Gå til indhold
Søg

Rapid Prototyping i skolen

Har du brug for inspiration til fede projekter i skolen? Der kan være langt fra ide til virkelighed, men på dette kursus skal vi arbejde med hurtige prototyper med et stærkt udtryk. Ved hjælp af MakeDo og Littlebits løser vi skæve problemstillinger på kreative måder - og lærer at materialisere vores ideer.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 31. oktober 2023
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

750,00 kr.

Kursusbeskrivelse

På dette kursus har vi fokus på det tværgående emne innovation og entreprenørskab fra fælles mål – og på processen fra idé eller mulighed til handling og realisering via forskellige didaktiske greb fra den projektbaserede undervisningsform.

Der kan være langt fra idé til virkelighed, men vi se på hurtige prototyper med et stærkt udtryk. Ved hjælp af Makedo og littleBits løser vi skæve problemstillinger på kreative måder, og lærer at materialisere vores idéer.

Vi zoomer ind på læringsmålene inden for de fire læringsdimensioner; handling, kreativitet, omverdensforståelse og personlig indstilling.

Dertil vil vi arbejde med hurtigt at skabe prototyper og arbejde med flere iterationer. I denne proces vil vi benytte Makedo og littleBits.

Makedo er en teknologi, der passer perfekt til skoler. Den består af forskellige værktøjer, som kan bruges til at modellere pap med, og hvis der er noget, som skoler har masser af, så er det pap. Særligt har Makedo en skrue, som nemt kan sætte pap sammen.

littleBits er kredsløbsteknologier, man hurtigt kan samle for at skabe fx en model af en lampe, et højtaleranlæg eller en ventilator.

Du kommer til at arbejde med projektbaseret læring og prototyper gennem en legende didaktisk metode.

Mål

Du vil få redskaber til at undervise i innovation og entreprenørskab og til at hjælpe dine elever med at skabe fede prototyper i deres projekter og til den afsluttende projektopgave. Du vil også blive stærk til to teknologier som kan understøtte læringen hos dine elever på tværs af fag.

Målgruppe
Lærere og pædagoger m. interesse for projekter, innovation og entreprenørskab

Underviser
Jakob Damgaard Laursen

Kursusnummer
CFU-K23062

Jakob Damgaard Laursen

+45 41 89 83 50

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00