Gå til indhold
Søg

Håndværk og design Teknologiforståelse

Cricut skæremaskine

Opdag hvordan eleverne kan skabe nye æstetiske udtrykskvaliteter i faget billedkunst med en skæremaskine. Se hvordan i det spændende inspirationskataloget og lån vores to skæremaskiner.

Med en skæremaskine er der mulighed for at introducere en digital fabrikationsteknologi, der kan give eleverne nye måder at udtrykke sig på og gøre idéer til virkelighed. I arbejdet med skæremaskinen får eleverne mulighed for at mestre en digital teknologi, der anvendes i industrien og i professionelt designarbejde. Brugen af en fabrikationsteknologi kan sammentænkes med teknologiforståelse. Teknologiforståelse inviterer til nysgerrighed, kritisk refleksion og skaberglæde. Se fx inspirationskataloget herunder.

Fælles Mål

" "

Fælles Mål

Hos Børne- og Undervisningsministeriet kan du i Læseplanen og vejledningen for teknologiforståelse integreret i billedkunst læse om, hvilken overordnet faglighed fra det selvstændige fag teknologiforståelse der er blevet integreret i billedkunst. Derudover kan du finde inspiration til teknologi forståelsesorienteret undervisning i billedkunst gennem beskrivelse og eksemplificering af forskellige tilgange til planlægningen, gennemførelsen og evalueringen af undervisningen.