Gå til indhold
Søg

Hverdagen i den bornholmske middelalder

Hvordan gøres arbejdet med middelalderen praksisnært og levende for eleverne? Med udgangspunkt i en række praktiske opgaver tager vi på tidsrejse i middelalderen Vi får indblik i de gamle håndværk og gøremål fra den bornholmske middelalder og får inspiration til, hvordan bl.a. tinstøbning og arbejde med læder kan indgå i din historieundervisning.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 12. maj 2025
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

Bornholm
Campus Bornholm
Minervavej 1
3700 Rønne
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

3. juli 2024

Pris

595,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Gratis under abonnement.
Dette kursus foregår på Bornholms Middelaldercenter i autentiske omgivelser, hvor historien ikke kun fortælles, men opleves i et udvidet læringsrum. Du får som deltager ikke alene forståelse og indblik i middelalderens hverdag, men også mulighed for selv at bringe historien til live gennem kreative workshops.
Med udgangspunkt i fortællinger om tro og overtro starter vi med tinstøbning, hvor du selv, med denne ældgamle teknik, støber din egen helgenfigur i tin, og du får ligeledes inspiration og værktøjer til, hvordan du kan inddrage dette i din egen historieundervisning. Derefter træder vi ind i læderets verden og kaster os ud i at lave vores egne punge, som de gjorde i middelalderen. Kurset tilbyder et håndgribeligt favntag med fortiden, der giver dine elever en praksisnær forståelse for livet i denne epoke.
Vær med til at forme en undervisning, der er mere end ord – en oplevelse, der vækker historien til live og gør den nærværende og inddragende for dine elever.

Mål

Du får inspiration og værktøjer til at arbejde praksisnært og sanseligt med din historieundervisning.,

Målgruppe
Undervisere i historie samt håndværk & design på mellemtrinnet og i udskolingen.

Underviser
Michael Bjerregaard

Kursusnummer
CFU-B25027

Louise Sletterød

+45 41 89 73 56

CFU Bornholm administration

cfub@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00