Gå til indhold
Søg

Kollaborativ kodning i børnehøjde med Octostudio

Brug kollaborativ kodning til at skabe engagerende og meningsfulde undervisningsforløb, der hjælper eleverne til at lære om teknologiforståelse, computationel tankegang og samarbejde. På kurset arbejder vi med appen Octostudio på smartphone eller tablet.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 1. oktober 2024
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

2. september 2024

Pris

750,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Kodning i skolen kan gøres på mange måder.
På dette kursus vil du lære om kollaborativ kodning med Octostudio, og hvordan du kan lege med teknologi og bæredygtige materialer i din undervisning. Du vil lære, hvordan du kan organisere kollaborative lege og kodningsprojekter på smartphones eller tablets, og hvordan du kan støtte elevernes teknologiske handlemuligheder.

Vi vil starte med en introduktion til kodning i skolen, hvorfor og hvordan. Vi ser på, hvordan programmet Octostudio fungerer, hvordan det kan bruges i undervisningen, og hvad fordelene ved kollaborativ kodning er. Vi vil også diskutere, hvordan kollaborativ kodning kan bruges i de forskellige fag.

Derefter vil vi gå i gang med en praktisk workshop, hvor vi bruger Octostudio til at lave kollaborative kodningsprojekter i samspil med Future Classroom Labs fysiske skramlotek. Vi vil arbejde med forskellige opgaver, såsom at lave spil, lave animationer og lave interaktive fortællinger på tværs af devices.

Kurset vil give dig de færdigheder, du skal bruge til at introducere kollaborativ kodning i din undervisning. Du vil få indsigt i, hvordan du kan bruge kollaborativ kodning til at skabe engagerende og meningsfulde undervisningsforløb, der hjælper eleverne til at lære om teknologiforståelse, computationel tankegang og samarbejde.

Eksempler på undervisningsforløb i fag:
– Dansk: Eleverne udvikler grafiske narrativer, der gengiver eventyr.
– Matematik: Eleverne sender regnestykker på tværs af devices og udvikler sjove outputs baseret på svarene.
– Håndværk og design: Eleverne arbejder med bæredygtige materialer og skaber artefakter, der kan spille sammen med deres smartphone eller tablet.

Skramlotek og Octostudio:
– Et skramlotek består af organiseret skrammel, som kan genbruges i forskellige projekter. Det kan være ting som ”tungt metal”, ”lydgivere”, ”bamser” eller ”kugler”.
– OctoStudio er en gratis app, der lader dig lave dine egne historier med kodningsblokke, fotos, lyde og bevægelse på din mobile enhed. Du kan også samarbejde, interagere og dele dine projekter med andre, der bruger appen, som er udviklet af MIT Media Lab-teamet, der opfandt Scratch.

Mål

Du bliver introduceret for appen Octostudio og lærer at sætte den i spil i din undervisning. Der vil være fokus på at skabe bro mellem det digitale og analoge samt legende tilgange til læring.

Målgruppe
Lærere, der underviser i teknologiforståelse.

Underviser
Jakob Damgaard Laursen

Kursusnummer
CFU-K24084

Jakob Damgaard Laursen

+45 41 89 83 50

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00