Gå til indhold
Søg

Stærke skrivehjerter

Hvordan hjælper vi alle elever til at udvikle et stærkt skriverhjerte? Bliv inspireret til en skriveundervisning, hvor dine elever, med afsæt i autentiske skrivesituationer, skriver sig varme på tekstens hensigt, indhold og form - med en modtager for øje. Du får ideer til både korte og længere skriveøvelser og bud på, hvordan du støtter mellemtrinnets elever i deres skriftsproglige udvikling.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 22. november 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

25. oktober 2023

Pris

1800,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Hvordan hjælper vi alle elever til at udvikle et stærkt skriverhjerte? Bliv inspireret til en skrivedidaktik, hvor eleverne skriver sig varme på tekstens modtager, funktion, indhold og form i autentiske skrivesituationer – og dermed styrker deres literacykompetencer.

Kurset er inspireret af Situeret fremstilling og falder i tre dele:

På første del af kurset får du ideer til både korte og længere skriveøvelser, hvor eleverne skal kommunikere målrettet modtagere i og uden for skolen. Fælles for alle øvelserne er, at eleverne skriver med udgangspunkt i tekstens situation.

I anden del arbejder vi med konkrete ideer til modellering og stilladsering. Begge er vigtige didaktiske greb i skriveundervisningen, når vi skal støtte eleverne i deres skriftsproglige udvikling og hjælpe dem til at brænde igennem på papir og skærm.

Feedback undervejs i skriveprocessen styrker elevernes skriveudvikling. Derfor får du på kursets tredje del ideer til, hvordan du kan organisere feedbacksamtaler i klassen, og hvordan du som tekstdiagnostiker kan blive endnu skarpere på dine elevers skrivepotentiale – alt sammen med afsæt i 1-2 medbragte elevtekster.

Mål

Mål:
Du får inspiration til en ny skrivedidaktik.
Du får indsigt i, hvordan du gennem modellering og stilladsering kan støtte alle elever i deres skriveproces.
Du får ideer til skriveopgaver med fokus på autentiske skrivesituationer i og uden for skolen.

 Du prøver kræfter med din indre tekstdiagnostiker.

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet

Underviser
Marie Elmegaard

Kursusnummer
CFU-K23008

Dorte Haraldsted Mortensen

+45 41 89 70 13

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00