Gå til indhold
Søg

Kunstig intelligens i dansk, historie og samfundsfag

Kunstig intelligens er kommet for at blive og kan ikke undgå at påvirke vores liv og verden. Vi skal derfor være kritiske og kreative i forhold til brugen af kunstig intelligens. Du får eksempler og ressourcer, som du kan bruge direkte i din undervisning.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 8. april 2024
Kl. 12.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

850,00 kr.

Kursusbeskrivelse

På dette kursus vil vi i fællesskab udforske, hvordan kunstig intelligens påvirker vores samfund, tekster og kommunikation, og på den måde også elevernes oplevelse og forståelse af litteratur, æstetiske tekster og sprog.

Vi vil sammenkoble den teknologiske udvikling i formålet for følgende fag:
– I dansk kan kunstig intelligens sætte gang i kreative skriveprocesser og tilbyde flere børn og unge en stemme, men hvilke analyser skal der til? Viden om sprog, genre og fremstillingsformer skaber både bedre prompter og tekster. Ved at invitere chatbots ind i undervisningen, kan vi styrke elevernes sproglige opmærksomhed, så de i sidste ende træffer bevidste sproglige valg og fravalg.
– I historie og samfundsfag vil vi anvende og øve kritisk stillingtagen og AI-genererede scenarier, der har baggrund i kontrafaktisk historie og spekulativt design, og vi vil få det historiske perspektiv på AI og maskinlæringens indvirkning på individ, fællesskab og samfund.
– Inden for teknologiforståelse vil vi forstå og analysere teknologien og dens indlejrede stereotyper og andre bias. Derudover vil vi se på, hvordan du som lærer kan bruge AI som en sparringspartner i din forberedelse af undervisningen.

På kurset tager vi udgangspunkt i generativ AI, som er en retning inden for kunstig intelligens, hvor AI’en skaber et produkt på baggrund af de input, brugeren giver. Vi vil primært bruge det gratis AI-værktøj SkoleGPT, som ikke bruger elevernes data, og vi vil desuden bruge fx ChatGPT og andre værktøjer til lærerforberedelse m.m.

Mål

Du får eksempler, ressourcer og kompetencer inden for kunstig intelligens, som du kan bruge direkte i din undervisning.

Målgruppe
Dansklærere, historielærere, samfundsfagslærere, it-vejledere (5.-10. klassetrin)

Underviser
Karin Dyrendom, Martin Exner

Kursusnummer
CFU-K24072

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00