Gå til indhold
Søg

Meningsfulde scenarier vækker læse- og skrivelyst

Har du lyst til at invitere nye tekster og aktiviteter ind i dansk, som dine elever vil synes er sjove og meningsfulde? På kurset får den gode børnelitteratur selskab af både fagtekster og de mangfoldige tekster og billeder, som eleverne møder uden for skolen, fx på sociale medier, museer og lygtepæle. Du vil opleve scenariedidaktik på egen krop og reflektere over, hvordan disse greb kan give mening i din undervisning.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 9. november 2023
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

12. oktober 2023

Pris

650,00 kr.

Tilmeld

Kursusbeskrivelse

Eleverne skal have lyst til at læse og skrive. Undervisningen skal derfor være spændende og meningsfuld for eleverne, så de får mod på at deltage og dele deres tekster i klassefællesskabet, men også i verden omkring dem. Få idéer til, hvordan både fiktions- og faktatekster, men også tekster på fx sociale medier, museer og lygtepæle kan vække elevernes motivation, når de arbejder i meningsfulde scenarier.  

Du får indblik i scenariedidaktik, hvor eleverne undersøger og fremstiller tekster, mens de leger og kommunikerer med hinanden og omverdenen. Det faglige bliver med andre ord et biprodukt af meningsfulde aktiviteter, hvor eleverne både arbejder med mundtlig og skriftlig dansk.  

På kurset kommer du til at opleve scenariedidaktik på egen krop og reflektere over, hvordan disse greb kan give mening for dine elever – og dig selv selvfølgelig.  

Mål

Du får nye idéer til at arbejde med fiktions- og faktatekster i dansk

Du får eksempler på, hvordan du kan inddrage fx sociale medier og kunstbilleder

Du får idéer til, hvordan du kan inddrage elevernes egen verden, når du planlægger din undervisning

Du får indblik i scenariedidaktik og kommer til at reflektere over, hvordan den kan gøre undervisningen vedkommende for dine elever

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet

Underviser
Mike Taagehøj

Kursusnummer
CFU-K23009

Dorte Haraldsted Mortensen

+45 41 89 70 13

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00