Gå til indhold
Søg

Håndværk og design Obligatorisk forløb

Se aktuelle læremidler til det obligatoriske forløb, og få inspiration til, hvordan du kan anvende læremidlerne i din undervisning.

Fagdidaktik

Se vores fagdidaktiske materialer der giver inspiration til undervisningen i grundskolen med en række eksempler på konkrete undervisningsforløb der runder fagets mange områder fx det traditionsbundne håndværk i kombination med, innovative, entreprenante og den designorienterede praksis.

" "

Håndværk og design - de hårde materialer

Bogen Håndværk og design – de hårde materialer præsenterer gode idéer til undervisningen inden for bl.a. designprocesser, innovation, begrebet “materiel kultur” og indretning af faglokaler, samt information om fagets formål og kompetenceområder. Bogens undervisningsforløb har fokus på de hårde materialer i faget håndværk og design; træ, frisk træ, bark, beton, metal og plast. Alle materialegrupper indledes med en forklarende tekst om materialet. Der er illustrationer og grundige forløbsbeskrivelser til alle undervisningsforløb, så de er lige til at gå i gang med.

Trine Johansson

Mød forfatteren i videoen her

Film og TV udsendelser

På mitCFU kan du let og lovligt streame film og tv-udsendelser til din billedkunstundervisning. Du kan også låne film, som dine elever selv kan afspille derhjemme.

" "

Made in Denmark - prøv mit håndværk

Vores land er kendt som en stolt og traditionsrig designation. Produkter og idéer, der er “Made in Denmark”, er ofte lig med kvalitet og godt håndværk. I denne serie følger vi syv kunsthåndværkere, der tager på en tur rundt i landet, hvor de på skift dykker ned i hinandens håndværk.

Fælles Mål

Fælles mål

Fælles Mål i håndværk og design

Læseplanen uddyber Fælles Mål for folkeskolens fag og emner. Læseplanen beskriver udviklingen i undervisningen, der tilrettelægges med henblik på at nå fagenes og emners kompetencemål. Ministeriet udarbejder undervisningsvejledninger for skolens fag og emner, der kan give inspiration til undervisningen i faget. På EMU.dk kan man finde de vejledende læseplaner og undervisningsvejledninger for alle fag og emner.

Høvle

Den Faglige forening håndværk og design

Den Faglige forening håndværk og design er en landsdækkende forening, som bl.a. har til formål, at styrke Håndværk og Design som skolefag og læreruddannelsesfag, og at virke for medlemmernes fælles interesse af faglig, pædagogisk og tjenstlig art. Det er ligeledes formålet at styrke håndværksmæssige aktiviteter i tværfagligt samarbejde.