Gå til indhold
Søg

Børnenes U-landskalender 2024

I år kan du tage dine elever med til det østafrikanske land Uganda. På kurset får du inspiration til at arbejde med Danidas flotte materiale til bl.a. dansk, billedkunst og n/t – og en unik chance for at møde børnebogsforfatteren Anne Sofie Hammer.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 1. oktober 2024
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

3. september 2024

Pris

250,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Børnenes U-landskalender – mød Ugandas børn og Anne Sofie Hammer

Med Danidas spændende undervisningsmateriale kan du i år tage dine elever med til det østafrikanske land Uganda. Materialet indeholder masser af film, billeder og opgaver til blandt andet dansk, billedkunst og natur/teknologi. På kurset får du inspiration til at arbejde med materialets flotte bøger og hjemmeside. Og så du får en unik chance for at møde børnebogsforfatteren Anne Sofie Hammer.

Mød forfatter Anne Sofie Hammer
På kurset får du en god introduktion til Uganda og årets materiale og inspiration til undervisningen. Du kan også høre forfatter Anne Sofie Hammer, der har skrevet en lang række populære bøger til børn og unge, blandt andet serierne om Villads fra Valby, Magda og Mig og Mille. Anne Sofie har både modtaget Søren Gyldendal Prisen og Læringscentrenes Forfatterpris. På kurset fortæller hun om tilblivelsen af årets både spændende og rørende historie om børnene i den vestlige del af Uganda.

Varieret materiale til flere fag og klassetrin
Materialet til Børnenes U-landskalender kan I både arbejde med analogt og digitalt. Det giver dig mulighed for at tilrettelægge et spændende forløb, der kan strække sig over et par dage eller en hel uge. Der er eksempler på, at skoler bruger undervisningsmaterialets aktiviteter i helt op til seks uger. Materialet indeholder flotte bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver med kreativitet, bevægelse og faglig fordybelse. Det er også oplagt at bruge materialet, hvis I arbejder med FN’s 17 verdensmål på skolen.

Få gratis bøger med hjem
Alle deltagere på kurset får en gratis elevbog og en lærervejledning med hjem. Hele klassesæt med 30 elevbøger og 2 lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra omkring 1. maj 2023.

Klima og natur på skoleskemaet
Årets organisation er WWF (Verdensnaturfonden). Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2024 går til deres projekt ’Velkommen i grøn skole’, der vil give børn og unge natur -og klimaundervisning i randzonen til Rwenzori Mountains Nationalparken.

Undervisere
Michael Larsen, skrivende projektleder hos inVirke
Anne Sofie Hammer, forfatter

Mål

Du får inspiration til at arbejde med Danidas materiale til bl.a. dansk, billedkunst og n/t.
Du møder børnebogsforfatteren Anne Sofie Hammer, som har skrevet historierne om børnene i den vestlige del af Uganda.
Du får en gratis elevbog og en lærervejledning med hjem.

Målgruppe
Undervisere i dansk, natur/teknologi, kreative fag og fagsamarbejde i 1.-5. klasse

Underviser
Michael Larsen

Kursusnummer
CFU-K24057

Mette Schousboe

+45 41 89 74 09

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00