Gå til indhold
Søg

Religionernes dag 2023

Hent masser af inspiration til din undervisning på Religionernes dag, som hvert år tager et aktuelt og vedkommende tema op - denne gang etik og teknologi. Dagen afholdes i samarbejde med Religionslærerforeningen.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 7. september 2023
Kl. 09.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

7. august 2023

Pris

950,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Den treårige forsøgsperiode om teknologiforståelse i skolens undervisning gav ingen klar indikation af, hvorvidt det vil være bedst at indføre dette aspekt ved virkeligheden som et selvstændigt fag i skolen eller som et tværgående element i alle skolens fag. Derimod var konklusionen i relation til om teknologiforståelse er en sag for skolen at beskæftige sig med klar: Det er den!

Blandt andet derfor, men i høj grad også fordi etikken som vinkel stort set var fraværende i det forsøg, ministeriet gennemførte om teknologiforståelse mellem 2018 og ´21, er temaet for årets udgave af Religionernes Dag blevet Teknologi og Etik.

Religionsfaget var som bekendt ikke valgt ud til deltagelse i ministeriets forsøg, selv om det er det eneste af skolens fag, der har etik som kompetenceområde, og i relation til elevernes dannelse på dette område er der så rigeligt med etiske problematikker at arbejde med og forholde sig til.
Så sæt X i kalenderen og kom til Religionernes Dag, hvor professor Ole Sejer Iversen fra Århus Universitet vil ridse de teknologiske udfordringer op, mens lektor Merete Wiberg fra DPU vil kaste et etisk lys over dem og en rækker medarbejdere fra de folkekirkelige skoletjenester samt fra Religionslærerforeningens bestyrelse vil give konkret bud på, hvordan der kan arbejdes med teknologi og etik på de forskellige trin i skolen – fra indskoling til overbygning.

Nærmere oplysninger om adresse og præcist program offentliggøres på cfu.kp.dk i foråret/sommeren 2023.

Målgruppe
Religionslærere

Underviser
John Rydahl

Kursusnummer
CFU-K23044

Mette Schousboe

+45 41 89 74 09

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00