Gå til indhold
Søg

Skrivning i indskolingen – kom godt fra start

For at skabe velfungerende skriveaktiviteter skal man som underviser både trække på viden om skriveudvikling og skriveundervisning. Det er lige så vigtigt at kunne give hensigtsmæssig og målrettet respons til eleven både under og efter skrivningen.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 26. august 2024
Kl. 12.00 - 16.00

Sted

Bornholm
Campus Bornholm
Minervavej 1
3700 Rønne
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

3. juli 2024

Pris

895,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Gratis under abonnement.
På kurset præsenteres du for et værktøj til vurdering af kvaliteten af elevernes tekster på en række faglige områder som fx modtagerbevidsthed, strukturering af indhold, ordforråd, skriveformer og bogstavkundskab.
Via en række skriveaktiviteter, som er udviklet på Skrivesenteret i Norge, Nasjonal senter for skriveoplæring og skriveforskning – og afprøvet på mange norske skoler– bliver fokus rettet mod, hvordan du kan skabe mening, mestring og motivation i skriveprocessen for de yngste elever. Skriveaktiviteterne er målrettet forskellige genrer, for allerede i børnehaveklassen kan man skrive fx argumenterende eller reflekterende tekster.
Der veksles mellem oplæg og arbejde med vurdering af elevtekster i mindre grupper.
Du opfordres til at medbringe tekster fra egne elever. Det skal helst være tekster, som eleverne har skrevet selv uden særlig meget hjælp fra en voksen.

Mål

Formålet med kurset er, at du får ideer til, hvordan du effektivt kan sætte gang i skriveprocessen fra den første bogstavindlæring til skrivning af sammenhængende og meningsfulde tekster. Samtidig bliver du fortrolig med et værktøj til vurdering af kvaliteten i dine elevers tekster.

Målgruppe
Undervisere i 0.- 2. klasse, læsevejledere og undervisere i DSA-basis.

Underviser
Lis Pøhler

Kursusnummer
CFU-B24028

Maiken Adelsten

+45 41 89 75 33

CFU Bornholm administration

cfub@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00