Gå til indhold
Søg

Den filosofiske samtale med billedbøger

På dette kursus vil du møde billedbøger ud fra en filosofisk didaktik, som fremhæver de store spørgsmål gennem dialog, leg, dramatisering og poesi. Du får ideer til aktiviteter og konkrete værktøjer, der åbner for den filosofiske samtale i din klasse.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 27. november 2024
Kl. 09.00 - 15.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

27. oktober 2024

Pris

1150,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Udviklingen af selvstændig og kritisk tænkning hos børn sker bedst i støttende fællesskaber, der opmuntrer til dialog og refleksion. Billedbøger kan være nøglen til at introducere forskellige perspektiver og vække nysgerrigheden omkring livets store spørgsmål. Dette indebærer en undervisning, som både er spændende og tankevækkende.

På dette kursus vil du møde billedbøger ud fra en filosofisk didaktik. En didaktik, som fremhæver de store spørgsmål gennem dialog, leg, dramatisering og poesi.

Vi vil arbejde med aktiviteter, der vækker elevernes kreativitet, eftertænksomhed og dialog med udgangspunkt i billedbøger. Aktiviteterne kan berige før-, under- og efterlæsningsfaserne i dine litteraturforløb.
Du får kendskab til en række spørge- og faciliteringsteknikker, der lader eleverne filosofere med hinanden. Du bliver også introduceret til nogle konkrete værktøjer, som vil gøre det muligt for dine elever at udtrykke sig om deres holdninger, ideer, argumenter, begrebsforståelser og undringer i klassefællesskabet.

Du vil komme hjem med konkrete undervisningsforløb og et kortsæt med 48 faciliteringsværktøjer udviklet af Tankespirerne, der sætter tænkningen og dialogen mellem børnene i spil.

Mål

Du får kendskab til billedbøger, som er velegnede til filosofiske samtaler.
Du får kendskab til spørge- og faciliteringsteknikker, som lader eleverne filosofere i mødet med billedbøgernes univers.
Du får aktiviteter, som kan berige før-, under- og efterlæsningsfaserne i dine litteraturforløb.
Du får konkrete undervisningsforløb og et kortsæt med 48 faciliteringsværktøjer, der sætter tænkningen og dialogen mellem børnene i spil.

Målgruppe
Dansklærere i 1.-4. klasse

Underviser
Martin Kongshave

Kursusnummer
CFU-K24045

Anna Frandsen

+45 30 57 90 81

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00