Gå til indhold
Søg

Mellemtrin

Læremidler

Her finder du eksempler på analoge læremidler, nyheder og levende billeder, herunder masser af tv-udsendelser fra mitcfu.dk, som du kan bruge i din undervisning. Du finder også huskesedler, hvor læremidlerne er samlet indenfor temaer eller kategorier.

Nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter evt. med afsæt i forslag fra brugerne. Vi modtager gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen, som vi så tager stilling til individuelt. Send dit forslag til Mette Schousboe, mes@kp.dk

Læremidler i mitCFU

Herunder finder du eksempler på læremidler og huskesedler inden for forskellige kategorier og overskrifter.

Frilæsning

Premieres lectures

Première lectures

Premieres lectures er et sæt af frilæsningsbøger til begynderundervisningen skrevet i et meget enkelt sprog med tilhørende illustrationer.

Les Voisins

Les Voisins

Billedbogen Les Voisins sætter fantasien i gang. Sammen med hovedpersonen går vi på opdagelse i vidt forskellige familieliv. Er disse familier mon sprunget ud af den lille piges forestillingsevne, eller eksisterer de virkelig?

Konkrete materialer

Marionettes

Marionnettes

Hånddukker giver eleverne mulighed for at lave små rollespil med hinanden. Med kassens elementer kan eleverne arbejde sammen i tremandsgrupper. Eleverne kan vælge at øve sig på de dialogforslag, der hører med til materialet, eller de kan vælge selv at skrive nye dialoger.

Franske spil i undervisningen

Franske spil i undervisningen

Materialesæt med mange forskellige spil. Eleverne får automatiseret deres ordforråd og talehandlinger på en legende måde. Der medfølger en udførlig undervisningsguide med gloser, spilleregler og ideer til anvendelse af spillene.

Temahuskesedler

Temahuskesedlerne er tænkt som inspiration til din undervisning og samler en række læremidler, herunder film, udsendelser og bøger. Klik på links og lad dig inspirere af, hvad du kan berige dine temaer med.

" "

Find en letlæsningsbog samt flere kortfilm om temaet ‘Noël’. Kortfilmene behandler emnet fra forskellige humoristiske vinkler og egner sig til at diskutere forskellige forestillinger om jul.

Find også et par forløb om Jul under Tematiske forløb.

Find udsendelser, frilæsning og materialesæt om mad og drikke. Udsendelserne er didaktiseret med mange forslag til opgaver og de har svenske undertekster. Med materialet kan der organiseres forskellige spil og lege i klassen.

Lån frilæsningsbøger eller kortfilm til temaet.

Se også andet materialet, til at variere temaet med: Vocabulaire – med lyd; Adomania – tal om fritidsinteresser; Chanson avec Lou – Qui pourrait?

Levende billeder

Filmstrimler

Her finder du inspiration med eksempler på film og tv, du kan låne og streame – primært i mitCFU.

Vi har samlet fransktalende film, som du kan streame i din undervisning via mitCFU. Til de fleste film finder du en pædagogisk vejledning med ideer og inspiration til, hvordan du kan arbejde med filmen.

Tv-udsendelserne egner sig til at arbejde med forskellige sproglige elementer på en relevant, vedkommende og sjov måde. Find den pædagogiske vejledning i Mit CFU.

Huskeseddel: Alors parle !

Find arbejdsark til hver udsendelse på: UR Skola

Online ressourcer

Her er samlet en række udvalgte gratis webressourcer. Her er både sider med små forløb samt links til spil, sange, ordforråd og andre webværktøjer til din franskundervisning.

Gå på opdagelse i kortfilm på TV5monde plus. De kan streames ganske gratis. Ved størstedel kan du vælge mellem engelske eller franske undertekster.

Filmcentralen har samlet en række fransksprogede kortfilm velegnet til franskundervisningen, og kan ses med både danske og franske undertekster.

Få inspiration til brug af filmene: Undervisningsmaterialet

En alletiders serie med 16 korte videoklips, hvor unge og forfriskende skoleelever, fortæller om deres hverdagsliv på et let og forståeligt fransk – fra 5. til 8. klasse.

  • Find alle 16 afsnit samt deres arbejdsark her
  • Find online øvelser til udvalgte udsendelse her

I projektet Tidligere Sprogstart har sproglærere fra fem københavnske folkeskoler i samarbejde med faglige konsulenter fra Københavns Universitet og Københavns Professionshøjskole fra 2016 til 2018 opdateret og udviklet materialet. Se materialet på hjemmesiden:

Syng franske traditionelle sange med dine elever, og følg med i tekst og billeder.

På denne hjemmeside finder du videoer, dialoger, øvelser, tekster, mm. til dine elever. Ordforråd og grammatik sættes i kontekst med enkle og overskuelige forklaringer. Alt er lige til at gå til og er helt egnet til online arbejde.

Lisez, écoutez, partagez pour mieux connaître des façons de vivre, partager des goûts et des rêves et échanger sur le thème du voyage.

Inspiration

Find tematiske forløb udviklet af sprogkonsulenten i samarbejdet med lærere i praksis. Klik på links og lad dig inspirere!

Tematiske forløb

" "

Kontaktperson

Kontaktboks

Danièle Eychenne Pædagogisk konsulent, Fransk

Tlf.: 41 89 74 31
Mail: dey@kp.dk
Træffetid: tirsdag, onsdag og torsdag

Nyhedsbreve

Må vi skrive til dig?
Få inspiration og idéer til dit fag samt nyt fra CFU – direkte i din indbakke!

Facebook reklame

Facebook - hold dig opdateret

Facebook

Fagteammøder på CFU

Hold fagteammøde

Kontakt CFU’s pædagogiske konsulenter for overordnet at blive opdateret på analoge og digitale læremidler inden for sprogfagene. I/du kan også få en faglig og didaktisk vejledning med udgangspunkt i fagteamets eller dit specifikke fokus ift. læremidler. Skriv eller ring for at få en fysisk eller online aftale –  det er ganske gratis.

I er også, når det bliver muligt, velkomne til at holde fagteammøde i CFU’s læremiddelsamling, hvor I samtidig kan se et udvalg af læremidlerne.