Gå til indhold
Søg

Ordblinde elever i matematik – hvad gør du?

Elever med dysleksi er ofte også i matematikvanskeligheder. Men har du redskaberne til at understøtte disse elevers læring? Det får du på dette kursus, hvor underviseren selv er ordblind matematiklærer og har udviklet værktøjer inden for otte områder, fx arbejdshukommelse, motivation og narrativer. Med disse værktøjer får du elever, der tror mere på sig selv og derfor får mere mod på matematik.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 1. november 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Onsdag d. 29. november 2023
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

4. oktober 2023

Pris

1300,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

7-8 procent af befolkningen er ordblinde1, og ordblinde elever ofte får lavere karakterer til afgangsprøverne i matematik2. Gode færdigheder i matematik er – på samme måde som læsefærdigheder – af stor betydning for børn og unges senere mulighed for succes i uddannelse, job og dagligdags situationer i det hele taget. Det er derfor vigtigt, at du som matematiklærer har indsigt i de ordblinde elevers udfordringer og de muligheder, der er for at støtte deres faglige udvikling i matematik.

Forskningen og underviser Morten Kristen Rygner, som er ordblind, peger på, at mange områder kan have indflydelse på ordblinde elevers udfordringer i matematik: arbejdshukommelse, automatisering, sproglige vanskeligheder i matematik, fonologi, motivation, narrativer, tempo/stress, angst/selvværd og social arv. Det er ikke mangel på intelligens eller vilje hos eleverne, der gør, at de er i matematikvanskeligheder.
En tilgang med fokus på otte tiltag i undervisningen giver alle elever bedre muligheder for at lære matematik – også de sprogligt udfordrede!

Mål

Du får indsigt i:
– ordblinde elevers udfordringer ift. matematik
– forskellige værktøjer til arbejdet med ordblinde elever i matematik
– undervisningsdifferentiering

Målgruppe
Matematiklærere

Underviser
Morten Kristen Rygner, Morten Kristen Rygner

Kursusnummer
CFU-K23025

Kirsten Søs Spahn

+45 41 89 74 38

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00