Gå til indhold
Søg

Hvordan arbejder man undersøgende med sine elever i matematikundervisningen?

Der tales meget om at eleverne skal kunne arbejde undersøgende - men hvad er det? Vi vil på kurset se på hvilke opgavetyper som forskellige typer af undersøgende virksomhed, se på muligheder og faldgruber samt hvordan man kan organisere sin undervisning.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 8. april 2021
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

En uge inden kursets afholdelse

Pris

995,00 kr.
Gratis under abonnement

Kursusbeskrivelse

Oplægsholderen har været en central del af det ministerielle projekt KIDM “Kvalitet i dansk og matematik”, hvor 143 skoler på 4.-5. klassetrin har deltaget.
Hovedfokus i projektet har været udvikling af undervisning og aktiviteter som kunne støtte undersøgende, dialogisk og anvendelsesorienteret læring.
Resultater fra projektet vil indgå sammen med en række gode ideer, som vil blive præsenteret og afprøvet – med hovedvægt på mellemste og ældste klassetrin, men også med stregtog til de yngste årgange.
Der vil indgå overvejelser om, hvordan strukturen i undervisningen kan fremme en undersøgende tilgang, der vil blive kortlagt forskellige typer af undersøgende aktiviteter samt diskuteret muligheden for at udvikle den fleksible og læringsfremmende dialog, såvel mellem eleverne selv, som mellem lærer og elever.

Mål
Deltagerne vil få et bedre overblik på at etablere en undersøgende undervisning og få gode ideer til aktiviteter i undervisningen.

Målgruppe
Matematiklærere i folkeskolen.

Underviser
Bent Lindhardt, lektor

Kursusnummer
109439

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

CFU Bornholm afholder sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

For at få adgang til Campus Bornholm og dermed til CFU’s kurser skal man have en negativ COVID-19 test, der er under 72 timer gammel. Det gælder også, selv om man er vaccineret. Testen tjekkes ved adgang til kursuslokalet og ved stikprøver.

Det er muligt at få lavet en hurtigtest på Campus Bornholm mellem 7-18. Alle skal bære mundbind eller visir på gang- og fællesarealer.
Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00