Gå til indhold
Søg

Lydfortællinger som fordybelsesområde – lydbøger og podcast

Lydbøger og podcast bliver et mere og mere populært medie, og det skal vi da udnytte i skolen! Men hvordan inddrager og arbejder man med lydfortællinger som særskilt teksttype i danskundervisningen? Det giver denne workshop inspiration til.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 30. september 2024
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

Bornholm
Campus Bornholm
Minervavej 1
3700 Rønne
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

3. juli 2024

Pris

795,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Gratis under abonnement.
Lydfortællinger vinder større indpas i vores medieforbrug, men hvordan træner vi vores ører til at lytte med formål, så lytteoplevelsen kan bruges til oplevelse, indlevelse, analyse, vurdering samt fortolkning?
En lydfortælling er en multimodal tekst, hvor lyd og stemmer giver et samlet udtryk og indtryk, der kan sætte fantasien i gang hos lytteren, men samtidig er det en svær disciplin for det utrænede øre.
Gennem teori, lytteøvelser, hands on-opgaver og lyttestrategier bliver du som dansklærer klædt på til at undervise dine elever i lydfortællinger, både som en del af den daglige undervisning og ikke mindst som fordybelsesområde til prøven.
Denne workshop giver konkrete didaktiske værktøjer til, hvordan man kan støtte elevernes udvikling af deres analyse- og fortolkningskompetencer. Du bliver introduceret for små lytteøvelser, lyttestrategier og analyseredskaber, lige til at bruge i undervisningen, når eleverne fx lytter til lydbøger eller podcast. Der præsenteres eksemplariske podcast i en praksisnær formidling, hvor målet er, at læreren bliver fortrolig med mediet som en del af danskfaget.

Mål

Du får:
• Kendskab til lydbegreber, der er tilknyttet lydfortællinger.
• Lytteøvelser direkte til brug i undervisningen.
• Didaktiske redskaber til at inddrage lydfortællinger i undervisningen, herunder lyttestrategier.
• Præsentation af lydbøger og podcast, der er relevante både i den almene danskundervisning og som fordybelsestekster til prøven.

Målgruppe
Undervisere i dansk i udskolingen

Underviser
Kia Lundsgaard Horan

Kursusnummer
CFU-B24047

Maiken Adelsten

+45 41 89 75 33

CFU Bornholm administration

cfub@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00