Gå til indhold
Søg

Teknologiernes muligheder i håndværk og design

Teknologiforståelse handler både om, hvordan og hvorfor man bruger teknologier. Vi ser på, hvordan du kan integrere enkle og simple digitale teknologier, både som procesredskab, som del af produktet og som dokumentationsværktøj. Undervejs reflekterer vi over, hvordan og hvorfor de konkrete teknologier har deres berettigelse i undervisningen.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Torsdag den 2. februar og torsdag den 9. februar 2023
kl. 14.00-17.00

Tilmeldingsfrist

05/01/2023

Pris

1.350 kr. inkl. forplejning

Kursusbeskrivelse

Bliv klog på teknologi. Kurset indledes med en kort intro til teknologiforståelse som faglighed i håndværk og design – med afsæt i forsøget med teknologiforståelse i folkeskolen. Du får indblik i, hvordan fagligheden er integreret i håndværk og design, samt inspiration til en række undervisningsforløb med teknologiforståelse i håndværk og design målrettet både indskoling, mellemtrin og udskoling.
Vi skal afprøve forskellige teknologier i tilknytning til et konkret undervisningsforløb i håndværk og design og designe og fremstille stemningsskabende lamper til et konkret rum. Det kan enten være et sted hjemme eller på skolen, fx skolens pædagogiske læringscenter, som har brug for læsehjørner med forskellig stemningsskabende belysning afhængig af situation og læseoplevelse. Du får mulighed for at afprøve teknologier i praksis og for at integrere dem i produktfremstillingen af en lampe.

Mål:

Du får:

  • en indføring i teknologiforståelse i faget håndværk & design
  • nyeste viden inden for feltet
  • hands-on-oplevelser med forskellige teknologier integreret i produktet, fx micro:bit, LED-diode, Zip-halo, LED-strips/bånd, Gator:bit, folieskærer
  • afprøvning af konkret undervisningsforløb med teknologi i håndværk og design.

Medbring PC til dette kursus.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i valgfaget håndværk og design

Underviser
Rikke Hyldahl Homann, PD i billedkunst og æstetik, forfatter og læringskonsulent og Marlene Muhlig, pædagogisk konsulent på CFU – Cand.pæd. og forfatter

Kursusnummer
CFU139013

Marlene Muhlig

Pædagogisk konsulent

+45 41 89 75 66

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00