Håndværk og design Valgfag/prøven
Se aktuelle læremidler til valgfag og prøver, og få inspiration til, hvordan du kan anvende læremidler i din undervisning.
Fagdidaktik
Se vores fagdidaktiske materialer der giver inspiration til undervisningen i valgfaget med en række eksempler på konkrete undervisningsforløb der runder fagets mange områder fx det traditionsbundne håndværk i kombination med, innovative, entreprenante og den designorienterede praksis.

Håndværk & design. Håndbog til valgfag og prøve
'Håndværk & design. Håndbog til valgfag og prøve' er henvendt til læreren, der underviser i håndværk og design som valgfag, og som skal føre eleverne til den afsluttende prøve i faget.
Bogens første del omhandler de didaktiske elementer, som undervisningen kan tage afsæt i, og de faglige overvejelser, der kan tone undervisningsforløb i håndværk og design. Derudover er der en række konkrete undervisningsforløb, der bl.a. inddrager kultur, innovation og entreprenørskab, bæredygtighed og miljø. Bogens anden del omhandler almenpædagogiske aspekter i forhold til prøven i håndværk og design og de faktorer, man som lærer skal forholde sig til, når man skal have elever til prøve i faget.

Mød forfatteren Rikke Hyldahl Homann

Håndværk & design - Valgfag og prøve
'Håndværk & design - Valgfag og prøve' er elevens arbejdsbog til valgfaget i 7.-8. klasse
Bogen supplerer det praktiske arbejde i værkstedet med opgaver, øvelser og faglige tekster, som dækker valgfagets tre centrale indholdsområder.
I bogen træner og samler eleverne deres viden om materialer, brugen af værktøj og tilegnelsen af teknikker. Nogle af de mest centrale designmetoder præsenteres gennem praktiske øvelser, og eleverne får eksempler på prøveoplæg og opgaver, som forbereder dem på den afsluttende prøve.

Håndværk og design Klar til prøven
Håndværk og design klar til prøven er et prøvehæfte, der hjælper læreren...
‘Håndværk og design klar til prøven’ er et prøvehæfte, der hjælper læreren i valgfaget håndværk og design til at tilrettelægge et godt og positivt prøveforløb for eleverne, der skal til den afsluttende prøve i valgfaget i 8. klasse. I hæftet får læreren et godt overblik over de faser, som klassen og læreren skal igennem inden den mundtlige prøve. Hæftet indeholder 10 forskellige, inspirerende og rigt illustrerede prøveoplæg, som alle har et tematisk udgangspunkt. Prøveoplæggene lever alle op til rammerne for prøven i valgfaget håndværk og design, som de er fastsat af Børne- og Undervisningsministeriet.
Film og TV udsendelser
På mitCFU kan du let og lovligt streame film og tv-udsendelser til din billedkunstundervisning. Du kan også låne film, som dine elever selv kan afspille derhjemme.

Danmarks næste klassiker
Fem fantastisk dygtige møbeldesignere skal forsøge at skabe Danmarks næste klassiker – og de får deres sag for, når de skal kreere alt lige fra stole og borde til lamper og børnemøbler.
Folkeskolens prøve

Vejledning til folkeskolens prøve
Illustration: Rikke Hyldahl Homann.
Se mere her
Hos Børne- og Undervisningsministeriet kan du i Vejledningen til folkeskolens prøve i valgfaget håndværk og design (obligatorisk prøve i 8. klasse) læse om sammenhængen mellem prøven, faget og folkeskolens formål.
Fælles Mål

Fælles Mål
Fælles Mål består af fagformål, kompetencemål og underliggende færdigheds- og vidensområder samt vejledende færdigheds- og vidensmål.
Læseplanen uddyber Fælles Mål for folkeskolens fag og emner. Læseplanen beskriver udviklingen i undervisningen, der tilrettelægges med henblik på at nå fagenes og emners kompetencemål. Ministeriet udarbejder undervisningsvejledninger for skolens fag og emner, der kan give inspiration til undervisningen i faget. På EMU.dk kan man finde de vejledende læseplaner og undervisningsvejledninger for alle fag og emner.

Den Faglige forening håndværk og design
Den Faglige forening håndværk og design er en landsdækkende forening, som bl.a. har til formål. at styrke Håndværk og Design som skolefag og læreruddannelsesfag, og at virke for medlemmernes fælles interesse af faglig, pædagogisk og tjenstlig art. Det er ligeledes formålet at styrke håndværksmæssige aktiviteter i tværfagligt samarbejde.