Gå til indhold
Søg

Skrivning i indskolingen – kom godt fra start

Hvordan kan du skabe mening, mestring og motivation i skriveprocessen for de yngste elever? Få ideer til, hvordan du effektivt kan sætte gang i skriveprocessen i 0.-4. klasse: fra den første bogstavindlæring til skrivning af sammenhængende og meningsfulde tekster. Du bliver også præsenteret for et værktøj, som du kan bruge til at vurdere kvaliteten af dine elevers tekster.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 5. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

8. august 2023

Pris

1700,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Hvordan kan du skabe mening, mestring og motivation i skriveprocessen for de yngste elever?

Få idéer til, hvordan du effektivt kan sætte gang i skriveprocessen i 0.-4. klasse: fra den første bogstavindlæring til skrivning af sammenhængende og meningsfulde tekster. Skriveaktiviteterne er målrettet forskellige genrer – for allerede i børnehaveklassen kan man skrive fx argumenterende eller reflekterende tekster.

Både under og efter skrivningen er det vigtigt, at eleverne får en hensigtsmæssig og målrettet respons. Du bliver præsenteret for et værktøj, som du kan bruge til at vurdere kvaliteten af dine elevers tekster på en række faglige områder som fx modtagerbevidsthed, strukturering af indhold, ordforråd, skriveformer og bogstavkundskab.

Kurset veksler mellem oplæg og arbejde med vurdering af egne elevtekster i mindre grupper.

Mål

Du får ideer til at sætte gang i skriveprocesser med dine elever og bliver rustet til dels at kunne vurdere kvaliteten af elevernes skriftlige produkter, dels at give en hensigtsmæssig feedback til eleverne.

Målgruppe
Dansklærere i 0.-4. klasse, læsevejledere og børnehaveklasseledere

Underviser
Lis Pøhler

Kursusnummer
CFU-K23006

Thomas Ais Christensen

+45 41 89 74 28

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00