Gå til indhold
Søg
Der bygges sjove tinge i FCL af to fra Future Classroom Teacher uddannelsen

It og didaktik – projekter

CFU vejleder skoler og kommuner i integration af it i undervisningen og i samspillet mellem it, didaktik og læringsrum, samt anskaffelse af maker-teknologier.

Her kan du læse mere om vores projekter og se hvem der er kontaktperson. Du kan også kontakte:

Praktikernetværk for teknologiforståelse

Bliv en del af CFU KP’s praktikernetværk for teknologiforståelse, som henvender sig til lærere, pædagoger, skoleledelser, kommunekonsulenter og andre i Region Hovedstaden, som er optaget af teknologiforståelse i grundskolen.

Det er gratis at melde sig til netværket.

Som del af netværket modtager du et særlige nyhedsbreve flere gange om året, der fortæller om den seneste udvikling inden for området. Du får også mulighed for at tilmelde dig særlige netværksarrangementer, der målrettes netværket og faget/fagligheden.

Ultra:bit

Ultra:bit et projekt der handler om at ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi. DR, astra* og Centre for Undervisningsmidler (CFU) samarbejder om  projekt Ultra:bit.

Ultra:bit-indsatsen bliver udvidet og forlænget, så 7. og 8. klasser også får tilbud om læringsaktiviteter om teknologisk innovation og digital dannelse.

Ultra:bit er en treårig indsats, som sker i samarbejde mellem DR, astra*, Industriens Fond og CFU. Ultra:bit vil ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi.

Man kan arbejde med kreativitet, kodning og teknologiforståelse i mange fag på mellemtrinnet. Fx natur/teknologi, matematik, håndværk og design, samt dansk og andre fag. Der kommer digitale lærervejledninger og masser af undervisningsmateriale på DR Skole.

Er din skole tilmeldt projektet, kan du få besøg af ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på mellemtrinnet og 7. og 8. klasse, som har tilmeldt sig ultra:bit.

Hvis dette har interesse, er I velkomne til at kontakte projektsekretær Christa Jeppesen; e-mail: cjep@kp.dk eller telefon 41 89 87 95 for yderligere information.

Andre klasser kan også deltage. CFU har klassesæt af “BBC micro:bit” til udlån med et undervisningsmateriale, som er målrettet mellemtrin og udskoling. Som en del af projektet er der endvidere nu mulighed for at låne en lang række udvidelser og ekstra teknologi, der gør det endnu sjovere at lære om og med micro:bit.

Book micro:bit i mitCFU.

Her finder du de materialer, slides og forløb du vil møde når CFU fra Københavns Professionshøjskole kommer forbi med Ultra:bit TaskForce-holdet.

Se materialer.

CFU udbyder online workshops til både begyndere og øvede brugere af micro:bit

AFHOLDT
Tid: Den 10. december 2020, kl. 9.00-11.00 (online)
Målgruppe: Let øvede /øvede
Indhold: Vi skal arbejde med simpelt spildesign i Scratch og blandt andet bruge micro:bit som controller og inputenhed.

AFHOLDT
Tid: Den 10. december 2020, kl. 14.00-16.00 (online)
Målgruppe: Let øvede/øvede
Indhold: Vi arbejder med at lave smarte løsninger ved at udvide micro:bitten med motorer, sensorer, lys med videre.

AFHOLDT
Tid: Den 14. december 2020, kl. 09.00-15.00 (På Campus Carlsberg)
Målgruppe: Øvede /let øvede
Indhold: Vi får tid til at arbejde dybdegående med brugen af micro:bitten med særlig fokus på udvidelser.

Workshoppen er som altid gratis og med fuld forplejning.

Video med tilbud om Ultrabit-kurser fra FCL

Tilbud om kurser i Ultra:bit