Gå til indhold
Søg

Matematikken i naturfagene

Matematikken kan på den ene side gøre naturen og naturlige fænomener mere abstrakte og på den anden side gøre dem mere forståelige. Vi ser på, hvordan grafer og formler kan indgå i en matematisk modellering af naturfaglige undersøgelser, der kan bruges i en perspektiverende argumentation. Vi tager udgangspunkt i forskellige fagfaglige temaer, fx klimaudfordringen og menneskers sundhed.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 11. oktober 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

1100,00 kr.

Kursusbeskrivelse

Matematik spiller en vigtig rolle i naturfagsundervisningen. Den giver eleverne værktøjer til at formulere og løse problemer relateret til naturfaglige fænomener. Eleverne kan anvende matematikken til at forstå og beskrive sammenhænge og mønstre i naturen samt at udføre kvantitative analyser og beregninger.
På kurset identificerer vi matematikken i naturfagene, gør den synlig og arbejder med at integrere den, så den giver en merværdi i forhold til naturfagenes indhold. Vi ser på matematikkens rolle, når elever opbygger viden, undersøger naturen og naturlige fænomener. Desuden arbejder vi med, hvordan eleverne kan bruge matematisk modellering, når de skal argumentere for løsninger på problemstillinger.
Vi bruger naturen og naturlige fænomener som omdrejningspunkt for undervisningsaktiviteter med matematisk modellering, og vi tilpasser aktiviteterne didaktisk, så de er lige til at bruge i din aktuelle undervisning.
På kurset bliver du præsenteret for en progression i forbindelse med udvikling af matematiske modelleringskompetencer fra 1.-9. klasse. Fra det enkle til det mere komplekse.

Mål

Du får kendskab til
• matematisk modellering i naturfagene fra 1.-9. klasse
• naturfaglig argumentation med matematiske værktøjer
• planlægning og gennemførelse af undervisning med anvendt matematik i naturfagene.

Målgruppe
Lærere i biologi, fysik/kemi, geografi og natur/teknologi.

Underviser
Anette Vestergaard Nielsen

Kursusnummer
CFU-K23050

Anette Vestergaard Nielsen

+45 41 89 70 14

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00