Gå til indhold
Søg

Motivér dine elever med kodning i matematik

Kodning giver dine elever mulighed for at arbejde med sammenhænge og matematiske problemer på en ny og spændende måde. Der er mange fællestræk mellem matematik og kodning: logik, kriterier, symboler, koordinatsystemer, variable, funktioner m.m., og begge fagområder kan være med til at understøtte elevernes evne til at tænke i strategier, forklare sammenhænge og foretage undersøgelser.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 31. oktober 2023
Kl. 13.00 - 16.00

Tirsdag d. 21. november 2023
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

3. oktober 2023

Pris

1700,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Motivér dine elever med kodning i matematik. Kodning er en ny og spændende indgangsvinkel til faget, som giver mulighed for at arbejde logisk og problemorienteret med fokus på de matematiske kompetencer. Der er mange sammenhænge mellem matematik og kodning: logik, kriterier, symboler, koordinatsystem, variable, funktioner m.m. På kurset vil vi sætte disse begreber i spil i arbejdet med problemløsning og kodning.

Vi introducerer og arbejder med forskellige blokprogrammeringsprogrammer og løser derefter opgaver på flere niveauer, så du får et overblik over programmerne og deres anvendelse i undervisningen. Vi løser matematiske grublere og arbejder med dem, så de kan bruges i en kodningssammenhæng. Du har også mulighed for at udvikle din egen matematiske problemstilling og arbejde med den i kodesprog.

Kurset er fordelt på to kursusdage. Det giver dig mulighed for at afprøve kodning i din undervisning, samle erfaringer og efterfølgende videndele og diskutere de nye muligheder i en faglig sammenhæng.

Mål

• Du lærer at arbejde i et blokprogrammeringsprogram
• Du lærer at omsætte matematik til kode
• Du får nye repræsentationer til din matematikundervisning

Målgruppe
Matematiklærere og matematikvejledere

Underviser
Jonas Juul Hansen, Martin Exner, Jonas Juul Hansen, Martin Exner

Kursusnummer
CFU-K23024

Jonas Juul Hansen

+45 41 89 72 06

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00