Gå til indhold
Søg

Tre små morfemer – ret så stor betydning

Elevernes opmærksomhed på ords betydningsdele (morfemer) kan have stor betydning for udviklingen af deres ordkendskab og stave- og læsefærdigheder.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 17. maj 2021
Kl. 12.30 - 16.30

Tilmeldingsfrist

01/02/2021

Pris

700 kr.

Kursusbeskrivelse

Kurset er flyttet fra d. 1. marts 2021, kl. 12-16 til d. 17. maj 2021, kl. 12.30-16.30 

Elevernes opmærksomhed på ords betydningsdele (morfemer) kan have stor betydning for
udviklingen af deres ordkendskab og stave- og læsefærdigheder. Men hvordan kan vi undervise i morfologi? Og hvor meget skal vi selv vide om ordenes opbygning? Få en indføring i morfologi og idéer til, hvordan du kan arbejde med morfologisk opmærksomhed og morfematiske strategier i undervisningen.

Sprogets mindste betydningsbærende enheder kaldes morfemer. Der er tre slags, nemlig rødder, afledninger og bøjninger, som vi kombinerer og danner et principielt uendeligt antal ord og ordformer af. Sådan opstår ord som snemus, udklædningstøj, flyvske, hengiven, voksbeklædte, sag(s)forhold, receptorer, aerodynamik og irrelevant.

Alle elever kan have gavn af undervisning i morfologi, men særligt elever med mindre gode sproglige forudsætninger, fx ordblinde eller elever med dansk som andetsprog, vil have et godt udbytte.

Mål
Du får en basisviden om morfologi og idéer til, hvordan området kan indgå i din undervisning.

Målgruppe
Dansklærere og læsevejledere på melletrinnet og i udskolingen

Underviser
Trine Gandil, lektor ved KP

Kursusnummer
CFU119016

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00