Gå til indhold
Søg

Dansk i indskolingen

Se aktuelle læremidler til 0.-2. klasse, og få inspiration til, hvordan du sætter læremidlerne i spil i din danskundervisning.

Skønlitterære bøger

Se de nyeste skønlitterære bøger i klassesætmange med tilhørende vejledning og elevopgaver.

Mangler du værker til din klasse?

Ærgrer du dig over, at du ikke nåede at booke de mest populære børnebøger til din klasse? Så tjek vores lister med billedbøger, romaner og grafiske fagbøger, som stadig er til at få fingre i.

Bogforside-Trylleblik-pige der holder sig for det ene øje

Trylleblik

En barsk og bevægende billedfortælling om en familie på flugt, og om en lille piges ukuelige evne til at se verdens skønhed under selv de mest umulige omstændigheder.
0.- 3 kl.

Bogforside - Pytkassen

Pytkassen

En hjertevarm historie om frustration, vandpytter og nedadvendte mundvige samt om idérigdom, pytkasser og livsmod.
0.-2. kl.

Bogforside Lille frøken pingelpot - lille kylling med æggeskal på hovedet der sidder i midten af mange høns der kigger på den

Lille frøken Pingelpot

Lille Frøken Pingelpot er ikke nogen helt almindelig kylling. Hun prøver at pippe ligesom de andre, men hendes næb er fuldt af de særeste lyde, som ingen forstår. Den rimede billedbog er fyldt med humor og alvor.
0.-2. kl.

Bogforside Kaj i vandet - Kaj drømmer om at springe fra vippen imens vennerne står og klapper

Kaj-bøgerne

De fem letlæsningsbøger om drengen Kaj, der er meget forsigtig. Han vil ikke hoppe fra vipper eller synge solo, men vil hellere se på. Bøgerne kredser om mod, men også om at finde sig selv og finde ro med det.
1.- 2. kl.

Georg besøger Sulaima

Mister Georg

En serie om en af bifigurerne fra bøgerne om Frøken Ignora. Formatet og den poetiske tone er den samme. Georg bor sammen med sin mormor, Momse, ikke langt fra Frøken Ignoras vandtårn.
1.-2. kl.

En som hedvig bog

En som Hedvig

Smuk og poetisk billedbog om Otto, der er bekymret for sin ældre nabo Hedvig og for klodens tilstand. Bogen viser, at man kan gøre en forskel, uanset om man er lille eller stor.
0.-2. kl.

Skønlitterære e-bøger

Se de nyeste skønlitterære e-bøger – mange med tilhørende vejledning og elevopgaver.
Lån, så mange du vil, når du vil, og slip for bøvlet med at få dem afleveret igen!

Bjørnebarn

Bjørnebarn

Gro bliver nogle gange til en stor brølende bjørn. Det sker, når hun bliver drillet, eller når mor og far skændes. Bjørnebarn er en illustreret fortælling om, hvordan et barns svære følelser kan vokse sig store som bjørne.
0.-1. kl.

Bello

Bello

Billedbog om Bello, der sidder i kørestol. Han er led og ked af altid at blive behandlet som en handicappet. Så møder han Ane, som er sur på ham og derfor behandler ham som et helt normalt barn.
0. -2. kl.

Elis veredensrum

Elis verdensrum

Billedbog om drengen Eli, som bliver 6 år og savner sin far, som er sømand og på langfart. Eli tænker meget over tiden, som føles lang, når man savner nogen og kort andre gange.
0.-3. kl.

ting der bliver væk

Ting der bliver væk

Ting kan blive væk, men det kan mennesker også. Jeg-fortællerens bedste ven er flyttet til Australien, og savnet sætter tanker i gang om det at miste. En filosofisk billedbog med masser af samtalestof i både tekst og billeder.
1.- 3. kl.

Spillefilm

Se spillefilm eller lån dem til din klasse, så eleverne selv kan afspille dem. Mange af filmene har tilhørende pædagogisk vejledning og elevopgaver.

GooseBoy

Gooseboy

Drengen Viggo er vild med VR-spillet Gooseboy, men da en talende gås flyver ind i hans terrassedør og brækker vingen, må Viggo træde ud i den virkelige verden og hjælpe gåsen. Musikalsk og fantasifuld roadmovie.
0.-2. kl.

Wall-E

WALL-E

Filmen foregår i en fremtid, hvor mennesket har forladt Jorden, fordi den er forurenet. WALL-E er en robot, der bor på Jorden og er programmeret til at gøre rent. Han forelsker sig i robotten EVE. Det får store konsekvenser.
1.- 3. kl.

Vitello

Vitello

Animationsfilmen er baseret på Kim Fupz Aakesons populære børnebøger. Vitello bor alene med sin mor og savner sin far, som han ikke kender. Sammen med vennerne finder Vitello på drengestreger og uhyggelige lege om zombier og monstre.
0.- 2. kl.

Gummi P

Gummi T

En computeranimerede udgave af Ole Lund Kirkegaards elskede klassiker, Gummi Tarzan. Ivan mobbes i skolen og får buksevand. Men en dag møder han en heks, som tryller ham om til den bedste til alting.  Ivan vil dog helst være en almindelig dreng
0.- 3. kl.

Den kæmpestore pære

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Filmatisering af Jakob Martin Strids sprudlende billedbog. Elefanten Sebastian og katten Mitcho bor i den havnebyen Solby. En dag forsvinder byens borgmester, men Sebastian og Mitcho drager til søs i en kæmpestor, magisk pære for at redde ham.
0.- 3. kl.

Up

OP

Animationsfilmen er en morsom og smuk fortælling med fokus på eventyr og drømme. Carl Frederiksen har mistet sin elskede kone, og plejehjemmet er næste station. Men gamle Carl spænder i stedet 1000 balloner for sit hus og flyver til Sydamerika.
0.- 3. kl.

Tv-udsendelser

Se spændende tv-udsendelser med tilhørende vejledning og elevopgaver.

Lille frø

Lille Frø

En sød lille frø lander lige midt i den lille frøfamilies aftensmad. Først er han virkelig sød, men snart får han vendt op og ned på det hele. Kan en Lille Frø virkelig være så slem?
0.-3. kl.

Ib undersøger sagen

Hunden Ib

De 9 små film om hunden Ib er oplagte som læsetekster for eleverne i indskolingen og er en sjov og lidt anderledes måde at få trænet læsning på.
0. -2. kl.

Pedersen og findus

Peddersen og Findus

De otte film findes i både en dansk og i en svensk udgave. De pædagogiske vejledninger lægger op til, at eleverne arbejder undersøgende med det svenske sprog.
0.-2. kl.

Min lille hund mester

Min lille hund Mester

I ti film følger vi Thomas og hunden Mester og deres små uenigheder om, hvordan tingene skal være. Hunden Mester er virkelig en mester i at argumentere og bruge sproget til at opnå det, den gerne vil.
0.-2. kl.

Materialesæt

Se vores materialesæt, som er kasser med samlinger af materialer, fx bøger til læsekurser eller fysiske ting til aktiviteter i dansk på i indskolingen.

Bøg på bord

Solstrålebøgerne

Materialesættet indeholder bøger med vægt på gentagelser og understøttende illustrationer. Til hver bog er der tilhørende læseguides med fokus på fonologi, ordindlæring og forståelse.
0.- 2. kl.

Bordteatre

Bordteatre

Bordteatrene indeholder figurer og rekvisitter til eventyr af H.C. Andersen. Eleverne kan genskabe historien ved at genfortælle historien, når de med hænderne agerer med figurerne.
0.-2. kl.

Bevægelse i danskundervisningen

Bevægelse i danskundervisningen

Materialesættet kobler bogstavindlæring og stavning med bevægelse. Inspirationsmaterialet tilbyder mange ideer til aktiviteter, hvor eleverne lærer bogstaverne ved at røre sig.
1.-3. kl.

Halfdan Rasmussen

Halfdan Rasmussen

Materialesættet kan bruges til at sætte fokus på Halfdan Rasmussens børnebøger og hans særlige udtryksmåde. Sættet rummer et bredt udvalg af hans børnebøger.
0.-2. kl.

Undervisningsbøger

–  som kan lånes i klassesæt.

Ordet er dit

Ordet er dit

Bogen sætter fokus på danskfagets mundtlige tekster, som eleverne både skal analysere og producere. Der arbejdes med stemme og krop, fortælling, oplæsning, samtale og fremlæggelse.
1.- 2. kl.

Thomas Tukan

Thomas Tukan - læs og skriv fagtekster

Bogen præsenterer i en fortælling om en vildfaren fugl eleverne for forskellige teksttyper. Eleverne skal hjælpe Thomas med at komme hjem igen ved at formulere egne  fagtekster.
1.-2. kl.

En haj til medier

En haj til medier

Bogen præsenterer forskellige medier og vinkler på kommunikation. Man kommer omkring medier, kommunikation, sms, email, websites, Youtube og podcast.
1.-3. kl.

Hul igennem

Hul igennem

Hul igennem er en serie af fire multimodale værker skrevet af kendte danske børnebogsforfattere. Lærervejledningen analyser værkerne og giver konkrete idéer til undervisningen.
2.-3. kl.

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne. Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.

Send dit forslag vedr. bøger til Mette Schousboe.

Mette Schousboe | Pædagogisk Konsulent | +45 41 89 74 09

Kurser / Konferencer

Kurser og konferencer 2022-2023

Få overblik over CFU’s danskkurser og konferencer i skoleåret 2022-23 i KP’s kursus-og uddannelseskatalog eller læs mere og tilmeld dig.

Kontaktperson

Thomas Ais Christensen, portræt

Pædagogisk konsulent

Thomas Ais Christensen
tach@kp.dk
41 89 70 53
Træffetid: Mandag og tirsdag

Nyhedsbreve

Få inspiration og idéer til dit fag samt nyt fra CFU – direkte i din indbakke!