Gå til indhold
Søg

DSA i praksis – for de yngste

Hvordan kan du understøtte læringen hos de tosprogede - og de øvrige elever i din undervisning? Bliv klogere på organisationsformer og afdækning af elevernes behov for sprogstøtte, samt hvordan du udnytter alle elevernes sprog som ressource.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 19. september 2023
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

850,00 kr.

Kursusbeskrivelse

På dette kursus får du viden, konkrete værktøjer og inspiration til, hvordan du kan arbejde systematisk og struktureret med dine tosprogede elevers andetsprogstilegnelse i din undervisning.

Vi arbejder praksisnært ud fra undervisningseksempler, der medtænker før-, under-, og efteraktiviteter samt brug af sproglige ressourcer.

Undervejs får du ideer til, hvordan du kan tilrettelægge og organisere undervisningen omkring DSA-supplerende. Vi ser også på, hvordan du og dit team løbende kan afdække elevernes sprogstøttebehov, så din undervisning tilgodeser alle elever.

Du får konkrete eksempler fra praksis på, hvordan du kan stilladsere og differentiere, og du bliver præsenteret for skabeloner og redskaber, du kan benytte direkte i din egen planlægning og undervisning.

Kurset har desuden fokus på, hvordan vi kan arbejde med elevernes sproglige opmærksomhed og sprogstimulering, hvad enten de er simultant eller sekventielt tosprogede.

Vi kommer også omkring, hvordan den intuitive-, metabevidste- og kritisk sproglige opmærksomhed kan medtænkes i praksis, og hvordan vi kan inddrage alle elevernes sprog som en ressource i undervisningen.

Der vil være masser af praksiseksempler, som du kan blive inspireret af og bruge i din egen undervisning.

Med en instruktør, som er selvstændig konsulent, men med et ben i praksis i folkeskolen, er dette kursus ekstremt praksisnært. Det tager afsæt i teori, men inddrager konkrete, afprøvede og relevante eksempler på god undervisning målrettet tosprogede elever.

Mål

Du bliver klædt på til at understøtte tosprogede elevers læring i hverdagen

Målgruppe
Dansklærere og faglærere i 0.-5. klasse samt DSA-vejledere

Underviser
Lisbeth Hædersdal

Kursusnummer
CFU-K23020

Maiken Adelsten

+45 41 89 75 33

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00