Gå til indhold
Søg

Håndværk og design Materialesæt

Gør din undervisning praksisnær med materialesæt fra CFU, og få inspiration til, hvordan du kan anvende materialesæt i din undervisning.

Teknologiforståelse

Merge Cube

Sådan får du gjort undervisningen mere eksperimenterende – med Merge Cube. Se hvordan eleverne kan fremstiller skulpturer i spændingsfeltet mellem det virkelige og det virtuelle.

Teknologi for str. M/L: er det nødvendigt? Hvordan udfordrer digitale teknologier vores fantasi? Og hvordan kan vi udnytte digitale teknologiers potentialer, så eleverne kan udtrykke sig på nye måder?

Med vores nye materialekasse får dine elever mulighed for at få en virtuel 3D oplevelse, hvilket muliggør en helt ny måde at lære og interagere med den digitale verden på. Eleverne kan fx fremstille virtuelle skulpturer i faget billedkunst, udforske dansk design i håndværk og design, udvikle faglige escape rooms, fremstille virtuelle udstillinger af emner og temaer, undersøge Jordens kerne, dissekere en virtuel frø, holde og dele deres egne 3D-kreationer og meget mere.

Se inspirationsvideoer om Cospaces EDU, hvor du får en hurtig indføring i, hvordan I hurtigt kommer i gang med Merge Cube.

Læs også artiklen Virtuelle skulpturer, hvor eleverne i grundskolen anvender Merge Cube til at fremstille virtuelle skulpturer, på den tomme hvide piedestal i faget billedkunst.

Se videoen: AR-piedestal med Merge Cube

Cricut skæremaskine

Opdag hvordan eleverne kan skabe nye æstetiske udtrykskvaliteter i faget billedkunst med en skæremaskine. Se hvordan i det spændende inspirationskataloget og lån vores to skæremaskiner.

Med en skæremaskine er der mulighed for at introducere en digital fabrikationsteknologi, der kan give eleverne nye måder at udtrykke sig på og gøre idéer til virkelighed. I arbejdet med skæremaskinen får eleverne mulighed for at mestre en digital teknologi, der anvendes i industrien og i professionelt designarbejde. Brugen af en fabrikationsteknologi kan sammentænkes med teknologiforståelse. Teknologiforståelse inviterer til nysgerrighed, kritisk refleksion og skaberglæde. Se fx inspirationskataloget herunder.

Gelli Plades billede

Gelli Plades

Opdag hvordan de bløde Gelli Plades er perfekte til at eksperimentere med forskellige materialer som fx blade, papir, plastnet, folier, emballeringsmaterialer og stempler og se hvordan eleverne let kan fremstille monotryk med spændende og flerlagede strukturer og mønstre.

En materialekasse fra CFU/KP er en enkelt måde at lade eleverne udvikle arbejdsmetoder og skabe rammer for oplevelse, fordybelse og virkelyst. Med denne Gelli Plate materialekasse får dine elever mulighed for at omsætte idéer, design og tegninger til grafiske tryk på papir og tekstiler. Teknikken der arbejdes med, hedder monotryk. Eleverne benytter en Gelli plade til at tegne eller male på. Papir eller tekstil lægges ovenpå pladen, så farven overføres til papiret.

Se CFU`s inspirationsvideoerne, hvor du får en hurtig indføring i, hvordan i hurtigt kommer i gang med Gelli Plate.

Gelli Plades billede

Video: Se hvordan man laver monotryk på en Gelli Plate

Gelli Plades billede

Video: Se hvordan man rengører en Gelli Plate

Gelli Plades billede

Video: Se hvordan man laver tekstiltryk på Gelli Plates