Gå til indhold
Søg

Læremidler – Temahuskesedler

Post-its

Temahuskesedlerne er tænkt som inspiration til din undervisning og samler en række læremidler, herunder film, udsendelser og bøger. Klik på links og lad dig inspirere af, hvad du kan berige dine temaer med.

Find en letlæsningsbog samt flere kortfilm om temaet ‘Noël’. Kortfilmene behandler emnet fra forskellige humoristiske vinkler og egner sig til at diskutere forskellige forestillinger om jul.

Find også et par forløb om Jul under Tematiske forløb.

Find kortfilm, spillefilm og billedbog om temaet ‘La famille’. Materialet præsenterer mange forskellige typer relationer og familiekonstellationer. Billedbogen sætter fantasien i gang og åbner op for at arbejde kreativt med temaet.

Find spillefilm og udsendelser om temaet ‘L’école’.  Alle spillefilm er forsynet med en pædagogisk vejledning og kan ses med danske undertekster. Udsendelsen ‘L’école’ giver baggrundsviden om det franske skolesystem.

Find kortfilm, spillefilm og billedbogen samt en rørende dokumentar om temaet ‘Les droits de l’enfant’. Med det materiale er du godt dækket ind til at belyse emner fra flere perspektiver. Der er vejledninger til materialerne.

Find kortfilm og udsendelser om temaet ‘l’amour et l’amitié’. Kortfilmene handler om romantisk eller svæv kærlighed, sjove og anderledes møder, venskabet, forhold drenge/piger, mm. De fleste udsendelser har danske eller svenske undertekster.

Find udsendelser, frilæsning og materialesæt om mad og drikke. Udsendelserne er didaktiseret med mange forslag til opgaver og de har svenske undertekster. Med materialet kan der organiseres forskellige spil og lege i klassen.

Find udsendelser, kortfilm og frilæsning om temaet ‘ Le sport’. Udsendelserne er didaktiseret med mange forslag til opgaver og de har svenske undertekster. Frilæsningsbøgerne giver mulighed for at lave parallelle tekster.

Lån frilæsningsbøger eller kortfilm til temaet.

Se også andet materialet, til at variere temaet med: Vocabulaire – med lyd; Adomania – tal om fritidsinteresser; Chanson avec Lou – Qui pourrait?

Find film, dokumentarer, frilæsningsbøger om byen Paris. Temaerne spænder vidt fra ungdomsliv, mode, gastronomi, gadekunst til monumenternes historie. De fleste udsendelser har danske eller svenske undertekster.

Læs den spændende artikel i Folkeskolen og find de tv-udsendelser, som du kan anvende i forbindelse med et tema om Coco Chanel. De forskellige dokumentarer er sendt på danske tv-kanaler.