Gå til indhold
Søg

Hvordan favnes alle i modtagelsesklassen?

Oplever du, at det kan være udfordrende at undervise en klasse med elever med helt forskellige sproglige og faglige baggrunde? Bliv inspireret til, hvordan du kan lave en spændende og differentieret undervisning i modtagelsesklassen, hvorefter du går hjem og afprøver forløb og ideer. På kursusgang nr. 2 er der mulighed for respons på de afprøvede forløb, ligesom du hører andres erfaringer.

Praktisk information

Dato

Fredag d. 10. januar 2025
Kl. 12.00 - 15.00

Mandag d. 27. januar 2025
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

Bornholm
Campus Bornholm
Minervavej 1
3700 Rønne
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

3. juli 2024

Pris

1295,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Gratis under abonnement.
I alle klasser er der behov for at tage højde for, at hver elev er unik og har sin egen baggrund og faglige kunnen, men som underviser i modtagelsesklassen har du elever fra forskellige steder i verden med vidt forskellige baggrunde og skolemæssige forhistorier. Samtidig har nogle haft undervisning i dansk gennem længere tid, mens andre lige er kommet og kun kan få fraser på dansk. Det stiller store krav til dig om differentiering i undervisningen, men hvordan gør du i praksis?
På kurset bliver du inspireret til, hvordan du kan lave en fagligt stærk og sprogligt udviklende undervisning, der er fælles for alle, og som samtidig giver mulighed for differentiering for de nyankomne elever, uanset om de lige er kommet eller har gået i klassen i længere tid.
Vi dykker ned i:
• Hvad er den gode undervisning i m-klassen? Hvilket sprogsyn arbejder vi ud fra? Hvad er sproglig udvikling, når man er flersproget?
• Sprogudviklende didaktik med deltagelsesmuligheder for den nye elev – hvad skal der til? Med udgangspunkt i bogen ‘Broen til fagsproget’ og translanguaging sættes fokus på sprogudviklende didaktik.
Mellem de to kursusgange afprøver du metoder, som du efterfølgende deler med de andre på kurset. Sparring og videndeling er dermed en vigtig del af deltagelsen.

Mål

Du bliver klædt på til at differentiere din undervisning i DSA-basis, så du når både de elever, der lige er kommet, og de elever, der allerede har lært en del dansk.

Målgruppe
DSA-undervisere og -vejledere fra skoler med modtagelsesklasser

Underviser
Hanne Vandal Hansen

Kursusnummer
CFU-B25001

Maiken Adelsten

+45 41 89 75 33

CFU Bornholm administration

cfub@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00