Gå til indhold
Søg

Valgfag og prøve i håndværk og design

Skal du føre elever op til prøven i håndværk og design? Og vil du gerne blive klogere på prøven? Valgfagsprøven er både praktisk og mundtlig - eleverne skal både fremstille et konkret produkt og redegøre for deres designproces fra start til slut. Vi fordyber os i prøveformen og arbejder med tidsplan, praktiske forhold og prøveoplæg, samtidig med at vi har fokus på den prøveforberedende undervisning.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 7. november 2023
Kl. 14.00 - 17.00

Tirsdag d. 21. november 2023
Kl. 14.00 - 17.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

1200,00 kr.

Kursusbeskrivelse

Valgfagsprøven i håndværk og design skal afspejle den virkelighed, du og eleverne kender fra jeres hverdag med faget.

Vi vil på disse to kursusdage dykke ned i prøvevejledningen og blive bekendt med selve prøveformen, samtidig med at vi har fokus på undervisningen frem mod prøven, herunder undervisningsbeskrivelsen.

Et prøveforberedende forløb er godt at tænke ind i sin planlægning, så både du og eleverne får afprøvet, hvordan det er at arbejde med en designproces og produktfremstilling inden for den ramme, der er sat. Vi vil derfor som en del af kurset arbejde med planlægning af prøveforberedende forløb og skrivning af prøveoplæg, der samtidig kan inspirere til arbejdet med det endelige prøveoplæg.

Eleverne skal redegøre for deres designproces frem mod det endelige produkt, og vi kommer i den sammenhæng ind på, hvilke krav der kan stilles til elevernes dokumentation af designprocessen, og hvilke udstillingsmuligheder der kan iscenesættes til visualiseringen af elevernes designproces.

I forhold til afviklingen af prøven vil vi drøfte de praktiske forhold angående prøvens forløb, tidsplan, lokaleforhold, arbejdszoner, sikkerhed, din og censors rolle samt vurderingen.

Kurset er tilrettelagt således, at det er en blanding af oplæg, erfaringsudveksling og ”workshop”. Du vil få præsenteret det mest aktuelle materiale som inspiration til dit arbejde med valgfaget og prøven.

Mål

Mål
• Du får inspiration til den prøveforberedende undervisning.
• Du får afklaret alle tvivlsspørgsmål i forhold til prøven.
• Du får afprøvet valgfagsprøven i praksis og indblik i den proces, eleverne skal igennem.
• Du får råd og vejledning i karaktergivning og i at eksaminere eleverne.

Målgruppe
Lærere i valgfaget håndværk og design

Underviser
Lene Pors

Kursusnummer
CFU-K23059

Marlene Muhlig

+45 41 89 75 66

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00