange mennesker

Shabholm

I denne film tager kunstnergruppen Gigi kærligt pis på indvandrer- og ghettomiljøet, lige som de også gør i deres første film ‘Blokhavn’. ‘Shabholm’ har dog mere karakter af politisk satire og leverer et kritisk blik på diskrimination og magtmisbrug.
7.-10. kl.

en ung kvinde bliver holdt fast af to kvindelige sygeplejersker

Ustyrlig

‘Ustyrlig’ er en ufattelig vigtig film om de unge piger, der mod deres vilje blev sendt til pigehjemmet på Sprogø. Brug filmen til at sammenligne nutiden og fortidens normer, kønspolitik, etik og rettigheder og inddrag det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.
8.-10. kl.

Marie Krøyer

Marie Krøyer

Filmen kan opgives som hovedværk i 9. og 10. klasse. Det vil være oplagt at bruge filmen i forbindelse med fordybelsesområder som ‘Skagensmalerne’, ‘Det moderne gennembrud’ eller ‘Kvindeportrætter’.
9.-10. kl.

En helt almindelig familie

En helt almindelig familie

Da faren Thomas fortæller, at han er transkønnet, vender det op og ned på alting i den almindelige familie. Vi ser det hele fra 11-årige Emmas perspektiv i en stilfærdigt medrivende, og meget rørende, coming-of-age film.
7.-10. kl.

en pige med fletninger og blå sweater

Ivalu

Oscarnomineret kortfilm over den grafiske roman ’Ivalu’ om et stærkt søsterskab, et ubærligt overgreb og en mytologisk havmoder.
8.-10. kl.

 

mitCFU

Lån undervisningsmateriale til dit fag på MitCFU. Login med UNI-Login eller WAYF.

Skrivning

" "

Få inspiration til læremidler, der gør eleverne til kompetente skrivere, og klæder dem på til afgangsprøven i skriftlig fremstilling.

Læselyst

" "

Få inspiration, viden og konkret hjælp til, hvordan du højner de ældste elevers læselyst med håndholdte læsefællesskaber i dansk.

Nabosprog

" "

Her finder du vores bedste anbefalinger til nabosprogsundervisning på alle tre trin.  Levende billeder er bare bedst til at formidle sprog, så du finder links til gode svenske og norske tv-udsendelser, hvor eleverne kan høre nabosproget, mens de følger med på de norske eller svenske undertekster. Vi linker også til andre websider, hvor du kan finde mere inspiration og viden om nabosprogsdidaktik.

Afgangsprøver i dansk

Få et overblik over vejledninger og prøvesæt til afgangsprøver i dansk.

Kurser og konferencer

kursusboks med fed skrift

Kunstig intelligens i dansk, historie og samfundsfag - forår 2024

Mandag den 8. april 2024 kl. 12-16

Kunstig intelligens er kommet for at blive og kan ikke undgå at påvirke vores liv og verden. Vi skal derfor være kritiske og kreative i forhold til brugen af kunstig intelligens. Du får eksempler og ressourcer, som du kan bruge direkte i din undervisning.

kursusboks med fed skrift

Gå i dybden med 9. klasseprøverne i læsning og retskrivning

Tirsdag den 24/9-24, kl. 9-15

Eleverne bliver ikke dygtigere af test og prøver. Men de kan klare sig bedre til 9.-klasseprøven, hvis de forinden er gået i dybden med tekster og opgaver, som ligner dem, de møder til prøverne. Få konkrete ideer til din prøveforberedende undervisning.

kursusboks med fed skrift

Skriv til nogen og ikke blot om noget – korte skriveøvelser, der virker

Tirsdag den 22/10-24, kl. 9-15

Vurderingskriterierne for skriftlig fremstilling stiller krav om, at eleverne skriver i autentiske situationer til en bestemt modtager. Med korte og fokuserede skriveøvelser i klassen skriver eleverne mere – uden at du får mere rettearbejde.skriveøvelser i klassen skriver eleverne mere – uden at du selv får mere rettearbejde.

kursusboks med fed skrift

Læselyst og makerteknologier i danskfaget

Tirsdag den 17/9-24, kl. 12-16

Fyr op under læselysten med magiske læserum. Vi arbejder med projektbaseret læring og udforsker, hvordan eleverne ved hjælp af makerteknologier kan være med til at skabe innovative rum og designs, der inspirerer til læselyst og kreativ udfoldelse i dansk.

kursusboks med fed skrift

Kollaborativ kodning i børnehøjde med Octostudio

Tirsdag den 1/10-24, kl. 13-16

Brug kollaborativ kodning til at skabe engagerende og meningsfulde undervisningsforløb, der hjælper eleverne til at lære om teknologiforståelse, computationel tankegang og samarbejde. På kurset arbejder vi med appen Octostudio på smartphone eller tablet.

kursusboks med fed skrift

Kom bag om sommerens skriftlige prøve i 9. klasse

Tirsdag den 12/11-24, kl. 13-16

Klæd dine elever godt på til terminsprøven i skriftlig fremstilling. Kom og hør om tankerne bag opgavetyperne i det seneste opgavesæt i 9. klasse, herunder hvordan eleverne skal læse opgaverne, og hvilke kriterier prøven skal vurderes ud fra.

kursusboks med fed skrift

Meningsfuld grammatik

Torsdag den 5/12-24, kl. 9-15

Traditionel grammatik, som er løsrevet fra kontekst, har hverken positiv effekt på elevernes tekster eller metasproglige viden. Få konkrete bud på legende forløb, som kobler grammatik med autentiske tekster. Du kommer selv til at prøve kræfter med at undersøge og skrive tekster, hvor du inddrager kendte såvel som nye, funktionelle grammatiske begreber. Didaktiske greb: minilektioner, modeltekster og stilladsering.

Kursuskatalog 2023-24

Få overblik over CFU’s kurser og konferencer i skoleåret 2023-24 i KP’s kursus- og uddannelseskatalog eller læs mere og tilmeld dig.

Facebookgruppe for udskolingsdansklærere

Facebookgruppe-udskoling

Hvis du er dansklærer i udskolingen i Region Hovedstaden, så meld dig ind i vores FB-gruppe.

Her holder vi jer opdateret om nyindkøbte romaner, e-bøger, film og spændende tv-udsendelser. Du har mulighed for at kommentere og stille spørgsmål til os og de andre dansklærere.

Det er en privat gruppe, så kun medlemmer kan se, hvad vi skriver derinde.

Nyhedsbreve

Må vi skrive til dig?
Få inspiration og idéer til dit fag samt nyt fra CFU – direkte i din indbakke!

Forslag til indkøb

Stemningsbillede af CFU KP

Vi modtager meget gerne forslag til indkøb af nye læremidler i udlånssamlingen.
Send dit forslag til danskkonsulenten for udskolingen:

Trine Ferdinand | Pædagogisk Konsulent |  +45 41 89 70 53

Kontakt din danskkonsulent

Danskkonsulent Trine Ferdinand

Trine Ferdinand

Pædagogisk konsulent

+45 41 89 70 53

Træffetid: tirsdag, onsdag og fredag