Gå til indhold
Søg

Elever i læse- og skrivevanskeligheder

Hvordan kan man på en effektiv måde tilrettelægge korte, intensive forløb for en mindre gruppe elever i læse- og skrivevanskeligheder? Du får idéer til kortlægning af elevernes vanskeligheder og konkret indhold til afgrænsede faglige forløb med fokus på forskellige aspekter af læse-/skriveprocessen: ’Interaktiv skrivning’ (0.-1. kl.), ’Balanceret læseundervisning’ (1.-3. kl.) og ’Skub på tekstforståelsen’ (2.-8. kl.).

Praktisk information

Dato

Mandag d. 30. august 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

12/06/2021

Pris

1.650,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Hvordan kan man på en effektiv måde tilrettelægge korte intensive forløb for en mindre gruppe elever i læse- og skrivevanskeligheder?

På dette kursus får du idéer til kortlægning af elevernes vanskeligheder og konkret indhold til afgrænsede faglige forløb med fokus på forskellige aspekter af læse/skriveprocessen – både i klassen og i særligt tilrettelagte forløb.

Du får konkret inspiration til tre forskellige særligt tilrettelagte forløb, som kan afvikles i løbet af 15-20 lektioner, så planen også har en realistisk chance for at kunne gennemføres i praksis:

  • Interaktiv skrivning (0.-1. klasse)
  • Balanceret læseundervisning (1.-3. klasse)
  • Skub på tekstforståelsen (2.-8. klasse)

Der veksles mellem oplæg, diskussioner og selvstændigt arbejde.

Mål
Du får forskningsforankrede redskaber til at kortlægge dine elevers skriftsproglige vanskeligheder og konkrete idéer til, hvordan du kan planlægge og gennemføre intensive forløb målrettet elevgruppen.

Målgruppe
Dansklærere i indskolingen og på mellemtrinnet, læsevejledere samt undervisere i den særligt tilrettelagte undervisning og i specialundervisningen.

Underviser
Lis Pøhler, konsulent og lærebogsforfatter

Kursusnummer
CFU219009

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00