Gå til indhold
Søg

Sprogglæde med autentisk sprogbrug i franskundervisningen

Det franske sprog findes i mange forskellige udgaver. I franskundervisningen er det vigtigt at inddrage viden om sprogvarianterne, så eleverne møder et sprog, der er i overensstemmelse med det, de ville møde i Frankrig eller et fransktalende land. Få inspiration til, hvordan du kan arbejde med sprogvariation i undervisningen for at skabe større sprogglæde og få eleverne til at deltage mere aktivt i fransktimerne.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 4. oktober 2022
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

06/09/2022

Pris

1.100 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Er du optaget af, at dine elever møder autentisk, moderne og tidssvarende sprogbrug i din franskundervisning? Så er arbejdet med sprogvariation vejen frem. 

Det franske sprog findes i mange forskellige udgaver. Der findes ikke én måde at bruge sproget på, men mange. Som lærer er viden om det franske sprogs varianter vigtig at inddrage i en undervisningssituation, så eleverne møder et sprog, der er i overensstemmelse med det, de ville møde i Frankrig eller et fransktalende land. 

På dette kursus vil vi arbejde med relevante sprogvariationer af det franske sprog. Vi vil blandt andet se på formel sprogbrug versus uformel, skriftsprog versus talesprog og på sprogvariationer både inden for udtale, ordforråd og grammatik.  

Du vil opdage, at arbejdet med sprogvariation kan være en genvej for mange elever til at lære det franske sprog uden at skulle omkring alle grammatikkens kringelkroge. Samtidigt vil det være motiverende for eleverne at arbejde med det sprog, som de vil møde i autentiske franske sprogbrugssituationer, f.eks. i talesprog, sms’er og multimodale medier.  

Mål

  • Du får kendskab til nogle af de vigtigste typer af sprogvariation, der findes i fransk inden for forskellige tekstgenrer (talesprog, sms, multimodale medier mv.) 
  • Du får indsigt i nogle af de simplifikationsprincipper, som uformelt fransk (tale)sprog betjener sig af.  
  • Du får idéer til, hvordan du kan integrere sprogvariation i undervisningen og dermed skabe større sprogglæde hos dine elever. 
  • Du får bud på, hvordan arbejdet med sprogvariation kan få dine elever til at deltage mere aktivt i fransktimerne.  

Målgruppe
Fransklærere

Underviser
Jan Lindschouw, ph.d., lektor i fransk sprog og  fremmedsprogsdidaktik, KU

Kursusnummer
CFU229018

Daniele Edith Eychenne

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 31

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00