Gå til indhold
Søg

Hvordan hjælper vi eleverne til mere talemod i danskfaget?

Hvordan får alle elever mod til at gå i dialog med hinanden og udtrykke sig mundtligt i dansktimerne? Bliv inspireret til en undervisning, hvor eleverne bliver sprogligt bevidste og opdager deres styrker, når de arbejder dialogisk med udgangspunkt i danskfagets tekster.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 28. oktober 2024
Kl. 12.00 - 16.00

Sted

Bornholm
Campus Bornholm
Minervavej 1
3700 Rønne
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

3. juli 2024

Pris

595,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Gratis under abonnement.
På kurset udforsker vi tankerne bag det dialogiske og dets betydning for at støtte elevernes sproglige udvikling. Vi ser på, hvordan fællesskabet kan være en stærk ressource i at støtte elevers tekstkompetencer. Samtidig dykker vi ned i nogle eksempler, som belyser, hvordan eleverne skaber mening gennem de måder, de udtrykker sig på, og vi opdager, at der sker mere, end vi ofte er opmærksomme på.
Vi går i dybden med, hvordan vi kan arbejde dialogisk med afsæt i spændende litteratur og elevernes egen produktion af tekster. Du får konkrete metoder og strategier til at medtænke mere dialog i undervisningen, så eleverne kan udnytte deres samarbejde til at støtte hinanden i deres læse- og skriveudvikling. Samtidig får du inspiration til at inddrage læremidler fra mitCFU.

Mål

Du får:
• Viden om, hvordan den (frie) dialogiske samtale kan koble skolens og elevernes sprog og dermed understøtte elevernes sproglige og dialogiske udvikling.
• Konkrete ideer til, hvordan du kan støtte eleverne i at samtale om tekster.
• Konkrete værktøjer til at stilladsere elevernes samtale, når de producerer tekster.

Målgruppe
Undervisere i dansk i 1. – 5. klasse

Underviser
Anna Frandsen, Louise Sletterød

Kursusnummer
CFU-B24053

Louise Sletterød

+45 41 89 73 56

CFU Bornholm administration

cfub@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00