Gå til indhold
Søg

Håndværk og design Teknologiforståelse

Cricut skæremaskine

Opdag hvordan eleverne kan skabe nye æstetiske udtrykskvaliteter i faget billedkunst med en skæremaskine. Se hvordan i det spændende inspirationskataloget og lån vores to skæremaskiner.

Med en skæremaskine er der mulighed for at introducere en digital fabrikationsteknologi, der kan give eleverne nye måder at udtrykke sig på og gøre idéer til virkelighed. I arbejdet med skæremaskinen får eleverne mulighed for at mestre en digital teknologi, der anvendes i industrien og i professionelt designarbejde. Brugen af en fabrikationsteknologi kan sammentænkes med teknologiforståelse. Teknologiforståelse inviterer til nysgerrighed, kritisk refleksion og skaberglæde. Se fx inspirationskataloget herunder.

Undervisningsbøger

Se vores undervisningsbøger der runder fagets indholdsområder i en kombination med teknologiforståelse.

Coding Kids

Coding Kids

Kunstig intelligens forklaret til lærere og elever.

Kunstig intelligens hjælper computere med at efterligne menneskets intelligens, så computerne både kan tænke og gøre ting, ligesom vi kan. Hvis du mangler faglitteratur til eleverne, så lad dem læse om den nyeste viden om kunstig intelligens i denne fagbog for børn fra 8 år.

Film og TV udsendelser

På mitCFU kan du let og lovligt streame film og tv-udsendelser til din håndværk og designundervisning. Du kan også låne film, som dine elever selv kan afspille derhjemme.

Hvordan tænker film?

Inspirer din klasse

Hvad Lærere behøver at vide om Kunstig Intelligens

Tv-udsendelsen “ Picasso er en robot” udforsker, hvordan robotter med kunstig intelligens skaber unikke kunstværker ud fra simple tekster. Kunst og kunstnere hænger uløseligt sammen, men hvad sker der, når værket udspringer af en robot med kunstig intelligens? Dette er spørgsmålet, der udforskes i den tankevækkende tv-udsendelse “ Picasso er en robot“. Tv-udsendelsen dykker ned i den fascinerende verden af ny teknologi, repræsenteret ved Midjourney og Dall-E, der har gjort det muligt at skabe hidtil usete kunstværker baseret på simple tekster.

Picasso er en robot” formår at balancere mellem at være informativ og inspirerende. Det er ikke kun en tv udsendelse om teknologi; det er en rejse ind i sjælen af kunst, hvor maskiner og kreativitet forenes på en unik måde. En tankevækkende og visuelt imponerende oplevelse, der efterlader os med en fornyet forståelse af, hvad kunst kan være i en digital tidsalder.

Fælles Mål

" "

Fælles Mål

Hos Børne- og Undervisningsministeriet kan du i Læseplanen og vejledningen for teknologiforståelse integreret i billedkunst læse om, hvilken overordnet faglighed fra det selvstændige fag teknologiforståelse der er blevet integreret i billedkunst. Derudover kan du finde inspiration til teknologi forståelsesorienteret undervisning i billedkunst gennem beskrivelse og eksemplificering af forskellige tilgange til planlægningen, gennemførelsen og evalueringen af undervisningen.