Gå til indhold
Søg

Nat/Tek i skoven (10.-11. maj 2023)

Her er en oplagt mulighed for at komme på et kursus du sent vil glemme! Pak outdoor-grejet og tag med ud i skoven når vi skal bygge måleapparater, fælder og andre gadgets der kan hjælpe os med at forstå naturen.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 10. maj 2023
Kl. 13.00 - 23.59

Torsdag d. 11. maj 2023
Kl. 00.01 - 11.00

Sted

København
Haraldsted shelters
Haraldstedvej
4100 Ringsted
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

4300,00 kr.

Kursusbeskrivelse

Vi mødes ved shelterpladsen og etablerer os.
Så skal vi ud på rekognosceringstur rundt i skoven for at finde dyr vi kan hjælpe, problemer vi kan løse og andre ting vi gerne vil undersøge.

Tilbage i lejren begynder vi udvælgelse af fokus og brainstorm på hvad det er vi vil bygge. Er det en fælde der kan fange skovmus? Er det et smart foderbræt der kan tælle og artsbestemme fugle? Eller måske en rævealarm der om natten kan advare os inden den æder vores
madrester?

Så er det tid til at bygge! Vi bruger primært teknologier som kan lånes via mitcfu.dk til din skole. Det kunne være LEGO Spike, micro:bits, Hummingbirds, vildtkameraer, MakeDo-skruer, mm.

Når byggeriet er færdigt skal de forskellige dimser sættes op og aktiveres. De skal gerne stå hen over natten, så vi sørger for en varig strømforsyning og vejrsikring.
Vi skal selvfølgelig have noget godt at spise, så Emil Sanderhoff sørger for mad over bål. Der vil også være aftenunderholdning.

Efter en god nats søvn i det fri er det blevet morgenmadstid!
Vi skal dernæst indsamle data fra de forskellige dimser og analysere resultaterne.
Vi pakker sammen og siger tak for denne gang og forhåbentlig på gensyn!

Vi arbejder designorienteret og vil benytte Stanford Schools Design Thinking-model igennem kurset, helt fra at sætte sig ind i problemerne (Empathize) og kategorisere dem (Define), over brainstorm (Ideate), til produktion (Prototype) og realisering (Test).
Du vil kunne tage læringen fra kurset og lave et lignende eller helt anderledes forløb på din skole.

Mål

Du vil blive tryg ved brugen af programmerbare teknologier og skaberteknologier i en virkelighedsnær kontekst. Kendskab til hvordan naturen lige udenfor kan bruges i en meningsfuld læringssammenhæng. Sammenkædning af teknologierne med den opgave I skal løses. Du vil kunne gå fra idé til handling i samarbejde med ligesindede.

Målgruppe
Undervisere i Natur/Teknologi eller Teknologiforståelse.

Underviser
Anette Vestergaard Nielsen, Emil Sanderhoff, Martin Exner

Kursusnummer
CFU-K23079

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00