Gå til indhold
Søg

Læremidler til udskoling

Teenagepige hviler arme og hoved på en stak bøger

Lån læremidler til din franskundervisning.

Bogen er skrevet i et enkelt sprog og i 1. person. Sætningen “J’ai le droit de…”, gentages ved hver side og foldes ud i informative, beskrivende eller poetiske udtryk og sætninger. De farverige og fantasifulde og til tider surrealistiske illustrationer understøtter budskaberne i teksterne.

7.-10. klasse

Af: Alain Serres

Se mere og book

En poetisk billedbog med korte tekster og smukke billeder, som kan indgå i arbejdet med temaer som fx Les jeunes, eller L’amour et l’amitié. Den tilhørende pædagogiske vejledning lægger op til, at eleverne producerer sprog med afsæt i de skønne billeder i bogen. Derudover findes der forslag til at arbejde med ordforråd, lytning og læsning. Arbejdsopgaver kan hentes i den tilhørende Padlet.

7.-9. klasse

Af: Agnès De Lestrade

Bogen kan med fordel inddrages i et tema om “Les métiers”. Den kan anvendes til samtale om, hvad der kendetegner forskellige arbejdspladser. Efter at have læst bogen kan eleverne selv lave en tilsvarende beskrivelse af den arbejdsplads, de selv gerne vil arbejde på.

7.-8. klasse

Af: Julie Bissonnet Hansen

Bogen egner sig til at få et overblik over højtider og festdage i Frankrig. Lad eleverne plotte alle datoer i en kalender og sammenligne med højtider i Danmark og andre lande, som elever kommer fra. Lav evt. klassens store kalender af de højtider, der fejres i klassen.

5.-7. klasse

Af: Julie Bissonnet Hansen

Bogen kan med fordel inddrages i et tema om “Les loisirs”. Den kan anvendes til samtale om, hvad man kan lave i løbet af en uge. Efter at have læst bogen kan eleverne selv lave en tilsvarende beskrivelse om, hvad de selv laver i løbet af ugen.

7.-8. klasse

Af: Julei Bissonnet Hansen

Visite la France giver et hurtigt og simpelt indblik i Frankrigs kultur, natur og samfundsforhold.
DigiLire bøgerne er velegnede til tidlig fransk, da læsningen af bogen ikke kræver af eleven mestrer det franske skriftsprog. Derimod kan eleven lytte til bogen vha. QR-koderne og i tilknytning hertil medlæse i billeder og tekst

6.-8. klasse

Af: Maija Hejgaard

Visite Paris giver et hurtigt og simpelt indblik i Frankrigs kultur, natur og samfundsforhold.
DigiLire bøgerne er velegnede til tidlig fransk, da læsningen af bogen ikke kræver af eleven skal mestre det franske skriftsprog. Derimod kan eleven lytte til bogen vha. QR-koderne og i tilknytning hertil medlæse i billeder og tekst

6.-8. klasse

Af: Maija Hejgaard

En frilæsningsbog om Paris. Egner sig godt til introduktion af et forløb om Paris. Bogen tager eleverne med på en rundtur i Paris, hvor de største seværdigheder bliver præsenteret i billeder ledsaget af små korte og læsevenlige tekster.

7.-8. klasse

Graine de lecture er en serie af frilæsningsbøger til begynderundervisningen. Bøgerne er skrevet i et enkelt sprog med tilhørende illustrationer og læse-og forståopgaver. Serien indeholder 5 titler af forskellige sværhedsgrader.

7.-8. klasse

Af: Charles Perrault

Serien Mon premier livre består af en række meget lette fagbøger. Bøgerne kombinerer det sprogligt lettilgængelige med den klassiske fagbogsopbygning og er målrettet den første faglige læsning. Hver titel har et omfang på 16 sider, stor og tydelig skrifttype og er illustreret med mange fotos.

7. klasse

Af: Per Straarup Søndergaard

En serie af 4 letlæste bøger, der allerede kan anvendes efter 2 års undervisning.

7.-8. klasse

En serie af 4 letlæste bøger, som handler om Zoé og hendes far, der oplever forskellige ting sammen.

7.-8. klasse

En serie af 4 letlæste bøger, som handler om Théo, der gør sig klar til at date Léa.

8. klasse

De fire unge Marianne, Paul, Jean-Pierre og Mathilde, som stammer fra henholdsvis Frankrig, Belgien, Schweiz og Québec, har mødt hinanden via internettet. Vi får indblik i deres hverdag og de samfunds- og kulturforhold, som findes i de fransktalende lande, f.eks. sproglige forskelle.

8. klasse

To humoristiske historier om den lille Alphonse.

7. klasse

Tre unge mennesker deltager i et quiz-show i et fransk tv-program. De konkurrerer på almen viden om geografi, sport, politik,litteratur,film osv. Hver dag sendes en deltager ud af konkurrencen. Vil det lykkedes en af de tre unge at blive Champion og få hovedpræmien på 8.000 Euro.

7.-8. klasse

To historier om Alphonse. I den første spiller han computer, møder et rumvæsen og tager med ham ud i rummet. I den anden tager Alphonse til Paris og møder sit livs kærlighed. Kan anvendes ved slutningen af det første års franskundervisning.

7. klasse

En dejlig frilæsningsbog om Marie, der bor i Paris. Hun inviterer os ind i hendes liv, hvor vi møder hendes familie, hendes venner, hendes skole og mange andre spændende ting.

Find lyden til bogen

8. klasse

En fiktiv historie om Sophie og den muslimske pige Jasmine, der bliver venner, da Sophie på 15 år flytter til området omkring La Goutte dÓr. Sophie lærer om den arabiske levevis og Islam. I bogen er der desuden autentiske tekster, der passer til historien samt opgaver.

8. klasse

Joséphine bor i det hvide hus i Rue de la Perle. Da hendes lejlighed udsættes for brand, flytter hun ind hos Madame Taspinar, den ældre dame, der bor i opgangen. Joséphine møder også Bruno, som er Madame Taspinars barnebarn og lokal politibetjent. Joséphine møder Bruno flere gange, da en ulykke sjældent kommer alene.

7.-8. klasse

En frilæsningsbog om Paris. Egner sig godt til introduktion af et forløb om Paris. Bogen tager eleverne med på en rundtur i Paris, hvor de største seværdigheder bliver præsenteret i billeder ledsaget af små korte og læsevenlige tekster.

7.-8. klasse

Lad dine elever arbejde med de flotte billedbøger om musik, kunst, mad og opfindelser. Bøgerne fortæller i billeder med korte tilhørende tekster, om disse fritids interesser.

7.-8. klasse

Lad dine elever arbejde med de flotte billedbøger om by, bjerg, hav og skov. Bøgerne fortæller i billeder med korte tilhørende tekster, om hvad man kan finde og lave de forskellige steder.

7.-8. klasse

Materialesæt med mange forskellige spil. Eleverne får automatiseret deres ordforråd og talehandlinger på en legende måde. Der medfølger en udførlig undervisningsguide med gloser, spilleregler og ideer til anvendelse af spillene.

5.-10. klasse

Bøger der på forskellige sproglige niveauer præsenterer seværdigheder og udflugtsmuligheder i Paris.

9.-10. klasse

Se mere og book

En fransk mand og en dansk pige fortæller om deres forhold til hinanden og deres hverdagsliv sammen i Aix en Provence.

9.-10. klasse

Bog med CD indlagt i hver bog. Chloë på 15 og hendes familie er flyttet til en anden del af Paris. For Chloë betyder det en ny skole, nye kammerater – og hun finder ud af hvor svært det er at være et nyt sted og samtidig beholde kontakten med de gamle kammerater. Heldigvis ændrer tingene sig langsomt – og et venskab opstår.

9.-10. klasse

Vive le cinéma handler om fransk film – om skuespillere, festivaler, filmgenrer, filmens historie, filmcensur mv. Det er oplagt at tale om film, når man arbejder med et fremmedsprog. Alle kan forholde sig til emnet, og kan tale ud fra egne erfaringer.

9.-10. klasse

Se mere og book “aktivitetshæfte”