Gå til indhold
Søg

Faciliteret gaming – CS:GO i samarbejde med Astralis Nexus

I dansk gaming og e-sport er Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) nærmest nationalsporten. Spillet er fast inventar på mange ungdomsværelser, i ungdomsklubber og i foreninger. Der er masser af læringspotentialer i CS:GO, når spillet bliver faciliteret. Vi ser på de kompetencer, som de unge helt naturligt tilegner sig, når de spiller, og du får værktøjer til at arbejde med deres trivsel og kommunikation.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 4.10.2023 -
Onsdag d. 1.11.2023

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

2875,00 kr.

Kursusbeskrivelse

På tværs af næsten alle aldre er CS:GO blevet et af de mest velkendte spil i Danmark. Ofte starter børn med at spille med venner og familie, men flere steder ser vi både e-sport og gaming blive inkluderet i skole og fritid. Begrebet e-sport er ekskluderende, da det peger på en elitær gren af gaming. Derfor bruger vi i stedet begrebet faciliteret gaming, når vi snakker om CS:GO i skolen og fritidstilbuddene.

De unge udviser ofte stor ildhu og passion, når de gamer, men for undervisere og voksenpersonale kan det være svært både at styre klasselokalet og det digitale rum. Undervisningen er derfor ofte præget af bekymringer ift. faglighed og trivsel. Men der er masser af læringspotentialer i CS:GO, når spillet bliver faciliteret.

På dette kursus ser vi på de kompetencer, som de unge helt naturligt tilegner sig, når de spiller, og du får værktøjer til at arbejde med deres trivsel og kommunikation.

Over fire undervisningsgange arbejder vi med en basal forståelse af spillet CS:GO, og hvordan det kan bruges som værktøj i undervisningen og i fritidstilbuddet. Du får en introduktion til spillet, hvordan det virker, og hvilke øvelser du med fordel kan bruge for at synliggøre udviklingen af kompetencer i og udenfor spillet.

Vi vil fokusere på kompetencerne fra det tværfaglige hæfte for IT og medier: kommunikation, kollaboration, kreativitet og kritisk tænkning – fire kompetenceområder som konstant er i spil, men sjældent synlige, når de unge spiller.

Kurset vil foregå over 4 eftermiddage á 3 timer.

Dag 1: Introduktion til CS:GO, forventningsafstemning,
kort teori, opsætning af CS:GO og de første øvelser.

Dag 2: In-game-øvelser, erfaringer og eksempler på undervisning i hverdagen.

Dag 3: Læringsmål og tilrettelæggelse af undervisning samt aktiviteter i egen praksis.

Dag 4: Forberedelse og undervisning kursisterne imellem.

Kurset vil have fokus på både teori og praksis samt en legende tilgang til læring.

Mål

Du får en introduktion til CS:GO-undervisning og bliver klædt på til at synliggøre spillets læringspotentialer ud fra kompetenceområderne for IT og medier.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i skole og fritidstilbud, vejledere og ressourcepersoner

Underviser
Asger Ravn Nissen, Jakob Damgaard Laursen

Kursusnummer
CFU-K23072

Jakob Damgaard Laursen

+45 41 89 83 50

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00