Gå til indhold
Søg

Matematik alle vegne

Vi er omgivet af matematik og kan finde matematik alle vegne. Få gode ideer til, hvordan vi kan inddrage matematikken omkring os på en legende måde, både i undervisningen og hjemme hos familierne.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 31. marts 2025
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

Bornholm
Campus Bornholm
Minervavej 1
3700 Rønne
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

3. juli 2024

Pris

595,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Matematik er overalt omkring os, men bliver først til matematik, når vi har opmærksomheden rettet mod det matematiske i aktiviteten eller situationen.
På kurset sætter vi fokus på matematikken omkring os, og hvordan vi kan inddrage den i undervisningen. Få viden om teori og forskning om, hvorfor det er vigtigt tidligt at skærpe børnenes matematiske opmærksomhed og få gode ideer til, hvordan vi kan inddrage matematikken omkring os. Som deltager vil du være aktiv gennem arbejdet med spil og konkrete materialer, som kan bruges i din daglige undervisning. Vi vil i fællesskab reflektere over vores undervisningspraksis, og hvordan vi kan få endnu mere af hverdagen ind i vores undervisning.
Matematisk opmærksomhed skal understøttes i skolen så vel som hjemme. På kurset vil vi også rette vores fokus på, hvordan vi kan klæde familierne på til at få mere matematik i deres hverdag. Du præsenteres for bud på, hvordan forældrene kan inviteres ind, og hvordan dette samarbejde kan rammesættes, så forældrene får ideer til, hvordan de kan lege med matematikken på en undersøgende og meningsgivende måde.

Mål

Du får viden om, hvorfor matematisk opmærksomhed er vigtigt at beskæftige sig med, samt hvordan matematikken omkring os kan inddrages i undervisningen.

Målgruppe
Undervisere i matematik i 0.-5. klasse samt matematikvejledere

Underviser
Anne-Christine Weber

Kursusnummer
CFU-B25021

Louise Sletterød

+45 41 89 73 56

CFU Bornholm administration

cfub@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00