Gå til indhold
Søg

Regnestrategier – for de yngste

Alt for mange elever ender i matematikvanskeligheder, fordi de sidder fast i rigide tællestrategier. Bliv klogere på regnestrategier, og få indsigt i deres betydning for elevernes udvikling i matematik. Få desuden inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge undervisningen, så dine elever udvikler mange forskellige strategier og vænnes til at tænke fleksibelt allerede fra deres første møde med tal.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 28. september 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

24/09/2021

Pris

1.400 kr. inkl. forplejning

Kursusbeskrivelse

Alt for mange elever ender i matematikvanskeligheder, fordi de sidder fast i rigide tællestrategier. Forskning viser, at udvikling af hensigtsmæssige regnestrategier har betydning for elevernes videre udviklingsforløb i matematik.

Vi stiller derfor skarpt på, hvad der egentlig menes med fleksible regnestrategier, og hvordan vi helt konkret kan tilrettelægge vores undervisning, så eleverne får mulighed for at udvikle mange forskellige strategier og bliver vant til at tænke fleksibelt allerede fra deres første møde med tal og regning i skolen.

Vi vil fordybe os i forskellige strategier til addition og subtraktion med små tal, men også komme ind på, hvordan vi går fra disse første strategier til regning med større tal. Der vil være masser af deltageraktiviteter, som kan bruges direkte i undervisningen både til arbejdet med regnestrategier, men også til opbygning af det fundament, som strategiudviklingen skal udspringe fra.

Som del af arbejdet med regnestrategier vil vi også komme ind på betydningen af en stærk talforståelse, samt hvilken didaktisk tilgang det kræver af os som lærere at sætte fokus på regnestrategier.

Mål:
Du får indblik i teori og forskning omkring arbejdet med regnestrategier, og du får inspiration til, hvordan du kan sætte fokus på regnestrategier i din egen undervisning.

Målgruppe
Matematiklærere i 0.-3. klasse

Underviser
Maria Grove Christensen, matematikkonsulent, matematikvejleder og lærer

Kursusnummer
CFU219039

Jonas Juul Hansen

Matematik

+45 41 89 72 06

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00