Gå til indhold
Søg

Læselyst og makerteknologier i danskfaget

Fyr op under læselysten med magiske læserum. Vi arbejder med projektbaseret læring og udforsker, hvordan eleverne ved hjælp af makerteknologier kan være med til at skabe innovative rum og designs, der inspirerer til læselyst og kreativ udfoldelse i dansk.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 17. september 2024
Kl. 12.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

19. august 2024

Pris

1000,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

På dette kursus vil vi dykke ned i, hvordan makerteknologier (skæreplottere og lasercuttere) kan bruges til at skabe inspirerende artefakter og læringsmiljøer, der motiverer eleverne til at udforske litteraturens verden.

Du bliver introduceret til udvalgte makerteknologier. Vi udforsker deres potentiale ift. at skabe fysiske objekter og rum, der kan fange elevernes interesse og forstærke deres læselyst.

Vi går på opdagelse i, hvordan teknologierne kan være med til at skabe unikke, håndgribelige artefakter, der er direkte relateret til litteratur og læsestof. Det kan være alt fra bogmærker og stickers til objekter til læringsrummet, som eleverne kan interagere med. Ved at bringe historier til live gennem fysiske objekter kan eleverne opleve en anderledes og engagerende tilgang til litteraturoplevelser.

Vi vil også se på, hvordan man kan bruge makerteknologierne til at skabe inspirerende læringsrum for læselyst, fx udsmykning af klasselokalet eller læsehjørner, der giver en hyggelig og indbydende læseatmosfære. Ved at involvere eleverne i designprocessen vil de få en større følelse af ejerskab og engagement i deres læring.

Du får mulighed for at afprøve teknologierne gennem praktiske øvelser, hvor du skaber dine egne læsefremmende artefakter. Dette vil ikke kun give dig en praktisk forståelse af teknologierne, men også ideer til, hvordan du kan implementere dem i din egen undervisning.

Afslutningsvis vil vi have en diskussion og erfaringsudveksling, hvor vi taler om, hvordan de teknologisk skabte artefakter og rum kan være med til, at eleverne udvikler en dybere forståelse for og kærlighed til litteraturen.

Mål

Du får viden om, hvordan du kan integrere makerteknologier, især skæreplottere og lasercuttere, i din danskundervisning. Målet er at fremme elevernes læselyst og kreative tænkning samt at forny undervisningen ved at skabe et mere engagerende og inspirerende læringsmiljø.

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet og i udskolingen samt ressourcepersoner fra PCL

Underviser
Karin Dyrendom, Trine Ferdinand

Kursusnummer
CFU-K24060

Karin Dyrendom

+45 41 89 86 63

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00