Gå til indhold
Søg

Mere læselyst med håndholdte læsefællesskaber i dansk

Udskolingseleverne læser færre og færre bøger – mange kun de romaner, deres dansklærer giver dem. Med håndholdte læsefællesskaber, inspireret af bibliotekernes bogklubber, kan du både honorere kravene til opgivelserne OG højne de unges lyst til at læse.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 24. januar 2024
Kl. 13.00 - 16.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

600,00 kr.

Kursusbeskrivelse

Som dansklærere i udskolingen spiller vi en afgørende rolle for de unges læselyst. Den nyeste læseundersøgelse viser, at udskolingselever læser færre og færre bøger – mange læser kun de romaner, deres dansklærer giver dem. Hvis den udvikling skal vendes, må vi gribe litteraturlæsningen i udskolingen an på en anden måde. Måske skal vi læse nogle andre og flere titler, og måske skal vi iscenesætte romanlæsningen på en ny måde.

Mange dansklærere føler sig bundet af krav til romaner på opgivelserne. Men det er faktisk muligt både at honorere krav til opgivelser OG højne de unges lyst til at læse i udskolingen. Eleverne peger i læseundersøgelsen selv på, at større medbestemmelse på bogvalget kunne øge deres læselyst.

Håndholdte læsefællesskaber, inspireret af bibliotekernes bogklubber, kan være en vej frem. Bogklublæsning giver eleverne mulighed for selv at vælge en roman blandt et udvalg under samme danskfaglige tema. Og i bogklubben taler eleverne sammen om og arbejder med romanen i grupper.

På dette kursus får du inspiration til, hvordan du kan organisere den fælles romanlæsning, så den fungerer i praksis i udskolingen, og dermed give dine elever flere gode litteraturoplevelser.

Du vil også høre om en masse spændende titler og få ideer til kreative og interessante litteraturopgaver til de konkrete romaner. Romaner, som har potentialet til at gribe de unge, så de glemmer tid og sted og fortaber sig helt i bogens univers. Det fortjener alle elever at opleve.

Mål

Du får indsigt i bogklublæsning og dens potentiale i dansk.
Du får ideer til skønlitterære titler, du kan låne på mitcfu.dk.
Du får inspiration til kreative og interessante litteraturopgaver til de konkrete romaner.

Målgruppe
Dansklærere i udskolingen

Underviser
Trine Ferdinand

Kursusnummer
CFU-K24007

Trine Ferdinand

+45 41 89 70 53

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00